Jump to content

RickT

Members
 • Posts

  680
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by RickT

 1. Documentaire De moord op de honingbij I (Zembla)

   

  In 'Moord op de honingbij' gaan imkers, natuurbeheerders en wetenschappers in op de problematiek die de bijensterfte met zich meebrengt. Van alle Europese landen heeft Nederland de grootste bijensterfte. Natuurbeheerders maken zich grote zorgen over de gevolgen die dit heeft voor onze voedselketen. Wetenschappers en imkers uit de hele wereld zien landbouwgif als de belangrijkste oorzaak van de sterfte. De producenten van dit middel ontkennen ieder causaal verband. In Nederland ziet de belangrijkste adviseur van de overheid op dit gebied, Wageningen Universiteit en Research-centre (WUR), de pesticiden ook niet als grootste probleem van de bijensterfte. Vanwege de grote economische belangen is een verband tussen de dood van de bijen en het gebruik van het landbouwgif een gevoelig onderwerp op de Haagse politieke agenda.

   

  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=40025&cHash=fd75dae9028114f703c159f28e75ee84

   

  Documentaire De moord op de honingbij II (zembla)

  Moord op de honingbij II - donderdag 24 januari 21.10 uur op Nederland 2

 2. Ik ben een grote liefhebber van kruidenbittertjes. Je weet wel in van die leuke stenen kruiken. Nu kan je dit ook zelf maken [wist ik niet eens] Dus ga ik dit ook eens een keer proberen.

   

  Kruidenbitter zelf maken

   

  Ingrediënten

   

  1 liter jenever

  1 gr salieblad

  2 gr venkelzaad

  3 gr verse citroen rasp zonder het wit

  5 gr korianderzaad

  10 - jeneverbessen

  8 stuks piment

  2 - kaneelstokjes

  4 zaadjes kardamon

  6 stuks kruidnagel

  2 stuks steranijs

   

  Bereiden

   

  Bereiding Gebruik een neutrale alcohol soort, zoals jonge jenever, wodka of brandewijn.

   

  Doe alle ingrediënten in een weckfles en schud het elke dag een paar keer gedurende een maand.

   

  Voeg tegen het eind van de maand suiker toe naar smaak (ik voeg 100g suiker toe) en zeef de kruidenbitter

 3. Mooi klusje voor in winter insektenhotel maken, ook gelezen bij biologisch tuinieren ter bevordering van bestuiving van fruit.

  Ik heb een gaasbak als ondergrond gebruikt, en materiaal erin kan werkelijk van alles wezen als homels enzo er maar in kunnen kruipen.

  Variatie erop zijn hotels voor lieveheersbeesten of vlinders.

   

   

  Idd, heel leuk klusje

   

  Hier mijn insecten hotel

   

  Incektenhotel.jpg

   

  H.60 x B.35

 4. Alles is er nu zo`n beetje uit bij mij. Alle tomaten zijn geplukt. Alleen de suikermais staat er nog. De laatste maand heb ik ivm mijn werk een beetje weinig tijd aan mijn tuin kunnen besteden. [ik had amper tijd om het gras te maaien] Verder zat het weer ook niet echt mee, er was veel doorgeschoten de afgelopen weken. maar ik ga het zeker volgend jaar weer doen. Ik ga de komende weken nog wel wat late groente zaaien.

 5. Sinds 2008 houd ik mij met een aantal andere mensen bezig met het redden van een oud stoomgemaal in Puttershoek [`t Hooft van Benthuizen] Dit gemaal is in 2006 aangekocht door een projectontwikkelaar die het gemaal uit 1870 wil slopen, en er een uitvalsweg overheen wil aanleggen. Sinds kort heeft de projectontwikkelaar een sloopvergunning aangevraagd waar wij ons tegen verzetten. Daarom wil ik iedereen hier vragen de petitie tegen sloop te tekenen.

   

  Jullie kunnen er hier http://hethooftvanbenthuizen.punt.nl/ alles over lezen.

   

  2011712105723.jpg

   

  Verliefd op het poldergemaal

   

  PUTTERSHOEK - Werkelijk verliefd zijn ze, op 't Hooft van Benthuizen in Puttershoek. Rick Timmer en Debora de Roode uit Rotterdam doen daarom alles om het voormalige poldergemaal van de sloophamer te redden. ,,We hebben al heel wat zomers in de Hoeksche Waard doorgebracht,'' zegt Timmer (50).

   

  ,,Tijdens onze fietstochten kwamen we elke keer langs 't Hooft van Benthuizen. We vroegen ons steeds af: waarom gebeurt er nou niets mee? Uiteindelijk hebben we de stoute schoenen maar aangetrokken, want dit pand gaat ons echt aan het hart.''

   

  Timmer en zijn partner De Roode (41) hebben de gemeente Binnenmaas hun mooie ideeën al voorgeschoteld. Het liefst willen ze het voormalige gemaal helemaal in oude stijl opknappen. Meubelmaker Timmer ziet het helemaal voor zich: ,,We zouden in het midden graag willen wonen. Aan de zijkanten willen we werkruimtes inrichten voor mijn meubelmakerij en voor een vriend van mij die ambachtelijk smid is. Dat is ook leuk voor de vele toeristen die er langs fietsen.''

   

  Maar, benadrukt het stel, het gaat in de eerste plaats niet om hun eigen woonruimte – het belangrijkste is dat het gebouw behouden blijft. ,,Dit is industrieel erfgoed. Iedereen die ik in de Hoeksche Waard spreek wil graag dat het behouden blijft,'' zegt Timmer. ,,Het is een heel karakteristiek pand, ik val echt voor die architectuur.'' ,,De details zijn prachtig,'' vult De Roode aan. ,,Zo'n pand wordt nergens meer gemaakt.''

   

  Het Rotterdamse stel heeft wel de medewerking nodig van projectontwikkelaar NCB, want die is eigenaar van het pand. Timmer en De Roode hopen dat ze het voor niets kunnen krijgen, waarna ze het voor eigen rekening opknappen.

   

  Het pand is in 2005 door de toenmalige eigenaar Het Waterschap aan de Stichting Poldermuseum aangeboden voor een symbolische waarde. De stichting kon het financieel echter niet opbrengen om het pand te restaureren en uit te baten. Timmer denkt het financieel wél te redden. ,,Ik kan veel zelf doen. Bovendien wil ik er ook een scholingsproject van maken. Jongeren die willen leren hoe ze moeten restaureren, zouden hier stage kunnen lopen.''

   

  Het stel denkt wel dat haast is geboden, wil 't Hooft van Benthuizen overeind blijven staan. ,,Hier kan geen winter meer overheen gaan, daarvoor is het pand in te slechte staat,'' vermoedt De Roode.

   

  De gemeente Binnenmaas heeft toegezegd dat zij de ideeën van Timmer en De Roode zal voorleggen aan de projectontwikkelaar. Eerder is duidelijk geworden dat de ontwikkelaar appartementen wil bouwen. Het vervallen gemaal zou moeten wijken, zodat er een uitvalsweg ontstaat. Er zijn echter nog geen sloop- of bouwvergunningen aangevraagd.

 6. Mijn mais is ook al bijna 2.50 en staat volop in bloei. Ik heb ook zijscheuten. Wel heb ik om het vakje mais 4 paaltjes op de hoeken in de grond geslagen en daar draad op 150 hoog bevestigt Zo kan mijn mais niet omwaaien bij harde wind [knakken]

 7. Volgend jaar wil ook een soort bevloeiing instalatie bouwen wat op hevel werkt. Idd gewoon een paar grote tonnen van 200 liter met wat dunnen slang met gaatjes erin eraan die tussen de planten gaan.

 8. Hier wordt er ook elke dag geoogst, zeker voor de sla

   

  Groenteuiteigentuin.jpg

   

  Pluksla, radijs, buitenkomkommer [man die smaken anders, veel steviger als die waterige dingen uit de winkel] Broccoli, rode en gele ui.

 9. 1 nadeel heeft hij wel, er zit geen afsluiter/klepsluiter tussen de sloot en de pomp, waardoor hij langzaam leeg loopt [de slang] en je er opnieuw van boven even een beetje water in moet gooien om hem aan de praat te krijgen. Maar dat is een kleine moeite. Het scheelt natuurlijk wel in de drinkwater rekening. Alleen staat de sloot momenteel bijna droog vanwege de droogte. Moet ik alsnog drinkwater gebruiken.

 10. Nee. Quantiteit is niet het probleem, de kwaliteit wel. Ik ga het hier publiekelijk niet opsommen, dat is ook niet netjes naar hem toe. We hebben afspraken gemaakt en dan houdt het een keer op. Daar kan ik kort over zijn. Maar ik kan je wel vertellen dat het me hoog zit. Ik steek met plezier erg veel tijd in het forum en als ik dan ook nog is als een politieagent nietszeggende berichten moet (ja moet) aanpassen of verwijderen dan is het op een moment genoeg. Zeker ook omdat ik de grens van het uitwisselen van 50 priveberichten al lang gepasseerd ben. Ik heb wel wat beters te doen zeg! Het is hier geen kinderspeelplaats!

   

  Ik lees het forum ook voor mijn plezier! Dan trek ik nog liever de stekker er uit dan dat ik met tegenzin die berichten moet aanpassen. Morgen is hij weer terug. Veel plezier!

   

  Ik snap zowiezo al niet waar je de tijd nog vandaan haalt om op dit zeer druk bezochte forum een beetje orde te scheppen.

   

  It`s a hell of a job!

   

  thumbs_up.jpg

 11. Ik lees ook niet alles maar met de rss feed (TIP) kan ik het redelijk goed bijhouden. Ik scroll dan heel makkelijk door de lijst van berichten en open de topics/discussies die ik interressant vind in een nieuw tabblad.

   

  Hey Jorg, sorry, ik ben niet helemaal een computer nitwit ( ik kan een muis bedienen en zelf wat installeren)toch gaat dit mijn strohoed te boven.

  Maar ik wel graag weten wat dat is dat je doet..kan je me dat uitleggen? Ik weet bv al niet wat een rss feed is...

   

  RSS is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Zodra er, bijvoorbeeld, een nieuw artikel op Nu.nl verschijnt of net die ene advertentie op Marktplaats.nl verschijnt, dan krijg je daarvan acuut een seintje.

 12. Hier ook opkrullende bladeren, maar voor de rest gaat het prima.

   

  Mijn vleestomaten gaan lekker

   

  000_0005.jpg

   

  000_0004.jpg

   

  Ook de suikererwten doen het prima. [Heerlijk, gewoon rauw in de sla]

   

  000_0008.jpg

   

  000_0007.jpg

 13. Is dat zo`n oude zwengelpomp?

   

  Zwengelpomp-boerderijpomp-waterpomp-leuk-bij-de-vijver-14423479.jpg

   

  De meeste van die dingen zijn gietijzer, dan wordt het wel erg lastig.

   

  Kun je geen andere pomp op de kop tikken? Bij mij werkt een handpomp als deze erg goed.

   

  100_1584.jpg

 14.  

  Ipv blokjes vlees kun je slager ook naar een groot stuk buikspek vragen. Bij de toko kun je marinade voor roasted porc kopen. Je snijdt het buikspek dan in en legt het een nachtje in de marinade. Dan roosteren onder de gril. Om je vingers bij op te eten!! (in plaats daarvan maak ik er dan maar bami bij en gebakken bananen)

   

  Mag het ook op de BBQ?

×
×
 • Create New...