Jump to content

Sliph

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  België
 1. Ik heb gisteren dan maar een zware frees gehuurd ... na 3keer door het stukje te gaan lag het volledig proper, geen onkruid meer te zien. Ik heb op 1/3de al aardappelen gezet.
 2. Ze zijn toch verkocht aan mij voor echte loopeenden.... Ik zal proberen wat meer foto's nog te maken als ze rechtop staan/lopen. Gisteren heb ik maar snel enkele foto's gemaakt, ik wou ze niet te veel opjagen want ze zullen al stress genoeg gehad hebben van de rit in de auto naar huis.
 3. Ik heb vandaag ook 2 loopeenden gekocht. Ik ben nog op zoek naar enkele (liefst grappige) eenden namen.
 4. Ah, ik dacht dat dat met die machine op hetzelfde neerkwam als ploegen omdat ik had gezocht op ploeg machine en bij die frees uit kwam ...
 5. Onkruid valt op zich wel mee, is niet zo groot en er zit ook gras tussen. Het jammere is dat ik pas vanaf eind maart/april op dit stuk kan werken ... dus mogelijks is het tegen dan net iets meer ... Allemaal aardappelen in plaats zetten zou het probleem misschien wel oplossen, maar wat ga ik daarna doen met al die aardappelen vraag ik me af ... en moet het onkruid dan ook weg of zal met die frees dan voldoende zijn of ? Ik dacht om de 5,5pk frees van bij deze winkel te huren (is er eentje van in mijn buurt daarmee...) http://boels.be/nl/huren/tuin-park/frezen/grondfreesmachines
 6. Vanaf april (ik moet dus nog even wachten) heb ik een nieuwe weide voor mijn paarden, naast die weide heb ik een stukje van een 200m² waar vroeger gewassen stonden van de vorige mensen maar waar nu hoofdzakelijk onkruid staat. Ik zou hier graag voederbieten en aardappelen zetten. Het enige probleem is, geen idee hoe ik dit het beste aanpak zeker vermits het over een grote oppervlakte gaat .... Wat denken jullie? Zou het voldoende zijn om hier door te gaan met een frees (zou ik moeten huren) en dan aardappelen te planten/bieten zaaien? Of kan ik het beter anders aanpakken. Zijn er bepaalde rassen van bieten welke jullie mij kunnen aanraden?
 7. Het deel van champignons is inderdaad champost.
 8. Ik zal van 1 soort aardappel er 3 in een Ikea zak doen, 3 in een potgrond zak en 3 in de grond om het verschil te weten te komen ...
 9. Als je zeker wil zijn, ze verkopen doosjes om het gif in te leggen zodat dieren/kinderen er niet bij kunnen maar muizen etc wel. evt kan je zoiets ook zelf maken.
 10. Sliph

  Tunnelserre staat klaar

  In elkaar steken was super makkelijk, plannetje was redelijk duidelijk en alle buizen waren voorzien van een label. Het frame zat op nog geen 5 minuten in elkaar. Wat ik gedaan heb is dan eens het frame stond binnen de serre al het gras uitgestoken. Daarna heb ik het zeil over het frame gedaan (10 minuutjes werk met 2). Het zeil is dan aan de onder kant iets te lang, deze heb ik naar buiten omgeplooid en dan rondomrond het gras welke ik het uitgestoken op gelegd ... redelijk wat gewicht er op en de wind kan niet meer langs onder onder het zeil en de serre omhoog blazen. Op de flap van de deur leg ik voorlopig nog wat zakken potgrond want het is het redelijk slecht weer de laatste dagen ...
 11. Ik heb bij mijn paarden in de stal (hooi en voer opslag) ook soms last van muizen/ratten. Ik leg langs de muren en in hoekjes iets wat mij werd aangeraden in de winkel waar ik paardenvoer ga kopen. Dit zijn papieren zakjes met een paarse pasta in ... Werkt goed, dieren die je daarna kan vinden zijn volledig droog. Misschien niet erg leuk naar die diertjes toe maar voor mij toch een stuk beter gezien ik er schade van ondervond. (Openbijten zakken, paardendekjes geruïneerd etc ...)
 12. Tunnelserre staat klaar, nu nog een laagje compost en ik kan plantjes zetten.
 13. Ga naar https://www.vreeken.nl/ Kies links Hulp Bij Tuinieren en daarna Zaaihulpmiddelen. Bijna onderaan die pagina staan ze incl uitleg. In deze winkel heb ik ze ook gekocht. btw: Als je je grond in de verschillende gaatjes hebt gedaan, kan je met het deksel dmv die torentjes in alle buisjes makkelijk een gaatje maken voor de zaadjes ... Ik zal zeker iets posten als ik ze gebruikt heb.
 14. Dit is de site van de zaak waar ik langs geweest ben (Grembergen - Oost Vlaanderen) : http://www.compostvermeir.be/ Nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Deze week naar Vreeken bijvoorbeeld gereden op ongeveer 1,25u ... Het groenten gedeelte was van groenten gemaakt dacht ik. Ze raden de mengeling aan, dit zou het beste zijn voor in een serre, dit zou niet alleen compost zijn maar ook bemesting.
 15. Leuk om te zien dat het goed lukt met Ikea zakken, ik overwoog al om dit te doen, maar na dit te lezen ga ik dit zeker doen!
×
×
 • Create New...