Jump to content

Jorieke123

Members
 • Content Count

  22,700
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Jorieke123


 1. Goed hoor. Ze zijn niet meer bang, staan om je voeten te dringen terwijl je de voerbak vult. En het samenvoegen van de verschillende leeftijden ging ook super. Geen vervelend gepik en gedoe. Ze krijgen elke dag zo'n 1 tot 1,5 meter nieuw gras als we de ren wat verslepen. En daar gaan ze dan ook lekker mee aan de slag. Ze maken hier en daar een gat maar dat vullen we wel op met een schepje zand zodra de ren verder is geschoven. 

  Ze zitten ook echt goed in de veren, en zien er minder smoezelig uit na een zandbad ;) 


 2. Nou ik heb een recept voor 'pruimencrumble' en daar gooi ik steeds weer ander fruit onder ;) En de ene keer gaat er ook bijvoorbeeld gemalen kokos door de kruimels, vaak ook volkorenmeel, wat minder suiker dan in het recept staat, een schep reuzel om wat boter te vervangen, enz. enz. Met andere woorden: ik doe maar wat :D 

  Ik vries het fruit (kweeperen in stukjes, appels met schil en al in stukjes, pruimen, enz.) meestal in porties van 500 gram of een kilo in, en dan pak ik 2 van die verschillende porties en maak een lekkere mix. 

  • Thanks 1

 3. wow! Ik heb gisteren een aantal flinke solos uit de grond gehaald, boven de grond waren het de dunste planten. Die had ik (in aug. of sept?) gepoot om als prei te oogsten maar dat heb ik niet gedaan omdat ze zo dun bleven.


 4. @Grork ik denk dat een valk zijn snavel ophaalt voor een beestje wat al dood is. Hij heeft ze liever spartelend ;) Nee we hebben een emmer hangen in onze kippenwei, met allemaal gaatjes daar in. Daar gaan dat soort kleine dode diertjes in, met wat stro er bovenop. En dan komen en vliegen en die leggen eitjes en na een tijdje regent het maden en staan de kippen klaar onder die emmer om die eiwitrijke snacks op te vangen. Lekker he? ;) 

   

  Gefeliciteerd met de kuikens tot nu toe Nasuada :) 

  • Like 2

 5. Nou, Bonzai is niet meer. Vanmorgen lag ie dood in het hok. Ze liepen nu zo'n 3 dagen in deze verplaatsbare ren van ons: (dit is een oudere foto, met kippenkuikens ipv eendjes ;) )

   

  IMG495119331529755955.JPG

   

  En het gras was netjes gemaaid voor ze er in gingen, maar toch kukelde het ukkie steeds om... hij kon al niet echt goed lopen vanaf het begin. Ik had hem al veel eerder even willen 'helpen' maar dat mocht niet van Joep, en nu is het beestje alsnog uit zichzelf omgevallen :roll: De rest stampte ook regelmatig erg lomp over hem heen en dan lag ie weer met zijn flippers in de lucht... nou ja. Nu alleen nog sterke goeie kuikens. 

  • Like 1

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...