Jump to content

Joyce12

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by Joyce12

 1. Joyce12
  Mijn vader heeft voor mij een kas ontworpen en gemaakt. Erg blij mee! Afmeting is 3x3 en daarmee groot genoeg voor mij. Er staat ook nog een oude kas van iets minder dan 3x3, voldoende voor mijn tomaten, pepers, paprika's, meloenen etc. Gister zijn we 's avonds nog even samen naar de tuin geweest om het raam uit te zetten en de schuifdeur volledig af te maken. Nu is hij zo goed als af. Het enige wat er nog moet gebeuren, is een aluminium latje plaatsen voor de nette afwerking.

   

  De peultjes en erwtjes staan er nu zo bij.
   

  Van het weekend ook de aardbeien omgewoeld en wat patentkali gegeven vandaag.
   

  Vandaag de kolen geplaatst. Helaas maar 10 stuks, want de resterende kolen groeiden niet echt en ook een aantal aangevreten door slakken? Hopelijk komt het nog goed, anders alvast plaats over voor de winterkolen.
 2. Joyce12
  Het einde van het jaar nadert. Vanaf nu heb ik de tuin aan mezelf. Ik heb er dan ook voor gekozen om wat vaste bomen/struiken eruit te halen. De appel, peer en pruim die het niet meer super deden heb ik met hulp van wat mankracht eruit gehaald. De braambes (die ik en de rest van de fam toch niet graag eten) is er ook uit gehaald.
  Ook ben ik tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk te weinig kasruimte heb. Er staat een tunnelkas van 3 bij 3. Ik heb ervoor gekozen om nog zo een zelfde formaat erbij te plaatsen. Hier komt onder andere een druif in. Zelf ben ik erg gek op tomaten kweken, wat toch het beste in een kas gaat.
  Mijn vader heeft voor me het frame in elkaar gezet (enkel de voorste stelling moet nog in elkaar gezet worden, waren 2 boogjes vergeten mee te nemen). Zie onderstaand het resultaat waar ik nu al erg blij mee ben. Ik heb begrepen dat de tunnelfolie het beste in het voorjaar erop kan. Als we dat nu doen, hangt het wat slapper als het wat warmer wordt.
   

 3. Joyce12
  Boven de mais en onder de aubergine die helaas nogal klein blijven.

   
  Op deze foto links wat kleinere tomatenplantjes. Hopelijk trekt het nog bij. Rechts de komkommer en meloen. Onderaan een bloemsoort (weet niet meer welke)

   
  De paprika's en pepers doen het goed. Op advies van Diana met 2 of 3 in een potje bij elkaar. Er komen ook al knopjes aan.

   
  Tot slot nog een foto van de kruiden die gezaaid zijn. De munt en rozemarijn lijken niet op te komen helaas.

×
×
 • Create New...