Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,466
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Deutschland
 • Hobbies
  KNPV
 • OCCUPATION
  Pharmaceutische Industrie

Recent Profile Visitors

2,016 profile views
 1. Jane Doe

  Start met kas

  Welkom, leuk dat je ook dit forum hebt weten te vinden. mooie kas, veel moestuinplezier dat je regelmatig je belevenissen hier mag plaatsen.
 2. Jane Doe

  update 20/01

  Weer veel gedaan zo te lezen, mooie zaaitafel zullen jullie veel zaai plezier mee beleven. wat een lijst snoepgeoed uh bedoel zaadgoed, wat ga je eerst allemaal zaaien?
 3. Zie alleen al een giga ratten ongedierten plaat voor ogen 😝 Weknow wat is jouw ervaring en weten over compostmachines?
 4. Volgens mij wel Stan, maar goed of natuurbouwer dat zal geloven 🤔 Moet eerlijk zeggen dat ik met verbazing het geen wat natuurbouwer geschreven heeft heb gelezen. En ik het daar maar bij zal laten, deze rare tijd is al moeilijk genoeg zeker om over anti instelling te gaan hebben. Het is belangrijk de oude zuivere heirloom zaadgoed en genengoed te vermeerderen en te behouden. Ook om nieuwe moderne gewassen te ontwikkelen. Ben nu bezig met 5 soorten granen uit de omgeving te krijgen, ben benieuwd of dat via de genenbank van het granenbedrijf gaat lukken. Het is ook in hun belang, we zullen het gaan zien.
 5. Jane Doe

  Plantenflat

  Die mini kasjes zijn echt handig, hier staan ze in een tomatenkasje in de kas voor de zaailingen. Staat wel leuk in huis, zou mijn manneke niet toestaan, maar heb hydrobakken in de vensterbank 😬 Vervelend die plaagmuggen, pak ze!
 6. Weknow we zitten op arme zandgrond als moederbodem, ontgonnen heidegrond. Een schep diep compost valt nog wel mee, wordt met de tijd met de moederbodem verwerkt. En komt dan jaarlijks een laagje op, de compost is van keukenafval met schoon papier, koffieprut en filters, onkruidgroen dat soort dingen. De compostmachine mixt in de schredder met hout of stro pallets en mixt de compost in de eerste kamer na toevoegen. In de beide kamers wordt de compost regelmatig gemixt volgens het programma. Na een maandje kan de compost van de 2e kamer worden gebruikt en gaat de compost van de 1e kamer naar de 2e kamer. En kan de eerste kamer weer nieuw worden gevult en zo blijft het door gaan. De trommelcomposters werken niet anders, worden alleen met de hand bediend. Telen in kuipen doen we ook, met potgrond. Dat zo een dun laagje compost voldoende zou zijn wist ik niet. Zou wel een leuke proef zijn ter vergelijk.
 7. Oe daar ben ik ook wel beniewd wat de anderen advieseren. Zelf doe ik de moederbodem als onderlaag en dan tot 30 cm compost. Niet in een keer maar steeds een laag . In de kas heb ik 30 cm eerst uitgehaald, omdat dat alleen moederbodem was. Maar plant ook wel in kuipen, die met potgrond gevuld zijn. En mülchen met gras, de compost komt uit een compostmachine en tuimelaars, omdat we slecht aan betaalbaar compost kunnen komen.
 8. Rorror zo is het maar net, daarom blijft het ook even liggen omdat de belangrijkste zaken voor gaan. Maar daar ben ik niet de enige, respect voor alle moeders en vaders. Fre3ke je Pools is beter dan die van mij 😂 Nog steeds niet gekeken sorry. Eerst maar de keuken van kant gemaakt en eren voor morgen op de houtkachel gezet. Dan zitten ze inmiddels weer op de juiste diepte, slimme bollen. Als ik ze zo diep als beschreven doe, piepen ze boven vandaar dat ik ze iets dieper doe.
 9. Karietje geef ze maar snel een mooi plekje, zijn het wilde of sier tulpen? Die paar die ik nog moet poten zijn de wilde vorm, die kunnen in de tuin verdeeld worden. In het gras, bedden, bij planten en struiken en bomen. De sier vorm doe ik in de bedden, zodat ik ze terug kan vinden omdat die elk jaar gepeld moeten worden en dan weer gepoot. Fre3ke ik heb szafirek niebieski cadeau gekregen, nog niet naar gekeken wat dat zijn jij enig idee? Ja jij was eerder, dankzij jou heb ik ook goede ervaring met bij hun bestellen. Ja ze zijn ook al uitgelopen, maar komt goed ze kunnen wat hebben. Liggen nu koel en na het werk kan ik donderdag beginnen te poten. De knoflook maar eerst, zal wel snel gaan hopelijk. Moeten maar even dit seizoen in de kas, het is niet anders, had gehoopt in de tunnel als test en dan in de nieuwe moestuin. Ow ja foto's maken, niet vergeten ... Patrijs ja dat wordt het letterlijk leuk woordenspel ook, is wat werk maar dan heb je ook wat niet waar. Jij doet zoveel in je tuin, zo leuk om te volgen. Rorror je hebt groot gelijk maar werk en kind gezin en co gaan voor, na het werk donderdag kan ik aan de gang. Hier laten de crocussen zich al zien, rest nog niet maar poot ook wel dieper dan voorgeschreven. Als ik me niet vergis 2 dagen onderweg geweest, vanuit Polen is dat echt snel. Geen idee hoe ver in Polen, maar van de grens Polen naar ons is het al zeker een dag onderweg. Had het zo snel niet verwacht, normaal weekje of zoiets. Omdat je ook met de grensovergang en dopo's zit, wat enige tijd kost. Alleen al de controle van Zoll kost enige tijd, voordat die het vrijgeven. Dit adres is zeker de moeite waard te bestellen, bedankt Fre3ke voor de tip! Edit Vergeet te zeggen dat ik ook een beetje vals ga spelen, ga ook enige bollen aan lieve schatten geven die ook gek op ze zijn en een mooi plekje zullen geven.
 10. De bestelling van gardenmarkt is netjes aangekomen, nog sneller vanuit Polen dan Duitsland. Of de Gärtnerei zit in Duitsland en de bankverbinding in Polen? Hoe dan ook is goed en snel aangekomen, weer een adresje waar we on line kunnen bestellen. Van 2 soorten botanische tulpen was er niet meer, van elk soort 100 besteld en hebben ze 300 van mix als vervangers gegeven met verontschuldiging ook nog. Zal ze een mailtje sturen dat alles goed aangekomen is en te bedanken. Door werk was ik nog niet aan de knoflook toegekomen, dus die en de tulpen moet ik poten. Deze week moet ik nog dubbel en dwars hard werken, om de achterstand in te halen. Maar dan kan ik eindelijk aanpoten, de knoflook en tulpen in de grond zien te krijgen. De vaste sierbedden nog plannen en dan de vaste sierplanten planten, zal vast mooi fleurig worden zo alles buj elkaar. Zitten ook eetbare vaste planten bij en voor in het bos. Hopelijk komt de folientunnel op tijd, kunnen we mooi voor het project voor zaaien en de stekken groot genoeg laten groeien. Denk dat het februari gaat worden, komt ook wel goed uit te druk in junuari.
 11. Dat zou leuk zijn als iemand die nog heeft en zo terug kan komen, hopelijk weet je ze te vinden succes!
 12. Jij bent er mooi vroeg op tijd bij, grote bewondering voor al je werk in de tuin en keuken. Een genot om te volgen, bakje koffie en even ontspannen.
 13. Wat een konijnen overlast, die hebben veel schade aangericht. Of dat enen boompje het nog gaat redden? Zo een tractor is wel een redding, maakt veel werk een stuk makkelijker. Jullie hebben ook een mooi stuk land en weten het ook volop te benutten.
 14. Als dat kan is dat een mooie oplossing, maar met zeldzame raskips die de oudste bloedlijnen hebben en nog een van de raszuiverste zijn gaat dat niet lukken. Na 2 jaar vervangen of in het 2e jaar al de opvolgers, zodat ze dan al leggen als de anderen na 2 jaar weg gaan?
 15. Jane Doe

  Update 10/01

  Goede tip bloemen, wormenhotel niet te warm zetten.
×
×
 • Create New...