Jump to content

reina

Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by reina

 1. ik heb hetzelfde probleem. Ik heb ook veel luizen, maar die zitten vooral op de niet gekrulde bladeren. Ik heb het idee dat er nog een ander beestje in de gekrulde bladeren zit.

  aangezien ik laagstammetjes heb, knip ik de ergste takken gewoon weg.

   

  De delen die veel luis hadden, heb ik toch maar wel bespoten, ik ben bang dat de boompjes het anders niet overleven, zoveel waren het er

 2. Ik heb de afgelopen jaren al last gehad dat in mijn frambozen een beestje zit, en nu zitten ze ook in al mijn pruimen.

  beestinpruim29341532854749.png

   

  meestal is dat wormpje wit, hier is het oranje. Verder zit er ook steeds bruine smurrie, ik veronderstel dat dat nog eitjes zijn oid.

   

  Wat is dit voor beestje en hoe voorkom ik dat al mijn fruit wordt aangetast?

 3. we hebben gisteravond gekeken of er koninginnendoppen waren. Na 13 dagen zouden er diverse 'rijpe' doppen moeten zijn. In alle kasten bleken ze vrij weinig en erg onder ontwikkeld aanwezig te zijn. Er worden ook apart nog koninginnen gekweekt en die gaan waarschijnlijk in meerdere kasten nodig zijn. onze imker/leraar vertelde dat hij dit nog nooit eerder zo heeft meegemaakt. Meestal heeft hij veel en goede koninginnen maar dit jaar dus niet.

  Hoe is dat bij jullie Charly?

 4. de koningin was gemerkt dus makkelijk te vinden. (vorige week met merken was het een hele zoekklus, daarom eerst merken en andere keer kunstzwerm maken)

  wij pakten een volle raat, die spuiten met oxaalzuur en dan aftikken in nieuwe kast. was super rustig volk, tot nu toe nooit beroking nodig gehad, zelfs nu niet. was bij ons ook koud en dus vol op de kast maar zijn zulke rustige bijen dat alles soepel ging

   

  koninginnendoppen hadden we nog niet, die moeten nu in de oude kast komen.

 5. Ahhh jongens, we gaan vegers maken bij de bijenles komende zaterdag. Krijg net een mailtje dat de koninginnen willen gaan zwermen, en we dus de kast moeten gaan splitsen. Das zo ongeveer de belangrijkste les van het jaar, en is nogal wat werk. Daarom vraagt de leraar of we eerder kunnen komen. Keuzes, keuzes. Hoofdzaken en bijzaken he...Narigheid. Maar ik ga toch maar voor de bij-zaak in dit geval.

  Misschien kan ik de ruildingetjes een keer droppen bij Mel? Jij woont daar in de buurt toch, Spitskool? Getsie sorry hoor.

   

  Ik heb gisteren een veger gemaakt ging best vlot en soepel. Leuk om te doen

 6. gisteren op de praktijk les hebben we een volk gesplitst om een kunst zwerm te maken. een deel van de bijen gaat dan, in dit geval met koningin, in een andere kast, met voedsel. De koningin mag dan lekker kleine bijtjes maken. Het oude volk zonder koningin maar met nog broed blijft achter. van het nieuwe broed wordt een koningin gemaakt waarvan er eentje moet blijven. over 12 dagen gaan we kijken of er inderdaad koninginnen gemaakt zijn. Die worden dan allemaal tegelijk uit de pop gehaald. Idee is dat ze met elkaar strijden en er 1 overblijft en de rest sterft. Als je deze strijd niet krijgt, dan gaat een geboren koningin direct weg met een deel van alle bijen en verzwakt je volk.

   

  ik vind het een bijzonder intrigerend groepsleven, zo knap als dat allemaal in elkaar zit

 7. Ik heb mijn kweek bescheiden gehouden omdat ik niet veel plek meer heb en dus weinig aanbod. Ik kan wel voor de liefhebben gele framboos uit de tuin halen, die gaat als een tierelier dus als iemand een exemplaar wil, kan dat.

   

  Ik heb bedacht dat ik dit jaar wel weer een keer meloenpeer of pepino of hoe het heten mag, wil proberen. Heeft iemand toevallig een plant en kan/wil daar een stekje van nemen voor me? voor zaaien is het denk ik al een beetje aan de late kant.

   

  Ik heb net te horen gekregen dat ik per juni geen baan meer heb, dus ik kan deze zomer wat meer in de tuin proberen te doen. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel

 8. leuk dat je de cursus doet. Ik heb de theorie dit najaar gedaan en begin straks, ca april met de praktijk

  Zelf bijen houden lijkt me super leuk maar ik heb geen plek in mijn tuin dus voorlopig ga ik kijken bij buurtimkers.

×
×
 • Create New...