Jump to content

loes

Members
 • Content Count

  3,734
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Regenton verplaatst. Die zat 2/3 vol dus eerst het water opgevangen in emmers en gieters want met deze droogte kan je niets verspillen, daarna verplaatst en toen de ton weer gevuld. Rommelhoekje leeg getrokken en schoongemaakt. Begonnen met de nieuwe compostbak want de oude begint weg te rotten.
 2. loes

  Tomaten Topic 2020

  Bij mij mag zo'n 2e stam doorgroeien tot de eerste tros en wordt daarna een kopje kleiner gemaakt. Ik heb geen ruimte voor twee- of meerstammige planten.
 3. loes

  Komkommer 2020

  Dat trekt meestal wel weer bij, heeft even tijd nodig.
 4. loes

  doorschieten?

  Dit heet geen doorschieten (dan gaat de plant eerder bloeien dan gewenst) maar fileren; het strekken naar licht. Dit komt doordat ze te weinig licht krijgen en/of te warm staan. En verder wat Patrijs zegt, afharden en buiten planten.
 5. Het klinkt mij ook als veel water, helemaal als het een dichte bak is. En misschien te diep geplant? Daar houden aardbeien ook niet van.
 6. Dat van de action kan inderdaad niet goed tegen zonlicht, onder de grond blijft het wel een paar jaar goed. Werkt voor mij prima in de aardbeienbakken waarin de aardbeien 3 jaar blijven staan maar nog eens 3 jaar is teveel.
 7. loes

  Mei 2020

  De tuin wordt langzaam groen Hoewel we hier volgens de weersberichten nog regelmatig nachtvorst hebben gehad is daar in de tuin gelukkig niets van te merken. Vooral de druif en de Nieuw-Zeelandse spinazie gaan hard. De aardbeien bloeien en de eerste sla is alweer geoogst.
 8. loes

  OVerkapping

  Heb je dan niet meer aan goede snoeitips zodat je de tomatenplanten gewoon in de kas kan plaatsen? Ik zou de tomaten niet buiten gaan plaatsen als je een kas hebt staan.
 9. loes

  OVerkapping

  Een schaduwdoek? Die hang ik onder onze terrasoverkapping en dat scheelt heel veel warmte. Ik heb een simpele doek met ogen, die met touw en spanmoeren onder de overkapping hangt Voordat we een overkapping hadden gebruikten we ook al een schaduwdoek boven het terras, dan is het wel belangrijk dat het water eraf kan lopen anders wordt het schaduwdoek een grote waterzak.
 10. Even wachten op de eerste echte bladen, dit zijn nog de kiembladen.
 11. Brekerzand is zoals de naam al zegt gebroken zand, afkomstig van grind en natuursteen.
 12. Sochtends emmers/gieters water in de kas zetten schijnt ook wat te helpen. Het water slaat overdag de warmte op en geeft dat snachts weer af.
 13. Gardena heeft hele mooie aansluitingen die op vrijwel elke kraan passen. https://www.gardena.com/nl/producten/bewateren/slangkoppelingen/kraanverbindingsstuk-binnenshuis/967980601/ en anders een waterdief
 14. Als ik het goed zie staan de planten nog een eind van het glas af. Hier een mooi infotopic over lichtbehoefte
 15. Zaaien kan heel mei nog dus je kan nog zaaien maar een plantje kopen kan natuurlijk ook.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...