Jump to content

Joyce12

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Joyce12

 1. Ohjeee, wat ik hier lees klinkt mij niet zo positief in de oren. Had eigenlijk een leuk winkelmandje gevuld, maar ik ga toch maar links en rechts ergens anders kijken. Ondertussen een leuke bestelling gedaan op een Engelse website en zag dat Diana ook weer een klein zadenlijstje (maar wel leuk) online had gezet.

 2. Hallo allen,

   

  Het is alweer een hele tijd geleden dat ik actief ben geweest op dit forum, vandaar dat ik me even (opnieuw?) wil voorstellen.

  Ik ben inmiddels zo een jaar of 6 lid van de volkstuinvereniging. Tot nu toe bevalt het erg goed. Ik heb een stukje grond van ongeveer 180M2.

  Het lijkt me leuk om weer wat actiever te worden op dit forum, om op deze manier jullie wat te laten zien. Ook hoop ik weer wat kennis/inspiratie op te doen door met wat regelmaat op dit forum te neuzen.

   

  Bijgevoegd een foto ter idee van mijn stuk grond (van het voorjaar)

   

   

  foto.jpg

 3. Morgen haal ik mijn boompje op en dat is dan ook de laatste vruchtboom. Nu heb ik van alles opgezocht over de rest van wat ik heb, qua snoektechnieken en had mij voorgenomen om 1 haar gang te laten gaan en er juist niets mee te gaan doen. In mijn gedachte had dit een soort charme van de woeste vrouw (perzik). Het leek mij geweldig om haar gewoon lekker haar gang te laten gaan en een boompje te hebben die eigenzinnig is.

   

  Helaas blijkt nu dat dit juist de boom is die extra aandacht vereist als het om vrucht en bloei gaat. Nu zit ik dus even in het dilemma of ik dit plan wel door wil gaan zetten. Had er al bewust niets over opgezocht omdat ik dacht ... ga er ook echt niets mee doen. hmmm het moest een beetje mijn praat boompje gaan worden die je begroet en waar je af en toe even tegen praat. Het moest iets nostalgisch gaan worden, dat je op je oude dag zegt... zij heeft heel wat meegemaakt en gehoord.

   

  En toch denk ik dat ik de gok gewoon ga wagen het moest een beetje mijn meisje van de tuin worden.

   

  En heb je je boompje nog gehaald?

 4. Ik heb in mijn tomatengedeelte al flink wat basilicum, minitomatenplantjes, afrikaantjes staan. Dus zo vol mogelijk gezet. Echter vind ik het een erg groot nadeel als ik niet goed bij de tomaten kan om te dieven/opbinden. Er zullen dus altijd gaten zijn zodat ik er prima bij kan.

 5. Ik ga er eens mee aan de slag wat betreft het watergeven, bedankt voor de tip.

  Waarschijnlijk wordt het dus erg lastig om erachter te komen waar het aan ligt, dat de aardbeien redelijk hard zijn.

   

  Ik heb wat voeding betreft de aardbeienmest dcm gebruikt... Mijn buren lijken enkel patentkali te hebben gegeven.

 6. Ik vroeg me af hoe jullie je aardbeibedden aanleggen. Ik had begrepen om de grond goed los te maken. Vervolgens plantjes erin. De eerste 2 a 3 weken goed beregenen. Vervolgens wat koemestkorrels erbij? En dan vervolgens bemesten volgens de verpakking van een bekend merk aarbeimest (jan-apr en dan apr-juni).

 7. Wat mij opviel is dat frambozen variant vanaf de pitten rood worden en gewone soorten vanaf de punt dus onderkant.

   

  Frambozen variant slaat meestal op de Frau Mieze en die wordt ook gewoon rood net als een gewone aardbei.

  Tenzij je in de war zit en de ananas variant bedoel, de witte aardbei.

  Aardbeien worden over het algemeen rood vanaf de zonkant en daarbij is dan meestal juist de onderkant als laatste rood.

   

  @Joyce: werk je dan met een druppelaar?

  Dat is de enige manier waarop elke plant hetzelfde krijgt.

   

  Nee niet met een druppelaar. Zou dit de reden zijn?

   

  Ik kreeg advies van iemand om een half uur te sproeien elke dag met droog weer (100 plantjes), van iemand anders een kwartier. Wat is goed?

 8. Wat mij vandaag opviel bij mijn koronas: een groot verschil in smaak onderling. Aardbeien uit de volle grond, allemaal hetzelfde bemest en evenveel water. De ene aardbei lekker zoet, de andere hard en weer een andere waterig. Dit van dezelffde pluk en zagen er hetzelfde uit.., waar zal dit aan liggen?

×
×
 • Create New...