Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  23,999
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Jorieke123

 1. Wat je doet met die potten met schroefdeksel is geen wecken. Ik weck ook wel vlees en cake en maïs en andere dingen waar geen zuur of suiker bij komt kijken. Die recepten komen uit het Weck-inmaakboek. Maar dat is dus echt wecken, met die potten met glazen deksel met rubber er tussen en klemmen er op (tijdens het weckproces)

   

 2. We hebben de ossen nu weer dichter bij huis lopen, daar stond een veld al een tijdje leeg en het onkruid ging er alweer aardig de hoogte in. Dus even die 2 ossen er overheen!

  Ze moesten wel een eindje lopen vanaf hun oude veld, maar we hebben deze keer nog wat minder moeilijk gedaan met hekjes en afzettingen. We hebben het draad weggehaald, ik riep ze, en Joep startte de grasmaaier. Ze kwamen keihard aanrennen en stapten zo over de grens. Joep reed voor ze uit en ik liep achter ze. Maar ik denk dat die maaier (als lokmiddel) de volgende keer ook niet eens nodig is. 

  Ze liepen langs alle varkens en andere velden, namen af en toe wat hapjes van het gras in het pad, en toen we bij hun nieuwe veld aankwamen liepen ze er zo in. We hadden uiteraard wel een draadje gespannen om aan te geven dat het pad daar eindigt en dat ze naar rechts moesten. Geen probleem! 

   

  In hun oude veld hebben we wat aanpassingen gemaakt, zeker rond de hakbosjes. Het draad staat nu wat verder van de boompjes af. We hadden het ook allemaal wel wat krap ingericht, blijkbaar zijn we nog steeds niet gewend aan zoveel ruimte ;) 

   

  IMG_1461.jpg

   

  IMG_1465.jpg

   

  Voor de ossen hadden we veel schrikdraad (tijdelijk) weggehaald zodat ze 1 groot veld hadden. Nu komen er weer varkens op en dan hebben we toch liever dat ze veldje voor veldje op de kop zetten en dat de andere velden nog even kunnen groeien. Dus we hebben de draden weer uitgerold en vastgemaakt. En as-we-speak worden er alweer 2 velden goed omgeploegd :roll:

   

   

  • Like 1
 3. Shit... we hebben geen krielkipjes meer :thumbdown: :( Iets (we denken een bunzing?) heeft ze afgelopen nacht of vroege ochtend gedood en 1 van de kipjes is onder het hek door getrokken en die vonden we iets verderop. Daar was de kop van af. De andere 2 waren nog heel, al had 1 van hen wel aardig wat bloed op haar kop en die kop en nek waren kaal geplukt. We hebben jaren geleden ook een paar kipjes op deze manier verloren maar daarna is het weer tijden goed gegaan. En de zomer is (bij ons dan...) meestal niet de tijd dat roofdieren nou zo dichtbij durven te komen. Daarom viel die roofvogel van vorig jaar ook zo op. 

   

  Ik zal de nare foto's niet posten hier, maar hier toch 2 crime-scene foto's

   

  IMG_4401.JPG

   

  Hier is er 1 onderdoor getrokken... Je snapt niet dat het past, want de doorgang is +/- 5 cm hoog. Of diep, zeg maar. 

  IMG_4408.JPG

 4. Hier ook aardig wat vruchten per plant, al doen de planten in de moestuin het stukken beter dan die in het ex-varkensveld wat we vol hebben gezet. Dat veld werd lang niet zo vol als verwacht. Ik ben alleen echt nog niet aan het oogsten, de planten staan er nog heel aardig bij en ik laat de vruchten zo lang mogelijk liggen. 

 5. Afgelopen weekend hebben we er 1 geplukt om eens te proeven, en ze smaken inderdaad wel naar komkommer ja. Maar dan met een heleboel pitjes (alleen maar pitjes, eigenlijk) die je uiteraard gewoon kunt eten maar niet echt lekker kauwen. Door bijv. een salade zou dat minder opvallen. 

   

  • Like 1
 6. Er is hier veel weggegeven en ontvangen dit weekend!

  O.a. kippen-, en eendenvlees voor timmerwerk, ik heb een berg paprika's weggegeven, en ook komkommers en krulandijvie en eieren en plantjes (bloemkool voor in de kas, nine star broccoli, en erwtenstruik) en broden.

   

  Wij kregen appelsap en sterker fruitsap ( ;) ) en chocolade en koekjes en rijst en jam en kaneelsnoepjes. EN hulp bij het slachten van de laatste paar eenden die nog voor eigen vriezer bestemd waren. Ik dacht dat we dat niet meer zouden redden maar met die hulp hebben we het maar mooi afgerond en alles ligt nu netjes verpakt ijskoud te worden. :clap:

   

  Verder was het heeeeel gezellig en vloog het weekend (te snel) om. ❤️

  • Like 4
 7. Kune's ploegen dan weer niet genoeg om er een zandvlakte van te maken om daarna weer handig in te zaaien. Of je moet ze er langer op laten, maar dat kan dus niet want dan moeten er weer tenten op? Oh in april lees ik? Dan wil je ze eigenlijk al eerder slachten zodat het gras kan herstellen of je kunt zaaien en voordat dat dan een mooi veld is voor een camping...? En dat groeit nog niet goed in die maanden. 

  Als je ze nou in een ander veldje kunt houden en ze dan in de tent-vrije-maanden af en toe lekker laat grazen op die 'camping', dan zou het nog kunnen. Die paar drollen kan je opruimen of uit elkaar spuiten met de tuinslang zodat ze sneller uiteen vallen en verdwijnen. 

 8. We hebben weer 3 dames uitgezocht om volgend jaar mee te fokken:

   

  IMG_1390.jpg

   

  Weinig tot geen verschil met de 3 hennen van vorig jaar. Die lopen hier trouwens nog steeds, en leggen best heel aardig door. 

  We hebben dit voorjaar ook wat kuikens aan vrienden gegeven (nou ja, geruild voor bevruchtte eendeneieren) en daar willen we dan een haan van terug zodat we weer een mooie fokgroep hebben. 

×
×
 • Create New...