Jump to content

Helly

Members
 • Posts

  5,262
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Helly

 1. Hey lieve mensen, het is al weer een tijdje geleden dat ik heb gereageerd maar nu heb ik toch een vraag. Ik ben druk bezig in de moestuin en ik heb iets nodig wat ik graag ter plekke kan beoordelen. Het is nogal lastig in deze tijd om een winkel te vinden die nog open is. Ik ben op zoek naar grote zaaitrays waarbij de gaatjes onderin groot genoeg zijn om het geheel er met de vinger uit te kunnen duwen. Geen 2-3x gebruik maar vaker, dus stevig plastic. Ik zie door de bomen het bos niet meer, wat een gigantisch aanbod en ik kan online die gaatjes bij de meesten niet eens bekijken. Ik wil ze ook met een maat van rond de 4cm zodat ik ze niet te vroeg hoef over te  planten.

  Wie heeft ervaringen met grote zaaitrays waar je de kluit er in z'n geheel uit kan duwen om zo in de aarde te planten. En zijn er nog moestuin winkels open waar je naar binnen kunt stappen om spullen aan te schaffen en te bekijken?

  Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden! 🙂

  Groetjes, Helly

 2. Hallo dames en heren,

   

  Ik zit nu ook te denken aan zo'n soort vat wat je kunt draaien. Dat composteren op langere duur duurt mij te lang. Ik zou de compost graag wat sneller willen gebruiken.

  Hebben er meerderen inmiddels zo'n draaiend compostvat? En zo ja, welke en wat is jullie ervaring hiermee?

  Of misschien zelf gemaakt? Want zo'n vat kopen is best wel prijzig!

   

  Groetjes, Helly

 3. Dat van het identificatietopic.. nog niet gezien. Was het er al toen ik eerder hier veel reageerde, dan ben ik het inmiddels vergeten

  Ik heb inmiddels de 1e diep weggeschept, het waren flinke wortelstokken! En ik ga ze aankomende week allemaal eruit scheppen (is nog wel een dingetje, want het zijn er veel en groot). En als ze weer omhoog willen komen nog een keer diep wegscheppen. Een heel wat betere oplossing dan die van t azijn, in de moestuin dan. Dank je!

 4. Beste leden, ik kom nu wat verder naar achteren in de moestuin-to-be. Maar stuit op flinke bladerplanten die een net zo flinke wortelstelsel hebben. Zie foto. Ik weet niet wat voor onkruid dit is, maar ik heb ze ook ten over in de siertuin. En het worden er steeds meer.

  De buurvrouw zegt dat ze een wortelstelsel diep onder de grond verspreiden, en dat ze nogal hardnekkig zijn. En dat laatste kan ik beamen, nog even en het neemt mij de sier- en moestuin over. Buurvrouw geeft als raad: giet natuurazijn in het hart van de plant als het langer droog blijft, dan gaat hij dood van binnenuit.

  Wat voor onkruid is dit, en hoe bestrijd ik dit het best zonder de bodem van mijn moestuin aan te tasten voor de toekomstige dingen die ik daar wil zaaien/planten. In de siertuin maakt mij dat niet uit, daar komt waarschijnlijk heel wat anders voor in de plaats. Paden oid.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hiermee. Het wordt mij te veel.

  Alvast bedankt voor de reacties!

  2019-04-14-1357091555240799.04

 5. Hallo iedereen op het moestuinforum

   

  Omdat ik er een paar jaar uit ben geweest vanwege een postzegel-stadstuin, en we inmiddels een achtertuin van formaat flinke moestuin hebben, heb ik me weer opnieuw ingelogd (ook al moest ik weer even een nieuw wachtwoord laten versturen vanwege vergeten ).

   

  Ik hoop hier weer etterlijke uurtjes van info te kunnen vergaren en iedereen blij te maken met de foto's van mijn moestuin-in-wording.

  Ik werd er iig wel blij van, net als van anderen hun foto's

   

  Op een hernieuwde kennismaking

   

  Groetjes Helly

 6. Eehm.. niet in de tuin Jasmin. Ik was héél ergens anders.

   

  Ik ga niet naar de MTFD ook al heb ik tot nu alle bijgewoond. Veel te druk voor nu, en ik heb niets te ruilen omdat ik weer moet opstarten met de tuin. Heb tot nu toe nog maar 1 bakje sla gezaaid. Gewoon rustig aan, geen stress.

   

  Bedankt voor het welkom terug iedereen

 7. Hey people,

   

  Terug van weggeweest. Wegens omstandigheden. Ik zal er niet te veel over uitweiden hier. Komt vanzelf.

  Wil rustig aan weer beginnen. De wil blijft, het moeten is er vanaf en laten we buiten de deur staan.

   

  Nog niets verder gedaan in de tuin, geen zaadjes gezaaid. Starting all over.

  Het weer werkt dit jaar wel mee om weer te beginnen. Een groot positief lichtpunt

   

  Een fijne dag ieders (op/in of uit de tuin). Genieten van het zonnetje.

   

  Ik ga zo voor t eerst in tijden maar weer s wat sla zaaien. Het sla-seizoen is (bij mij) weer begonnen

  Ga later mijn eigen blogje opzoeken, afstoffen en wat oppoetsen.

   

  Groetjes

 8. Jet, ja tegen vliegen en ander gespuis. Maar ook tegen stof en eventueel vet. Het hangt tenslotte wel in de keuken boven de koel/vriescombi. Dan neem ik wel het zekere voor het onzekere. Gewoon stukje vitrage van de Ikea, je weet wel, die goedkope multi-inzetbare

  Ik vind het na 3 weken gebruik een geweldige optie. Op zolder had ik minder succes

 9. Afgelopen zaterdag in Deventer op de Sallandse markt geweest. Leuk straatje met gezellige kraampjes inmaak-, zelfbak-, biologisch-, ecologisch- en natuurlijk eten en drinken. Heb ik ergens ook courgette in het zoet/zuur geproefd. Heerlijk maar helaas geen recept. Hopelijk komen de recepten hier op de site ergens in de buurt daarvan. Dit jaar geen courgette maar hopelijk volgend jaar wel. En dan ga ik dat zeker proberen

 10. Ik hang sinds een paar weken mijn kruiden aan zo'n camping-droogrekje (rond met knijpertjes) in een paar laagjes vitrage (tegen stof en vet) boven de koel/vriescombi te drogen. Hangt niet direkt in het zonlicht maar ook niet in het donker, wordt niet te warm en zeker niet te koud. Ik vind het de perfecte plaats. Op zolder werd het in het zonlicht te droog en doordat ik t niet zag werd het ook te stoffig. Moest ik t steeds weggooien. Nu zie ik t elke dag en kan ik t na een weekje zo in een potje stoppen. Deze week is de rozemarijn aan de beurt. Ik droog ze nu voor winters gebruik.

   

  2013-08-20-1339781378916911.26

   

  2013-08-20-1352891378916927.27

×
×
 • Create New...