Jump to content

jdw

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by jdw


 1. De thermometer in mijn kas geeft toch echt temperaturen onder nul aan dicht bij de grond, terwijl het er overdag makkelijk 30 graden is. Heb er ook zaailingen en wat overwinteraars staan. Kwetsbare plantjes dek ik 's nachts af met vliesdoek als er nachtvorst wordt voorspeld.


 2. Misschien voor de nacht wat vliesdoek of ander materiaal overheen doen? Deed ik verleden jaar en ze hebben het overleefd. Het moet niet te gek worden qua vorst natuurlijk. Ben zeker geen geraniumdeskundige maar ik snoei ze al een klein beetje voor hun winterslaap en dan in het voorjaar bij het verpotten. Hier gaan ze binnenkort ook richting kas.


 3. Poeh die hoekankers, dat weet ik niet exact meer, zaten aan de aluminium fundering van de kas. Dacht ongeveer zo'n 50 à 60 cm. De kasfundering samen met de tegels levert een verhoging van ca. 20 cm op.

  Tegels staan nog steeds netjes. Een verhoging maken van materiaal aan één stuk lijkt mij ook eenvoudiger hoor, maar wij moesten van die tegels af


 4. Wij hebben als fundering/ophoging oude grijze stoeptegels gebruikt. De houten latten over bodem op de eerste foto zijn om te kijken of alles waterpas ligt. Bij de hoekankers is beton gestort. We zijn nu 1 flinke zuidwesterstorm verder en het ding staat nog overeind.

   

  Edit: mooie tuin heb je!

   

  2013-10-09-1720151422552626.07

  2013-10-24-1651041422552679.18


 5. Worden bij jullie muskusratten actief bestreden? Als dat zo is dan zou ik eerder denken aan een val die open is gegaan en de inhoud jouw kant uit. Gif in het water zou toch meer diverse dooie beesten en planten moeten opleveren. Het blijft een raadsel.


 6. Wel eens meegemaakt ja. Lagen vlakbij een sloot op ons land. Bleken muskusratten die de rattenvanger uit de val had gehaald en vervolgens vergeten af te voeren. Maar dat waren dus ook geen kleintjes. Zijn het muskusratten?


 7. http://www.brouwmarkt.nl/wecken-inmaken/startset-wecken-inmaken/startset-wecken-inmaken-inclusief-weck-w14.html

   

  Deze aanbieding van brouwmarkt geeft er grotere weckpotten bij en heeft dezelfde prijs.

  Ben er dit jaar mee begonnen na lang aarzelen maar tot dusver bevalt het wel. Heb veel meer ruimte in de vriezer, dat vind ik een groot voordeel

   

  Had trouwens de weckketel uit bovenstaande link aangeschaft, achteraf had ik liever die iets duurdere met timer gekocht, nu moet je het controlelampje van de temperatuur in die gaten houden om zelf te timen.

  Maar goed, ben erg gemakzuchtig

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...