Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  24,150
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jorieke123

  Achtertuintje

  Uhm, ik heb de soort die Jootje ook heeft. Misschien kan zij op het zakje kijken?
 2. Je kunt de foto's beter uploaden naar het forum, en ze er dan in zetten. Nu gaat er wat mis?
 3. @Patrijs ik zag in je Moestuin-Seizoen dat je kunt oogsten van je Shiitake, zou je hier in dit topic een update kunnen plaatsen? Is misschien leuk om bij elkaar te hebben in 1 topic.
 4. Ik heb van de week een 'oude' baby Goudse kaas gemaakt, naar het recept van Nils op het Zelfkaasmaken-forum. https://zelfkaasmaken.forum2go.nl/index.php Die heb ik vorig jaar ook gemaakt, en die werd best lekker, maar door de waxlaag blijft het een wat zachter (klef?) kaasje. Dus nu ga ik weer eens aan de slag met kaascoating. Ik heb nog een emmertje staan, ooit met haast gekocht voor een Parmezaanse kaas die ging barsten. Het spul is al even over de datum (ergens in 2019) maar het ziet er na roeren nog erg goed uit. Is volgens mij niets mee aan de hand. Dus dat heb ik er net op gesmeerd. Pas 1 laagje, aan 1 kant van de kaas: Ook maakte ik brie, naar een recept uit mijn Amerikaanse kaasmaakboek. Eens zien hoe anders dat uitpakt als je het vergelijkt met de camemberts die ik eerder maakte. En verder weer potten yoghurt, weer karnemelk+zure room, en pannenkoeken van de melkwei Ik zal de updates over de kaasjes in hun eigen topics (Goudse kaas topic, en witschimmelkaas topic) posten. Omdat ik nog best wat kaasjes heb liggen na afgelopen winter, maak ik nu steeds maar een enkele wat grotere (bewaar)kaas. Denk ik En dan ook een schimmelkaas of verse kaas ofzo.
 5. Ik heb weer een paar planten opgepot na het oogsten. Ik had zoveel mogelijk zijtakjes laten zitten, in de hoop dat er dan straks meer scheutjes aan komen om te stekken. Maar goed, die zijn allemaal verdroogd en nu komen er uit de grond en de dikkere stam wel nieuwe uitlopers: Radiosa: Tainung 65:
 6. Het fluweelpootje komt op meer plekken tevoorschijn: En ook zie ik meer en meer 'knopjes'(?) van de oesterzwammen: Deze zijn nog vrij klein, maar zijn toch al bijna oogstbaar:
 7. Soester knollen in blokjes samen met gebakken spekjes en capucijners. Wat kruiderij er over en eten maar. Lekker!
 8. Jorieke123

  Achtertuintje

  Probeer eens wat later te zaaien @mdubbelm, het is volgens mij meer een plant om rond de langste dag te zaaien. Of net daarvoor. Al ligt het wel wat aan welke soort je hebt. De plantjes die ik rond juni heb gezaaid geven de mooiste kroppen.
 9. Ja, pas vooral op voor vraat.
 10. Ik gooi er een bestelling uit bij Levenvanhetland.nl omdat mijn poedertjes toch wel flink oud zijn ondertussen (tht 2017! ). Witschimmel, blauwschimmel, kaasferment, enz. Heeft iemand nog iets nodig wat ik mee kan bestellen wat ik dan voor je in een enveloppe kan doen en op kan sturen? (geen pakketpost artikelen a.u.b. want daar winnen we niets mee aangezien de verzendkosten 5,50 zijn bij die webshop. Kan je net zo goed zelf bestellen) Mocht iemand binnenkort eens bij Braumarkt bestellen (die hebben dan weer bijna niets op voorraad op dit moment, van wat ik wil hebben) dan wil ik wel een zakje yoghurtferment om weer eens fris te starten. Dat is bij Levenvanhetland alleen in grotere verpakking te koop en dat is toch wat overdreven voor hoe lang ik met zo'n klein zakje kan doen. Het heeft geen haast, maar wie weet...
 11. Jorieke123

  Achtertuintje

  Ik zie inderdaad een heleboel winterpostelein! Ook in die balkonbloembakken.
 12. Ik keek net een filmpje over het rapen, verwerken en eten van eikels, en daar kwam deze kraker voorbij: https://davebilt.com/shop/ols/products/43-nutcracker Ook geschikt voor hazelnoten. Ik weet niet waarom ik daar een beter gevoel bij heb dan bij die van Amazon die hier eerder genoemd werd, maar ik post het toch maar even. Ook hebben wij bijv. een mooi gietijzeren(?) ding waar we korrels van droge maïskolven af kunnen draaien, zoiets zou er toch ook moeten zijn voor kleinere noten. De man waar we het ding kochten had een soort mini museum met van allerlei mooie ouderwetse molens en snijders en krakers. Ik weet alleen niet of er wat bij zat voor noten. Hij verkocht alles omdat hij er mee stopte, en dat is al jaren geleden.
 13. Wij hadden ook een paar kraanvogels De bedden zien er mooi uit! Kan je volgend jaar zo in gaan zaaien en planten
 14. Van de week ga ik weer eens aan de slag, ik maak de komende weken weer kaas. Ik ga morgen eens even een nieuwe pekel maken, ik heb al een nieuw flesje stremsel in huis, ik had volgens mij nog best wat ferment. Nu nog bedenken wat ik ga maken.
×
×
 • Create New...