Jump to content

fietstuinkabouter

Members
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by fietstuinkabouter

 1. hallo,

  Langs de sloot, in een laag 1) ruige mest en daarbovenop 2) bagger heb ik pompoenplanten gepoot. Nadat ze de kou hebben overleeft willen ze ondankt 'goede' zorg slecht groeien. Terwijl we andere jaren de planten hun gang konden laten gaan en konden oogsten, wil het nu absoluut niet vorderen. Een deel heeft ochtendzon, een deel de middag en een ander deel de hele dag, maar dat deel staat er niet eens het beste bij.

   

  Wat zou het kunnen zijn dat dit dit jaar niet zo wil.Gr.

 2. @ Jenneke ik wil de bakken dus in vakken van 60cm verdelen dan heb ik dus 8 grote vakken. En daar wil ik dus groenten in zaaien die wij lekker vinden.

  Ik hoef geen 20 verschillende soorten te hebben. En daarbij heb ik nog een aantal grote en kleinere bakken en potten voor ander spul.

  Ik wil ook goudsbloemen en afrikaantjes zaaien in potten. Voor de pepers en paprika's heb ik een klein kasje en nog 4 aardappel kweekzakken.

  Dus ik kom een heel eind!

   

  Ik heb evt. ook wel vers zaad (nog te drogen) van goudsbloemen, mocht je intersse hebben (geen flauw idee welk soort).

  Gr. Annemarie

 3. Hallo,

  Wij hebben al een aantal jaren een inmiddels fikse kiwi in de tuin, maar in al die jaren is er nog nooit een kiwi aangekomen. Hoe kan dit en wat zou ik er aan kunnen doen om toch kiwi's aan de plant te laten komen?

   

  De plant staat tegen een muur, heel veel warmte en direct zonlicht. Hij staat betrekkelijk droog en de grond is niet recent bemest.

   

  Ben benieuwd naar tips en evt. adviezen.

  Gr. A

 4. Grond met mestmengsel gestort voor wat verdwaalde kalebasplantjes, knolvenkel uitgepoot, tomaten wat gediefd, nog wat heen en weer gelopen, paar laat gekiemde bonen uitgepoot op nog een inieminie leeg stukje. Nu nadenken waar de plantjes moeten komen te staan die nog uitgepoot moeten worden op korte termijn, maar waar eigenlijk geen ruimte meer voor is. Hmmmm vorig jaar meer aardappels, aardbeien nog in de tuin (nu naast de tuin in een aparte bak) maar dus nog steeds ruimte gebrek!

×
×
 • Create New...