Jump to content

cees7274

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  breda
 1. Hoi allen, Ben ik voor Kerst toch vergeten om de spinazie af te dekken. Deze staat in de koude kas. Iemand enig idee of ik me nu echt zorgen moet gaan maken? Of kan de spinazie wel tegen een stootje en groeit die gewoon rustig verder? groetjes Cees
 2. Ah ja, ik kon niet meer op de "Hollandse" naam komen. Maar om het volledig te maken: het is dus onvervalst Bredaos, net als "errebeejzie".
 3. Hoi. zie bijlage. Zo doe ik het. qua extra informatie, uhhh...moet ik nog ff overnadenken.
 4. Jorieke, houd je ons op de hoogte? Ben wel benieuwd naar het zaai-experiment, sportechtheid etc. Die met de witte bloemen, zoals mijn voorganger in dit forum aanstipte, vond ik bij de Intratuin. Ik heb hem laten staan, omdat er wolluis op zat anders had ik het zeker gedaan. Weet niet of het nog zo is, maar ze zijn dus in de aanbieding (stond niet bij de plant, kwam ik bij de kassa pas achter). 25% korting. dus uiteindelijk, 4,5 euro voor mooie best volle planten. Verder nog wat stekken uit het plantsoen getrokken waar ze toch wat in de verdringing stonden. Maar even kijken of die aanslaan, dan heb ik straks mijn eigen haag hoef ik niet meer heel de stad door te fietsen en in alle plantsoenen te plukken. (Die blikken van mensen af en toe.... )
 5. Volgens mij had ik nog een update beloofd. Nou dat kan kort Hij is dood. Van de een op de andere dag bladeren verdord en slaphangend.
 6. Als ik nog een tip mee mag geven: Vlierbes. (wel ff die bes koken natuurlijk). Die vind ik wel in een weerstandsthee horen... Heb je de bes niet: een flesje kost bij de Tuinen 4,99 vond ik zelf naar verhouding niet zo heel duur.
 7. Een grote pot sambal. Nogal grof, omdat de keukenmachine het begaf. (By the way: iemand enig idee of er gevaar voor botulisme bij kan komen?)
 8. mmm...hoe dan ook; ik ben er ondertussen achter de smaak van de dwergkwee zoveel meer intenser is dan die van de gewone kweepeer. Jeetjemina. Het lijkt wel alsof alle smaak van de hele gewone peer geconcentreerd is in een balletje van 3 cm. Ik ga wat winterstekken proberen. Ben verkocht!
 9. wat mij betreft een volkomen mislukking, ze zien er uit als afgekloven ikea potloodjes Volgende keer een zonnigere plek proberen. Niet tussen de appelbomen
 10. Daar kwam ik nog wat informatie tegen van houtwal.be "Let op bij de verwerking dat u eerst de pitten verwijderd, zodat een bittere (slechte) smaak voorkomen wordt. De pitten moeten er zeker uit, want die bevatten sporen van (giftige) blauwzuurglycosiden." Oeps Nou ja, ik leef noch
 11. Moeilijke kiemer hoor...voor dat het echt een stevige plant is...pfff
 12. Wat ik zelf zou doen: mengen met cocosolie. Verder inderdaad het resume van het linkje. Wonderfull simpel
 13. Moeten het perse potten zijn? Ik had dit jaar goede aardappelervaringen (notabene beter dan in de volle grond) met aardappels en de 'bigshoppers'. Volgend jaar heb ik minder ruimte voor kolen, dus dat worden heel veel bigshoppers. (Door ze naast het aardbeienbed te zetten, houd ik daar het onkruid ook wat weg. Handig! )
 14. Volgens mij houd je niet veel over. Er zijn maar weinig (goed verkrijgbare) paddestoelen die het op conifeer doen...Anders had ik allang heel de buurt hier onder geent...
 15. Dank Jorieke. Die paar stukjes zitten nu al in de appelmoes. Die toch al erg dun was, dus ook zes bananen. Is nu meer een fruithapje Geldt de tip voor alle soorten, of is er nog sierkwee waar je beter vanaf kan blijven? Voor zover je weet?
×
×
 • Create New...