Jump to content

't Roetstekkie 10

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 't Roetstekkie 10

 1. Bedankt voor jullie reacties! Ik dacht dat ik het koken met soda uit het weck-boekje had, maar ik heb het van weckenonline. De methode van Jorieke lijkt me inderdaad ook het meest logisch. Voor dingen die je alleen inmaakt en niet weckt, moet alles dus voorgekookt worden. Nog meteen even een ander vraagje; ik heb een nieuwe thermometer (in een grote weckpan voor het gasfornuis). Maar, als de thermometer 100 aangeeft, borrelt het water niet! Klopt dat wel? Of is mijn thermometer kapot? Zelfs tot 107 graden borrelt het niet. Het dampt trouwens wel.
 2. Hoi Allemaal, Als voorbereiding op mijn (hopelijk goede) oogst komend jaar, ben ik wat aan het proberen met wecken. Gister een stel cakejes geweckt, ging goed en was leuk Maar, het schoonmaken van die weckpotten is een heel proces, en ik snap niet waarom het zo moet.. - eerst goed afwassen - dan de potten, ringen en deksels 5 minuten laten koken in water met soda - dan met kraanwater afwassen om de soda eraf te spoelen - op een schone theedoek leggen - potten vullen, etc. Dat je goed en schoon moet werken, snap ik helemaal. Maar de toegevoegde waarde van het koken van de potten, om ze vervolgens weer gewoon onder de kraan te houden en op een theedoek te leggen (die nooit steriel is), zie ik niet. Maar ze hebben er vast goed over nagedacht, heeft iemand een idee waarom het zo moet? Alvast bedankt!
 3. Deze lijkt me interessant! Ga ik komend jaar eens proberen.
 4. De Dille & Kamille heeft ook allerlei weck-dingetjes, waaronder ringen!
 5. Bedankt allemaal! Ik heb de tekening gewoon in word (2007) gemaakt, met alle teken-opties die daar inzitten. Ik werk nogal veel met word voor mijn werk, dus ben er aardig handig in geworden Je kan er zo van alles in tekenen en schrijven, best leuk! Er zit op dit forum niet per persoon iets van een dagboek/blog iets, of wel? Waar je kan bijhouden (met veel foto's natuurlijk) wat je hebt gedaan en andere mensen kunnen reageren?
 6. Bedankt! Nu nog in het echt De compostbak heb ik vandaag aangepast, is goed gelukt. Ik vond nog wat frambozenstruikjes (denk ik?) bij het spul wat de vorige eigenaar had achtergelaten, die heb ik er vast in gezet. Er zaten nog wat groene blaadjes aan, dus wie weet
 7. Hallo allemaal, Ook ik ga dit jaar van een moestuin genieten Ik heb hem sinds januari. Hij is rond de 60 m2 en ligt op 5-10 minuutjes lopen van ons huis. En ik heb er zin in! Dit is onze biologische tuindersvereniging Dat is mijn tuin nu, inclusief een eerste poging voor een compostbak. Ik wil nog de blokken+planken van de pallets afhalen (zodat je alleen een soort plaat met planken overhoudt) en dan twee van deze naast elkaar zetten. En dat is hoe de tuin moet worden! Komende 2 weken ga ik de tegels eruit halen, de compostbakken afmaken, de grond wat losharken, de rotzooi (wat glas en steen) uit de grond halen en dan bemesten met een jaar oude, biologische koeienmest van een boer uit de buurt. Oh, en ondertussen al de eerste dingen zaaien, natuurlijk! Ik heb hier al een hoop geleerd en rondgelezen, en hoop dat nog een boel meer te doen Groetjes!
×
×
 • Create New...