Jump to content

Goldfish

Moderators
 • Posts

  1,669
 • Joined

 • Last visited

About Goldfish

Personal Information

 • LOCATION
  Gouda

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik werd zaterdag vereerd met het bezoek van @Claudy aan mijn tuin, samen met haar partner. Als echte tomatengek had ze als verrassing een proeverij meegenomen van 11 rassen, met van elke tomaat 2 exemplaren (eentje daarvan genummerd). Zo had ik wat te proeven en wanneer de tomaat beviel had ik een 2de exemplaar om zaden te winnen. Ik vond ze echter allemaal lekker, maar de winnaars waren na lang nadenken toch wel de drie soorten Tigers. Verder vond ik Reverend Michael Keyes verrassend, en deden Rose Quarts en Ivar's Sweet White het goed bij mijn dochter. Teveel keuze dus want ook volgend jaar heb ik maar plek voor een tomaat of 36 in de kas en daarnaast een stuk of 12 tot 16 in de volle grond......
 2. Enorm veel overheerlijke Pakistaanse moerbeien geoogst (als bedankje voor buurvrouw die op ons huis gaat passen) en wat Siberische kiwibes, blauwe bes, aardbei en zomerframboos als extraatje. Vervolgens tot mijn grote verbazing een kitten en even later een moederpoes aangetroffen in mijn kas..... Heb er een dekentje neergelegd en een bak water neergezet. Had ff niks anders voor handen op de volkstuin. Vervolgens een bericht gestuurd naar een lokale actiegroep die zich ontfermt over zwerfkatten.
 3. Summer of love kan bijna één pond worden, maar deze zou er dik over heen kunnen zijn inderdaad. Gek genoeg komen de meeste van mijn tomatenzaden, waaronder Jerusalem, uit een plaats in de Oekraïne die geeneens zo ver van Tsjernobyl ligt. Maar Summer of Love is daarop een uitzondering.
 4. In Gouda betaal ik nu iets van 340 voor 300m2, maar krijg dan wel verenigingsactiviteiten (zoals klaverjassen), een kleine dierentuin en een speeltuin er bij "cadeau". Het is dan ook meer een low-budget Center Parcs waar ik tuinier dan een klassiek volkstuinencomplex zoals het ooit was.
 5. Jammer om te horen dat de Chaenomeles niet heeft aangeslagen.
 6. @Vlavlip Je kunt de stok nog steeds gebruiken, maar je moet dan de plant zachtjes ontdoen van de windingen, dus terug wikkelen en dan min-of-meer in rechte lijn vast maken aan de stok. Of die van Intra geschikt is, weet ik niet.
 7. Wellicht dan toch vogelschade en dan veroorzaakt door een halsbandparkiet die tevergeefs zocht naar zaden (zitten te diep in appels en peren voor hun haakvormige bek), mocht je in een deel van het land wonen waar deze plaagdieren inmiddels gevestigd zijn.
 8. Die waarneming had ik vorig jaar ook. Aan de overgang van stad naar bos waar de volkstuin ligt (en er altijd wel een paar leden aardappels telen); alles er heel vroeg aan, zelfs phyto in de serre (!). 4km verder op, in het hartje van de stad Gouda in mijn beschutte en warme achtertuin: pas in oktober aantasting.
 9. @acpronk Euh... aan die vriend van je in Den Haag heb ik via jou een Solaris en een Katharina verkocht. Heb jezelf een oude (tafel)druif, donkerblauw relatief kleine druiven maar wel een goede opbrengst staan, met inderdaad een toets van Bubblegum er in (doordat ie deels afkomstig is van materiaal van de Amerikaanse tak van druiven) dan kan het alleen maar Boskoops Glorie (Glory) zijn. Dit ras is 25-30 jaar lang zeer dominant geweest op de Nederlandse particuliere markt onder de blauwe druiven die in de open lucht geteeld kunnen worden. Ondanks de introductie de laatste 10-15 jaar van moderne betere rassen, hoeft iemand zich als eigenaar van dit ras zich zeker nog niet te schamen.
 10. "Wino" zal wel een stamtomaat zijn @Yuras, die kruising van R ook?
 11. @Yuras de meeste afkortingen kan ik wel ontcijferen zoals RSR (Red Star Romantic) maar wat kan jij mij vertellen over: '* Wino19 *Ro17 ? Zijn het kruisingen door Roland en Wino van phytoresistente rassen? Ze doen het overigens prima net zoals Trescantos, Honing F8 18, en Vicasol F6 10, RSR F7 17 gr Vincent
 12. @Bazarie Zoals gezegd is daslook hard op zijn retour (de plant leeft alleen in het voorjaar boven de grond). Gouda is dichterbij dan Amsterdam voor je dus je bent ook hier welkom. Je kan echter ook naar de Voorstraat in Dordrecht gaan naar de Firma Vreeken. Daar zag ik vorige week nog plantjes staan. Maar goed als je een forse hoeveelheid blad nodig hebt, dan ben je duur uit daar.
 13. De Issai wijkt als hybride inderdaad qua uiterlijk wat af van de volbloed kiwibessen, volgens sommige waarnemingen (er blijken meerdere varianten Issai te zijn in omloop). Wat de Jumbo betreft. het klopt dat er in Kiwibessenland vaak creatief wordt omgegaan met benamingen. Zeker wanneer je ze koopt bij een partij als Lubera of Vreeken. Toch is het ras Ambrosia Grande mogelijk de "oer" Jumbo, en is de " Jumbo" later door ontwikkeld (bv een roodkleurige versie , nog groter etc). Ken's red is trouwens ook een hybride, zij het wel overwegend "arguta" , ik zou bij daglicht kunnen kijken of die veel afwijkt van de zuivere kiwibessen, maar dacht van niet.
 14. Als er geen ras naam genoemd is, is de kans groot dat het om een Issai gaat.
×
×
 • Create New...