Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  23,997
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Jorieke123

 1. Mooie tuin zo hoor, volop leven! Ok, niet erg handig voor zaken zoals sluitkolen en kleinere fijne plantjes. Dat snap ik. Misschien kan je een aantal van die zaken in een soort verhoogde bakken wat dichter bij huis zetten? En dan zie je eind van de zomer wel weer wat er in de rest van de tuin te oogsten valt aan pompoenen en ander groot en lomp spul? 

  • Like 1
 2. Ja, en ook die Queen. Ik weet alleen niet meer waar ze precies staan, ik begin altijd goed met bordjes er bij maar dan gaat er toch van alles mis en weet ik niet meer waar wie staat. Maakt niet uit, ik zie het wel aan de vruchten straks :) 

  • Like 1
 3. @appelvrouw ja die kippen zijn zeker nieuwsgierig, vooral naar mijn tenen als ik slippers aan heb... :shock: Ze wisten meteen dat ze hun eitjes in de legnesten (waar het ei wegrolt en in een lade komt waar ik dan vanuit de schone kant van het hok kan rapen) moesten leggen. Alleen 1 van de dames legt nog elke dag haar ei onder de zitstokken. Ik heb er al een paar dagen overdag een hekje voor gezet, van toch zeker wel 110 cm hoog, maar daar vliegt ze dus overheen om te leggen en weer terug om gewoon weer naar buiten te gaan. 

   

  Er zit nog geen bloei in de walnoot. En nee ik snoei de paprika's/pepers niet nee. Ik dief niet, top niet, nix. 

  • Like 1
 4. Ziet er goed uit! Waarom gaan je sjalotjes altijd mis? Ik bedoel: WAT gaat er dan mis? Hopelijk is dit inderdaad de oplossing, zo met dat doek er over. Ik kan mijn uien ook niet 'bloot' telen, dus ik zet ze ook altijd in zo'n tunneltje. 

   

  Ik ben benieuwd naar die peppadew! 

 5. @appelvrouw we waren wel van plan om weer te snipperen dit jaar ja. Veel gesnoeid/gezaagd dus we hadden aardig wat takken. Maar Joep heeft een stuk land gekocht om een bedrijfspand te gaan (laten) bouwen voor Giga-gaas, en daar stonden nog wat bomen die weg moesten. Hij heeft er heel wat om gezaagd en die zie je op de 1e foto's liggen. De takken zijn daar ter plekke door de versnipperaar geduwd, zelfs best hele dikke takken ook. En die snippers hebben we laten brengen/dumpen in ons achterste varkensveld. Daar kunnen we nu steeds wat wegscheppen en de rest kan alvast wat verteren. 

   

  Al onze eigen takken zijn nu verwerkt in die takkenwal langs de moestuin, en we hebben weer wat bultjes gemaakt waar de vogeltjes en egels enz. weer blij mee zijn. 

  • Like 1
 6. Leuk en mooi! 

  Ik zie op 1 van de foto's ook je winterkamperfoelie: ik heb ooit een plantje van jou gekregen en die doet het goed! Heeft zich ook al vermeerderd en dus heb ik er nu al meerdere op andere plekken uit kunnen planten :) 

  • Like 1
×
×
 • Create New...