Jump to content

woldistel

Members
 • Posts

  474
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe
 • Hobbies
  Moestuinieren, textiele werkvormen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meer pepers, aubergines en paprika's gezaaid. Ook de eerste ronde peperplantjes verspeend.
 2. Hier twaalf soorten gezaaid ðŸ˜Ŋ De gewone blokpaprika doet dit jaar niet mee, maar de rest wel.
 3. Vier soorten aubergines gezaaid. Black beauty, Halflong white, Tsakoniki en Violetta lunga 3. Emerald Isle heb ik niet opnieuw gezaaid, want die deed het vorig jaar niet zo geweldig. Wel een heel mooi klein auberginetje, maar ik heb met groene vruchten vaak wat moeite te herkennen wanneer ik ze moet oogsten. Eerst een groen gestreept eitje dat verkleurd naar geel, maar dan te rijp. Ik kweek dus ook geen groene tomaatsoorten 😊
 4. woldistel

  Pepers 2023

  De tweede ronde pepers gezaaid! De eerste ronde verspeend in grotere potjes en een schietgebedje gedaan bij de lemon drop en de aji delight, die nog steeds geen zin hebben, ook niet in hun deno bakje.
 5. Even naar de tuin gefietst om te kijken hoe alles er bij ligt. De allium familie doet het prima! De Sintjans uitjes die ik vorig jaar via ruil van @acpronk kreeg, staan er florissant bij, oerprei en boomui doet het goed, alle knofloken ook. De olifantknof broedbolletjes van afgelopen jaar zie ik nog niet, maar die van 2021 staan ook bovengronds. Van de vorig jaar geplantte fruitstruikjes heeft alles het tot nu toe ook overleefd. De duindoorntjes zitten vol met knopjes, de honingbessen ook. Allen de nine star perennial kool laat mij in de steek. Staat er echt bij als een sneu ding. Terwijl de eeuwig moes en de boerenkoolspruitjes lekker fris ogen, hangt de nsp er maar wat droevig bij. Ik had ze bijna gerooid, maar misschien komt er nog gewoon her en der een bloeistengel. Leuk voor de beestjes. Ik heb nog zaad, dus dan komt ie er wel opnieuw. Alleen zal ik hem dan bij wat strengere vorst moeten inpakken. Toen nog wat lege bedden geschoffeld en snel naar huis om pepers te verspenen en meer pepers, paprika's en aubergine te zaaien 🙂
 6. Alweer niks! Want ik moet gewoon werken en morgen overwerken. Gelukkig hoeft er ook nog niet zoveel op de tuin.
 7. Grappig, mijn conclusie uit het onderwerp was dat het juist niet uitmaakte en dat je net zo goed wat later kunt zaaien. En ik lees dat toch ook in een paar eindconclusies dat dat een stuk praktischer is. Naar dat overzicht heb ik moeten zoeken, maar bleek op de eerste pagina te staan 😃 De vroeg gezaaide doen er langer over tot de eerste vrucht rijp is. M.u.v. appelvrouw's buuf, maar die woont dan weer in Frankrijk, waar het niet warmer hoeft te zijn, maar de zon wel wat hoger staat. Ik denk dat je daar ook uit kunt concluderen dat er dus heel veel afhangt van omstandigheden, voeding e.d. en de soort die je uitkiest.
 8. Ergens in maart 😉 Enigzins afhankelijk van de soort. Er zijn vroege, midden en late soorten, net als bij aardappelen. Sommige vormen een compact struikje en andere willen klimmen tot 2 meter. En dikke en dunne en lange en platte vruchten. Ik ben ook wel eens eerder begonnen, maar dan bleef ik heen en weer schuiven met de planten in huis. Bovendien is gebleken dat de laat gestarte planten de vroege gewoon weer inhalen qua groei en vruchtzetting.
 9. Bij spectrografie denk ik vooral aan sterrenkunde en de splitsing van licht. En met ppm kun je ook een heleboel kanten op Dit lijkt me bovendien thuis niet zo gemakkelijk te doen, ook als er misschien chromatografie bedoeld wordt.
 10. woldistel

  Pepers 2023

  @Lia56 Zou kunnen, maar staan al sinds 4 januari. De rest van de baccatums en chinenses in dezelfde zaai zijn al aan hun echte bladparen begonnen. Van de Aji delight snap ik het wel; dat zakje is al een paar jaar oud en heeft niet altijd koel gestaan. Maar de Lemon Drop is nieuw. Ze liggen nu knus ter deno achter de modem 😃
 11. Ik heb dit echt -tig keer doorgelezen en snap er niks van. Niettemin vind ik de subjectieve Scoville schaal erg handig om subjectief te bepalen of ik een peper wil gaan kweken. En nu weer terug naar de zal-nooit-door-mij-gekweekt-worden-maar-wel-interessante Carolina reaper challenge!
 12. Lemon drop en Aji delight in een deno zakje gestopt, want die hebben in de voorzaai op warmte nog steeds geen zin. Ook Fish en Big bomb erbij gedaan want die heb ik bij het eerder zaaien per ongeluk bij elkaar gegooid (2 van elk) en toen weer uit elkaar gehaald. Maar ik heb in elk vakje nu 1 zaailing. Dus wat is welke geworden????? Toch dezelfde of 1 van elk? Opnieuw!
 13. @Lia56 VÃēÃēr ik het in de fik zou steken zou ik eerst even kijken welke eetbare paddenstoelen op hazelaar willen groeien. Je heb lekker dikke stammen.
 14. woldistel

  Pepers 2023

  Ha, snap ik best hoor @Mellie. Van mijn eerste bakje zijn er van de twaalf soorten twee nog niet opgekomen. De Aji delight en Lemon drop hebben beide geen zin. Dus die ga ik maar eens deno doen. De vroegste zijn inmiddels aan hun eerste echte bladparen begonnen.
×
×
 • Create New...