Jump to content

Jorieke123

Members
 • Content Count

  22,526
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Niet meer te koop. Morgenvroeg brengen we 1 van de heren naar de slager, en de volgende gaat over een maand of wat. Jammer dat ze niet verkocht raakten, maar zo hebben we er ook nog wat aan
 2. Zie (en vul gerust aan! ) ook hier voor ervaringen (smaak) per ras:
 3. Jorieke123

  Luizen!

  Ja, ook hier aardig wat luizen. Vorig jaar ook. Mijn eeuwig moes heeft normaal bijna nergens last van en nu ziet ie er erg triest uit. Ik laat het maar gebeuren...
 4. Ik heb daar Annabelle en Anaïs gepoot, en ik denk dat het de Anaïs is die ik nu heb geoogst. Uiteraard heb ik niet genoteerd welke ik waar heb gezet De knollen lijken er iig veel op, stomper en dikker dan ik van de Annabelle zou verwachten. Ze stonden wat in de weg nu ja, ik moest nog een paar struiktomaten kwijt en die zijn dus daar gekomen (onder het werkblad in de kas). ECHT in de weg stonden ze niet, ik had gewoon teveel tomaten
 5. Ik heb van de week de 1e aardappels geoogst, uit de kas. De grootste aardappel was zo groot als mijn vuist. Maar er waren ook een boel kleintjes. Er staan nu nog zo'n 5 planten, op de plek van de gerooide aardappels staan nu tomaten.
 6. Ok, ik neem aan dat je dan die 'vind ik leuk' knop kunt gebruiken? Op mijn tablet komt er dan een soort van pop-up met keuze uit het hartje ('like') of een beker ('thanks')
 7. In onze nieuwe kas staat een IBC tank met water en sinds een paar weken ook wat vissen. Die bak met water heeft de temperatuur van de kas al een paar keer goed boven de 0 graden gehouden met de laatste nachtvorsten. Om het water af en toe te verversen en ook te koelen, laten we hem half leeg lopen en vullen we de bak weer met schoon en koel water. En dat vissenwater is heerlijk voor mijn planten. Dus Joep heeft een mooi systeem gemaakt van tyleenslangen. Hij heeft er als test eerst eens hier en daar een gaatje in geboord, om te zien hoe het water dan wordt verdeeld, en dat gaat al heel goed Nog even wat spelen met geultjes en er zouden nog meer gaatjes in kunnen om het nog beter te verdelen. Maar dit is al heel fijn zo!
 8. Oef wat een kinnebakken... ben benieuwd naar de biggen ☺
 9. Hier weer heel weinig oogst dit jaar. Ik giet/sproei regelmatig maar de stengels blijven triest dun en kort. Jootje had er engerlingen onder zitten zei ze laatst, dus ik heb 1 plant opgegraven om te zien of er van onderen wat mis is. Maar niets gevonden. Dus ik heb de plant weer terug gedrukt, heel wat blad geplukt en een boel water gegeven omdat ie het nu natuurlijk extra zwaar gaat krijgen 'vroeger' kon ik er bijna niet tegen oogsten/eten, en ik kon ook flinke bossen uitdelen met mijn 4 planten.
 10. Zo, er is al even niets gepost hier zeg! Vorige zomer kregen wij een aantal eenden van vrienden. Ik had kuikens willen hebben maar ze waren al zo goed als 'klaar'. We hebben er toen een paar geslacht en we hebben 2 dames gehouden. Dit voorjaar kregen we daar een mooie woerd bij, en zo hebben we wat broedeieren op kunnen sparen. Ik heb er eerst al eens 12 weggebracht naar een broedmachine van een vereniging hier in de buurt. Daar bracht ik de laatste jaren wel vaker eieren naartoe. Maar nu met alle corona-maatregelen is dat nog wat lastiger geworden en willen we sowieso liever niet met meerdere mensen daar staan wachten. Dus we hebben onze eigen broedmachine weer eens tevoorschijn gehaald en daar al leuk wat kippenkuikens mee uitgebroed. Voor de eenden zochten we echter toch een wat betere machine, eentje die niet van piepschuim is en waar je de vochtigheid en temperatuur beter kunt instellen/regelen. Dus we hebben nu een wat betere aangeschaft. Al moet ie zich nog bewijzen natuurlijk... Hij draait nu pas een week. Komende week hoop ik dus wat kuikens op te halen bij die vereniging, en over 3 weken komen er dan hopelijk wat kuikens uit onze broedmachine. Onze 2 dames produceerden maar 1 en heel soms 2 eieren per dag, dus we hebben van diezelfde eenden-vrienden nog wat eieren gekregen. Die zijn wel echt een stukje groter dan die van 'ons' Ze pasten maar net in die rekjes! Ik heb de eieren gisteren geschouwd en ze zijn zo goed als allemaal bevrucht!
 11. Nu de ouderdieren weg zijn, konden de jongelui in die grote tunnel-ren. Het was alleen wat lastig om foto's te maken want ze zijn best 'bang' (wegrennerig) en kunnen nu dus achter die schaduwdoeken gaan zitten waar ik ze niet op de foto krijg De ouderdieren waren ook schrikkerig en overdreven in hun reactie op dingen. Hopelijk fokken we dat er een beetje uit... (op die 1e foto doet een loopeend een photobomb ) (ze hebben me gezien, daar gaan ze weer!)
 12. Mellie, in plaats van dat duimpje is het ook mogelijk om op het hartje te klikken daar rechtsonder Appelvrouw haar bericht. Zo krijgt zij een melding dat jij haar bericht hebt gezien en haar reactie waardeert
 13. Ik had 2 jaar terug dat het zaad gewoon helemaal niets deed. Daarna een nieuw zakje gekocht, en die deden het super.
 14. Nou, toch geinig om te lezen dat wij dan wel succes hebben gehad. Als ik van Nasuada hoor dat haar hanen zo groot waren, en onze haan al zo groot voelt als je hem uit een bench moet pakken ( ) dan moet ik er niet aan denken om zulke joekels te hebben lopen hoor! Ik hoop dat deze 2 hennen en haan hun goeie werk nog even voortzetten daar bij jou Nas, ze zullen wel even van de leg zijn vrees ik. De ene hen legt ineens weer dubbeldooiers, dat heeft ze weken niet gedaan. En de andere hen heeft altijd wat kleinere eitjes, beetje formaatje Orpington-ei. Maar de kuikens gaan allemaal gelijk op. Dus dat maakt niet uit blijkbaar.
 15. Ja Appelvrouw, dat bedoel ik ook. Genoeg te gieten/sproeien/spetteren en het lijkt weinig uit te maken. Wel voor de zaken met een dieper en groter wortelstelsel, maar niet voor de zaailingen. Toch ben ik wel gek op witlof dus ik ga nog wel zaaien hoor. Maar nu nog even niet. Na het weekend weer zomers warm!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...