Jump to content

Jenneke

Members
 • Posts

  1,110
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hoekse Waard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sorry mensen, was even van de moestuinwereld. Ik sla deze ronde zelf even over maar zorg wel dat de doos bij Jill terecht komt zodat zij hem even goed uit kan pluizen. Hopelijk lukt dat deze week nog. De volgende ronde doe ik wel weer graag mee.
 2. Ik moet hier even diep door het stof dat ik niet het fatsoen heb gehad me af te melden, ben dat totaal vergeten. En ik vond het andere jaren dus echt vreselijk als mensen zich inschreven voor de teeltwedstrijd en vervolgens niets meer lieten horen en nu heb ik dat dus zelf ook gedaan. Mijn oprechte excuses hiervoor. Alles is hier van de zomer in de soep gelopen. Ik had al een late start en met die droogte ging het extra moeizaam, zeker omdat ik alles in potten en bakken heb staan. Toen ging ook de aansluiting van de tuinslang nog stuk en even geen tijd om een nieuwe te halen. Met 37 graden was alles snel naar de haaien, zeker toen ik ook nog een paar dagen weg moest. Afijn had er toen zo de balen van dat ik de handdoek in de ring gegooid heb en het moestuinforum verdrongen. Maar volgend voorjaar begin ik weer met frisse moed en nieuwe tuinslang. En natuurlijk nog een hartelijk gefeliciteerd aan de winnaars, petje af
 3. Ik werk ook met bakken, al denk ik dat die van mij zo'n 25 cm diep zijn. Met deze diepte, ook 15cm diep kun je best veel telen. Maar inderdaad na 6 weken ongeveer moet je gaan bijvoeden. Ik gebruik gewoon standaard moestuinmest, korrels of vloeibaar (in mijn geval wel biologisch). Dan zijn er best veel gewassen die je kunt telen. Radjs, de meeste keukenkruiden, Parijse worteltjes (die kleine ronde), snijsla, kropsla (1per vak), koolrabi, snijbiet, bietjes, mini-paksoy (4 of 5 per vak), lente-ui, palmkool, boerenkool, het is me zelfs wel eens gelukt een kleine groene kool te oogsten en een maaltje spruitjes van 1 plant, dus er is echt wel veel mogelijk. De enige reden dat ik geen kolen meer teel is dat ik liever iets teel waar ik vaker van kan eten zoals palmkool en snijbiet. Ik geef eigenlijk zelden water, alleen als de boel wel erg droog wordt of een beetje slap gaat hangen. Je hebt nog ruimte in je bak voor wat extra centimeters grond. Ik zou zeggen, voeg wat mest toe en vul je bakken bij tot aan de rand met nieuwe potgrond., iedere centimeter helpt.
 4. Waar heb je olie en/of honing voor nodig. Wil je een kant en klaar mengsel maken voor door je Brinta? Ik zou het zelf anders doen. Hele noten en pitten blijven veel langer goed dan gemalen. Dus dan zou ik een voorraadje malen voor bijv. een week en die in porties vast mengen met de Brinta. Dus de droge ingrediënten zeg maar van je ontbijt vast in 7 aparte zakjes doen en alle natte ingrediënten toevoegen op het moment dat je gaat ontbijten. Een goede olie om toe te voegen is bijv: pompoenpitolie, hennepzaadolie , lijnzaadolie of levertraan (is veel neutraler van smaak dan vroeger) .Bij de honing is het belangrijkste dat je er op let dat de honing koud geslingerd is en de bijen overwinteren op eigen honing en niet op suiker en dat het pure honing is natuurlijk en niet vermengd met iets. Verder is het het belangrijkst dat je een honing kiest die je ook lekker vind en vloeibare honing mengt makkelijker dan crèmehoning. Zorg er vooral voor dat je je ontbijt ook lekker vindt, zeker als je aan moet komen, dan hapt het toch wat makkelijker weg.
 5. Hoe is het met die avocado Appelvrouw? Ik heb alleen maar een Lidl-kasje maar net als 2 jaar geleden ga ik weer een poging wagen Minnesota-Midget meloen er in te zetten in 1 of 2 grote wasmanden. Dat was toen goed gelukt. En als m'n peper- en paprikaplantjes wat groter zijn zet ik ze er ook in. En aubergine als dat nog wil lukken, want de zaailingen zijn nog erg klein. Volgend jaar ga ik toch misschien weer eens Okra proberen en dan heeeeeel vroeg voorzaaien en eerst flink binnen opkweken.
 6. Ik was vanmiddag toevallig even bij de Hornbach en daar stonden prachtige tomatenplanten, stevige stelen mooi vol blad en deels biologisch geteeld, ook veel verschillende soorten. Ook veel andere soorten; pepers, paprika's, komkommers, courgette, alles diverse soorten ook veel bio. Ik heb niet naar prijzen gekeken want ik had zelf niets nodig op dat gebied. Geen idee of er een Hornbach bij jou in de buurt is, maar misschien een optie.
 7. Hoe groot is een grote pot , 1 liter, 0,5 liter? En kun je op deze manier ook andere soorten likeur maken. Ik ben wel niet zo'n drinker,maar het lijkt mij wel eens leuk om een kruidenlikeur te maken, bijvoorbeeld tijmlikeur of Marokaanse muntlikeur of misschien wel dennenknoppenlikeur
 8. Het gaat helaas inderdaad niet lukken om morgen te komen. Hopelijk van de herfst wel weer. Iedereen heel veel plezier morgen.
 9. Ondanks dat ik heel graag zou komen is het even nog niet zeker of het gaat lukken. Waarschijnlijk weet ik dat ook pas aan het eind van de week helaas. Iklaat het in ieder geval zo gauw mogelijk weten.
 10. Aan alle deelnemers: Het is altijd de bedoeling dat je wacht met versturen tot je reactie krijgt op een PB, dus ook als je het adres nog hebt van de vorige keer. Hou je daar alsjeblieft aan, er kan van alles gebeuren waardoor mensen even niet bereikbaar of weg zijn tenslotte. En versturen met Track&Trace of persoonlijk wegbrengen/afhalen is ook een must.
 11. Kleine in de schil gegaarde aardappeltjes omwikkelen met ontbijtspek met salieblaadjes er tussen. Deze op een spies prikken met stukken (rode) ui er tussen. Dan even op de bbq tot het spek mooi bruin en gaar is. Wil je liever vegetarisch, gebruik dan i.p.v. spek geblancheerd groen van prei en smeer de spiesjes in met (knoflook)olie en bestrooi met wat zout en peper.
 12. Goeiendag Ann123, dat is geweldig Nu is het wel zeker dat we nog een ronde moeten doen
 13. De doos is inmiddels alweer een paar dagen in mijn bezit. Als het Jill ook uit komt en het weer niet raar gaat doen dan breng ik de doos zondag naar België. Even een week vertraging helaas doordat wij een hond erbij gekregen hebben die nog niet ingeënt was tegen hondsdolheid. Dat is inmiddels wel geregeld, maar pas 3 weken later mag je de grens over, dus dit weekend mag ze pas mee. Wel wil ik alle deelnemers mijn complimenten geven. De doos is vlot rond gegaan, geen grote vertragingen (behalve bij mij dan ) en wat een leuke en veel zaden hebben jullie toegevoegd. Veel bijzondere en verschillende dingen zodat het echt de moeite waard is aan deze zadendoos mee te doen. Mellie bedankt voor de toeters en bellen Het is zeker ook de moeite waard de doos nog een rondje te laten doen.
×
×
 • Create New...