Jump to content

woldistel

Members
 • Posts

  474
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe
 • Hobbies
  Moestuinieren, textiele werkvormen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

About Me

Ik ben Froukje. Ik ben sinds 2009 de gelukkige huurder van een volkstuin van 250 m2. 

Maar ik heb altijd al plantjes en groenten gekweekt op allerlei manieren (potten, in de schaduw, op het balkon, op de vensterbank en in de kas). Ik heb geprobeerd om een goede permacultuurtuin op te zetten, maar kon er niet mee overweg. Veel natuur, weinig opbrengst en enigzins mopperende tuinburen. Dus ben ik overgegaan op de niet-spitten methode. Wieden en schoffelen en veel compost. Composteren gaat via de laissez-faire methode. Een hoop stapelen en dan lang wachten. Tadaaa; compost

Behalve groente en fruit kweek ik ook nog wat verfplanten. Meekrap, verfkamille, japanse indigo en wede staan eigenlijk elk jaar op de tuin. Ik verf er de wol mee die ik spin en verder verwerk. 

 

Mijn grootste plezier op de volkstuin beleef ik aan het geheel dat ik probeer te kweken. Het is fijn dat ik groente en fruit kweek, maar ik vind het insecten en dierenleven rondom minstens zo belangrijk! Dus ik strooi geen gif en probeer fruit en kolen af te schermen met vitrage, koolgaas of blauwe netten! Her en der staan bakjes met water voor insecten en vogels. Allerlei nestkastjes voor beide. Het volkstuincomplex waar ik huur ligt in een bosje langs het spoor. Er zijn ook spechten, eekhoorns, veel roodborstjes en soms een buurpoes. Voor mij een heerlijke plek om mijn hoofd leeg te maken en ook nog iets lekkers mee naar huis te nemen.

 

Volgens mij zijn er te weinig volkstuinen.

 

instagram voor vanalles en tuin.

 

flickr  voor oudere foto's van mijn tuin.

 

×
×
 • Create New...