Jump to content

Goldfish

Moderators
 • Posts

  1,745
 • Joined

 • Last visited

About Goldfish

Personal Information

 • LOCATION
  Gouda

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ooit zaden van gekocht bij Vreeken gezien de mogelijke medicinale eigenschappen. Ik kan mij niet meer herinneren of de boel mislukt is door gebrek aan opkomst, of doordat zaaiilingen na uitplanten direct afgeslacht werden door slakken. De bessen helaas niet kunnen proeven.
 2. Helaas heb ik hier deze weken een dagtaak met het verwijderen van bloesem, en ondanks dat inmiddels ook vruchtzetting. Struiken staan 7 jaar, destijds waren het wel de meer moderne rassen m.u.v. één volbloed Rus. Ik heb twee grote struiken vorige maand cadeau gedaan aan iemand, zodat ik ruimte heb om rassen die ik 3 jaar geleden kocht bij eetbaargoed.nl te plaatsen in volle grond. Staan nu in 30 liter potten.
 3. Ik wil in het voorjaar van 2023 een 8 jaar oude D. Kaki "Tipo" (2022, 70 vruchten) en een >5 jaar oude D.Lotus deels gaan omenten. Ik heb belangstelling voor zowel enthout van D. Virgiana als ook D,Kaki (mits van rassen waar Dithmar het over heeft, die wel goed passen bij het klimaat in West-Nederland). Wie kan mij daar tegen betaling aan helpen?! Het enten zelf zal trial-en-error worden. Ik beschik over een goed entmes etc, maar heb zero ervaring vooralsnog. Maar goed ik kan vast wel een goede instructievideo op Youtube vinden over plakenten etc.
 4. Ik heb zaden van twee cultivars van Neill Peterson (Susquehanna en Wabash) voor je. LIggen al een paar weken in de koelkast. Hebben of elkaar bestoven of zijn bestoven door een Sunflower. Stuur maar een persoonlijke bericht met je adres. PS Je kan ook de gok nemen met Sunflower zaailingen want het vermoeden bestaat dat Prima1216 daaruit ontstaan is. Dan kan je ze later omenten als ze tegen vallen.
 5. Mijn laatste verplichte werkuren van dit jaar vervuld. De laatste 6 tomaten geoogst en een stuk of 8 vijgen. Ik verwacht nog wel een week of twee vijgen te kunnen oogsten als ik zo naar de weersverwachting kijk.
 6. Dit jaar Sunflower kunnen vergelijken met twee rassen van Peterson en dan merk ik wel een groot verschil, ten nadele van Sunflower. Ik heb ooit 1x vruchten gehad van Prima1216 maar weet niet meer goed hoe die smaakten. Prima1216 is trouwens mogelijk voortgekomen uit een zaailing van Sunflower.
 7. Doe mij dan ook maar Lorenzo, 5 stuks. Naast de 5 Bolzano's waarvan ik al aangaf dat ik ze wilde hebben.
 8. Als Mai Pensato ze kweekt, dan wil ik natuurlijk ook 5 zaden hebben.
 9. Ik had ook al het idee dat het geen Kaki was maar twijfelde een beetje tussen Lotus en VIrginiana hoewel ik van de laatste niet echt goed zelf vrucht zettende rassen ken. Dus bedankt Weknow!
 10. @weknow jij weet vast wel antwoord op deze vraag.
 11. @appelvrouw. Schoonmoeders recept: Mispeljam met kweepeer en appel Nodig: 3-5 kweeperen, 1 kilo mispels 1. Kweeperen: na oogst in oktober, schillen ( dit gaat beter als ze eerst in kokend water hebben gelegen), klokhuizen eruit en in stukken snijden. Eerst schillen en klokhuizen opzetten in ruim water. Ongeveer een uur zachtjes laten koken. Zeven en de in stukken gesneden kweepeer ongeveer een half uur in het gezeefde vocht laten koken tot ze doorschijnend rood zijn. Laten afkoelen en in de vriezer doen tot gebruik. 2. Mispels oogsten in november als ze rijp (rot) zijn. Evt de mispels sneller laten rijpen in de vriezer. Was de mispels, snijd ze in vieren, kook ze in 550 ml water op laag vuur gaar. Verwerk het tot moes in de draaizeef. Kruidige mispeljam Nodig: 500 gr mispelmoes 500 gr gekookte kweepeerstukjes met vocht 5 appels 2 citroenen Speculaaskruiden, gember, kaneel Pak geleisuiker speciaal · Kook de ( zure) appels tot moes · Voeg kweepeerstukjes en mispelmoes toe · Voeg het sap van 2 citroenen toe, laat het geheel koken · Voeg de geleisuiker toe · Voeg kruiden naar smaak toe. · Kook het in tot jamdikte · Giet de jam in schone,uitgekookte, potten en sluit af
 12. @Jorieke123 Bord nummer 4 (het 3de gele bord) bleek al in mijn auto te liggen.... 😐
 13. Fruitbomen.net heeft maar 5 citrussen, Mariska Tas 4 maar vind de websites wel fijn vormgegeven als je de navigatie door hebt. Maar lijkt me ook af te vallen. De gebroeders Bulk en esveld.nl zeker ook vanwege een slechte website.
 14. Ik woon vlak bij Boskoop en zou dus het antwoord op jouw vraag moeten weten. Ik kom echter niet veel verder dan aanbieders die er 4 of 5 aanbieden. Kan het zijn dat je op Marktplaats gekeken hebt bij iemand die handelt onder de naam WK? Hij komt uit Waddinxveen. Die gast haalt goedkoop uit Tsjechië allerlei citrus (ik weet welke leverancier dat is) om ze vervolgens met een leuke - maar in mijn ogen best faire marge- te verhandelen via Marktplaats.
×
×
 • Create New...