Jump to content

Jorieke123

Moderators
 • Content Count

  22,954
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Net dan echt officieel gegeten, bij de maaltijd, en we zijn er blij mee! Idd maar eens dille gaan telen ook, ik gebruik het nooit ergens voor. Venkel is niet echt een 1-op-1 vervanger neem ik aan? Dat staat hier overal...
 2. De wat te lichte haan uit dit topic: En die dan dus gefrituurd. Erg lekker! Al kan ik wel een beter recept gebruiken voor de coating... ik ga nog eens zoeken en proberen. Samen met een rodekool-salade, een maïskolf uit het frituur, en wat van de paprikasalade van @Mellie uit dit topic: Erg geslaagd weer, net iets teveel gegeten uiteraard. Normaal maak ik geen grote porties maar dit was even lastiger inschatten en dus net iets teveel. Morgen iets met rode kool, want er is er 1 gebarsten dus die moest ik al oogsten. Ik denk 'gewoon' gekookt met een gehaktbal en appelmoes. Heerlijk in zijn eenvoud (en dan even vergeten dat we de kool, het varken, en de appels een hele tijd hebben moeten verzorgen om die simpele maaltijd te maken )
 3. Nou hij lijkt niet meer echt geïnteresseerd in de krieltjes, nu ze veel schuilplekken hebben? We zagen hem tot 2x toe op ons achterste stuk, daar zitten vast ook veel lekkere snacks. Waar wij ook heel wat van kunnen missen
 4. @appelvrouw Joep zag hem net weer, en denkt bijna zeker te zijn dat het een havik is. Maar dan een jongere of een vrouw, want hij is niet echt heel grijs. Los daarvan heb ik volgens mij ook een rode wouw gezien. Al een paar keer, maar 1 keer ver weg en 1 keer dichterbij maar toen heb ik blijkbaar helemaal niet naar zijn staart gekeken. Het viel me wel erg op dat de vleugels zo slank en 'geknikt' waren. Ik probeer steeds mijn camera mee te nemen als ik naar achteren loop, maar dat blijkt lastig 2 'nieuwe' roofvogels dus voor hier. En de slechtvalk hadden we er ook al bij sinds een tijdje.
 5. Ik ben nu een grotere portie aan het maken. Want ik heb wat van die paprika door dikke yoghurt gedaan, en er nog niet eens dille doorheen omdat ik dat niet heb liggen, en dat is al errug lekker. Sowieso rook de inhoud van de pot al supergoed. Dus nu meer! Ik vind het nog steeds wel wat lastig om de potten te vullen zonder te smeren/druppen met olie enz. De schroefpotten zaten nog steeds goed dicht hoor, dus dat heeft niet uitgemaakt blijkbaar. Nu in weckpotten gedaan, omdat ik geen fijne jampotten meer had. Meteen een maatje groter ook, maar nog steeds een kunst om zo'n glibberige puntpaprika door het gat te krijgen Ik heb de potten voor de zekerheid nog even in de pan met heet water staan waar ik ze in 1e instantie in uit heb gekookt. In de oven durf ik niet zo, die was ook nog erg heet van het roosteren. Is het gelukt met die champignons? Ik heb wat van het inmaakvocht in een fles gedaan omdat er teveel van was. Eens zien wat ik daar nog mee doe... ik heb een rode kool die ik fijn kan schaven en dan even in dat vocht in de oven en dan in een pot?
 6. Inderdaad knoflook, die kan je ook bij tuincentra of de Welkoop kopen bijv. Mocht het overal uitverkocht zijn online (al lijkt mij dat sterk?) Verder vaste planten en struiken zoals rabarber en bessen en aardbeien. Daar is het zelfs nog wat vroeg voor, voor knoflook ook trouwens. Ik zou zeker ergens winterpostelein zaaien, en ook wat snelgroeiend spul zoals tuinkers en rucola enzo.
 7. Wij hebben aardig wat wortels uit de grond getrokken daarnet. Ik liet ze vorig jaar gewoon in de grond zitten de hele winter, en trok er dan wat uit als ik ze nodig had. Maar nu trof ik al af en toe een wortel aan met vraat en dus hebben we ze allemaal geoogst en kuil ik ze morgen in. Dat is toch veiliger. Maar goed, een mooie oogst, en dus wil ik wel van jullie horen wat jullie maken met veel worteltjes. Hutspot natuurlijk, en ik heb ook een goeie worteltjestaart die ik al meerdere keren heb gemaakt: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/06/repost-carrot-cake.html (ik maak hem zonder de rozijnen, en zonder de frosting, en ik bak iets minder heet, 160 graden)
 8. 'Gewoon' een basisrecept nemen voor cake, of cake-mix pakken natuurlijk. En dan snijd ik dunne plakjes van mijn kweeperen (die eigenlijk kweeappels zijn), met schil en al. En die druk ik met de schil omhoog vlak naast elkaar allemaal in het beslag. Mijn kweeappels zijn vrij snel gaar, dus dat gaat goed in cake. Het kan zijn dat stevige/hardere peren even voorgebakken moeten worden?
 9. Andijviestamp met spekjes. Die dag daarvoor broodjes eiersalade met sla. Morgen... weet ik nog niet. Ik denk patat, met Franse mayo
 10. Zo zeg, dat zie je niet vaak! Ik zou geen maden aan de kippen geven als je bang bent dat hij is vergiftigd. Dat lijkt me dan in de maden te zitten ook? Maar dat is maar een gevoel...
 11. We hebben er vanmorgen 2 geslacht, maar echt zwaar waren ze niet. De oudste 4 zijn zo'n 3,5 maand oud en onze vorige Pekingeenden waren dan al flink aan de maat. Nou zijn dit mengelmoesjes, geen eenden die ook wel in stallen worden gehouden zoals die we toen hadden. De zwaarste was 2,5 kilo, zonder kop maar incl. vacht en ingewanden enz. De lichtste was 2 kilo. En de filets mogen echt nog een heel stuk dikker/zwaarder van mij. De vorige keer wogen die 250 gram en nu maar 150.
 12. Heerlijk! Was dat nou die wat zwaardere hen? Of hadden we die vacuüm verpakt voor de vriezer? Ik weet het niet meer We hebben dus afgelopen donderdag wat kippen geslacht hier. Met/voor Appelvrouw en haar man. Dus 6 stuks (3 voor ons en 3 voor appelvrouw). Het waren vooral hanen, dus er is nu ook wel wat rust terug in de groep. Omdat we in het begin 3 groepjes kuikens van steeds 2 of 3 weken leeftijdsverschil samen hebben gevoegd, zaten we met een clubje wat al echt wel hanig werd. Die zijn van begin mei. Het gemiddelde gewicht van de dode kip, zonder kop, was 2,5 kilo. Maar er zat ook een flinke hen bij, van 3,1 kilo. En een kleinere haan van 2. De filets van de hanen waren licht, 135 gram per stuk. En de poten 275 gram per stuk. De 2 hennen (die zware, maar ook een lichtere) hebben we heel gelaten, dus daar hebben we geen filets en poten van gewogen. De hen die met veren en ingewanden en poten 3,1 kg woog die was bloot en leeg (ai, dat klinkt lullig...) 2 kilo. Op zich tevreden hoor. De poten willen we eigenlijk niet ouder/steviger hebben, maar de filets mogen dikker/zwaarder. Nou waren die van de hennen al een heel stuk mooier. Aan/in die zwaardere hen zat echt een boel vet, en haar lever was ook groot en gelig. De hanen en lichtere hen hadden niets teveel aan vet.
 13. Na wat schudden kwam de enige vrucht uit de boom vallen van de week. Maar echt goed rijp was hij nog niet. Helaas wel wat aangevreten bij het steeltje, en dus begon hij al wat te rotten. Ik heb hem dus open gesneden voor een foto, en er daarna met een beetje suiker een prakje van gekookt voor in de yoghurt de volgende dag.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...