Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  25,151
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. We hebben even mooi wat haakjes en schroefjes in de muur gedraaid in het kippenhok om van alles op te kunnen hangen!
 2. Vanmiddag frietjes bij @Anna3 en Peter! Vanavond dus broodjes, eentje met salami en eentje met eisalade. Morgen hutspot met rookworst.
 3. Dit zit nu in de pan: Soester knollen, paprika, maïs, capucijners, en ham. Nog even wat opbakken, wat kruiderij er over, dikke lik verse mayo er bij en eten maar.
 4. Oh... ik kreeg (vanmorgen) diezelfde melding maar ik was bezig met het wijzigen van mijn wachtwoord dus ik dacht dat het daar aan lag??
 5. Jongens, dat geregel over die potten past niet in dit topic... kunnen jullie dat in priv├ęberichten regelen? Daar kan je meerdere mensen toevoegen zodat alle partijen mee kunnen praten.
 6. Vandaag kregen we weer lekker veel appelprut. Al het sap is er uit geperst en onze ossen zijn er gek op! De varkens iets minder... die hebben toch liever een hele appel MET sap.
 7. We scheppen de laatste tijd regelmatig ossenkak uit de velden, voor op de composthoop. En vandaag waren ze extra nat door het weer (het miezert hier af en toe... met soms iets hardere miezer) Ze kwamen dus als een soort van chocoladepudding uit de flexibele wasmand die ik er voor gebruik
 8. We hebben nu dus een afdak/doorgang/voerplek voor onze ossen. En Ossy snapte vrij snel wat de bedoeling was. Osbourne niet... En vandaag was dan eindelijk de dag dat Osbourne door had wat de bedoeling was! Sorry voor de wazige foto maar het werd al wat donker:
 9. Ze zijn heerlijk, wel wat zacht, niet echt een bite zeg maar. Je sabbelt ze makkelijk van de pit
 10. Wij aten 'kommetjes'. Normaal doen we dat op zondag, sinds een paar weken nu. Maar gisteren kwam het er niet van. Deze keer onder andere in de kommetjes: eieren gerold in plakjes coppa, zwarte olijven die we van @appelvrouw kregen met feta, stukjes parmezaanse (maar dan gemaakt in Zelhem ) kaas, dadels met roomkaas, stokjes die we in tomatenchutney dipten, kaasloempiaatjes met chilisaus, en plakjes fuet: Veel uit eigen tuin maar ook aardig wat niet-uit-eigen-tuin.
 11. Sja uit onze tuinslang komt wel erg veel water moet ik zeggen, het zijn van die dikkere 'Gardena professional'. En we leggen dus stenen op alle uitgangen, behalve eentje waar de slang in gaat. Dan moet je uiteraard wel bij alle uitgangen kunnen komen... dat is bij ons kippenhok nog wel een probleem want daar hebben we leuke muurtjes gemaakt met los gestapelde stenen die een soort bult vormen. Daar woont nu van alles in...
 12. Hier ineens weer veel sporen van ratten. Bij het (leg-)kippenhok hadden ze een zwakke plek gevonden maar we waren er snel bij dus de zwakke plek is niet meer. We hebben er 2 vallen neergezet maar afgelopen nacht nog niets gevangen. Bij de vleeskippen is ook activiteit, ook daar hebben we nu vallen staan. En bij onze 2 kleine varkentjes staat een enorme stronk van een conifeer en daar zitten allemaal gaten omheen in de grond. Daar hebben we vandaag stenen op gelegd (op die gaten...) en we hebben een vogelnet over de grond gelegd om ze af te remmen als ze toch ergens uit een ander gat wisten te komen. En dan de tuinslang in 1 van de gaten. Vrij snel konden we 2 ratten slaan en na een tijdje kwam er nog een 3e die we ook te pakken kregen. Dat net werkte ideaal!
 13. Wat een guitig stel he Leuke update weer!
 14. Nee dat bieden we verder onbewerkt aan. Het maken van dit soort worsten en ham enzo is veel werk en het droogt een stuk in dus de kiloprijs is dan hoog. Dat krijgen we er nooit niet voor. Dit berenvlees verkopen we (voor zover we het verkopen dus... de salami's houden we bijv. lekker zelf ) te goedkoop omdat de beer zelf al wel wat geld heeft opgeleverd door biggen te verwekken toen hij hier nog rond liep.
×
×
 • Create New...