Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Content Count

  23,301
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Jorieke123


 1. @henkg we hebben niet echt 1 favoriet, een mix van hardere en zachtere houtsoorten is altijd mooi :thumbup: Sneller fikkend spul zoals wilg en jonge zwarte els om de kachel aan te maken en op gang te krijgen. En dan een goed eikenblok of ouder/dikker stuk zwarte els bijv. Het is ook maar net wat Joep kan zagen daar. Nu zat er ook populier bij, vorige keren ook wel beuk of kastanje of Amerikaanse eik. 

   

  Joep zegt dat we zo'n 12 kuub stoken. 15 als het een goed koude winter is. Maar dat is al even niet meer. Ja, af en toe een week met gure wind en wat ijs en sneeuw en dan vliegt het hout er door. Maar morgen, 11 graden, niet hoor. 


 2. Ik heb de sla net al eens voorzien van een groter potje, ik heb nog geen goeie plek in de kas dus ze moeten nog even wachten. De bloemkooltjes groeien minder snel en er kwamen nog geen wortels onder uit hun potjes. Dus die laat ik nog even. 

   

  Ik vind het ook wel weer mooi werk, jij dan? Al dat opruimen en afronden en naar binnen halen. Vooral de oogst ;) Mooi, die noten! Waarom droog je ze in de kas en niet binnen in huis? 


 3. Bedankt voor het verslag! :clap:Mooie opbrengst weer! 

   

  Waar wordt de pulp aan gevoerd?

  Wij halen ook af en toe wat bij de fruitkweker waar we altijd al lelijk/oud fruit halen. Op deze foto zitten er peren doorheen omdat er 2 afzonderlijke kratten leeg gekiept werden op onze aanhanger. 1 met lelijke peren en 1 met pulp.

   

  Photo1323.jpg

   

   


 4. @appelvrouw: ja heel duidelijk een roofvogel... we kwamen namelijk net thuis en ik zag er 1 wegvliegen van het plaats delict van die dode kip. Hij/zij had er nog 1 te pakken en had die al wel aardig schoon kunnen kluiven. :( (mooi dat ie er iig goed van heeft gegeten, maar erg balen van de kip...)

  Ik ben meteen doorgelopen naar die ren met die krielkipjes die een heel eind verderop staat, en ook daar was er 1 gepakt. Die was alleen maar 'uitgekleed' en al het vlees zat er nog aan. 

   

  Grmbl, grotere plannen nodig nu dus. Hebben we meteen wat te doen dit weekend :roll:

   

  De roofvogel was bruin, iig de bovenkant van het beest. Ik kan verder niet zeggen wat de andere kenmerken waren, want hij vliegt dan al heel gauw achter fruitbomen en de hopplant die daar groeit. In die hoek met die hopplant, zo heel dicht bij huis, is het dus gebeurt. 


 5. Shit, van de week is er een slachtoffer gevallen, maar echt veel dichter bij huis (de leghennen) en ik weet niet zeker of het door een roofvogel was. Ik heb foto's gemaakt van de dode kip, er was niet veel van gegeten maar de ingewanden lagen er uit en er miste vlees van 1 poot. Maar veel ander vlees zat er nog op (onder een verenkleed zelfs nog)


 6. @appelvrouw Joep zag hem net weer, en denkt bijna zeker te zijn dat het een havik is. Maar dan een jongere of een vrouw, want hij is niet echt heel grijs. 

  Los daarvan heb ik volgens mij ook een rode wouw gezien. Al een paar keer, maar 1 keer ver weg en 1 keer dichterbij maar toen heb ik blijkbaar helemaal niet naar zijn staart gekeken. Het viel me wel erg op dat de vleugels zo slank en 'geknikt' waren. 

  Ik probeer steeds mijn camera mee te nemen als ik naar achteren loop, maar dat blijkt lastig ;) 

   

  2 'nieuwe' roofvogels dus voor hier. En de slechtvalk hadden we er ook al bij sinds een tijdje. 

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...