Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,980
 • Joined

 • Last visited

About Jane Doe

Personal Information

 • LOCATION
  Deutschland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Daar lachen onze giga hanen hard om, zijn niet voor niks kalkoenkips. Leuk Mellie wat een plezier voor je kids. Sommig kips kunnen ook zo saai zijn, kipsshow is heerlijk vermaak.
 2. De linzen zijn mooi opgekomen, fris groen tapijtje. De aardappels piepen ook hier en daar al boven, drukken dan de linzen aan de kant. We zullen zien of de linze een kans maken, of dat de aardappels te snel groeien voor ze. Hier en daar kan oms zoontje een aardbei snoepen, wat een groot feest. Morgen met de keukentuin water geven, snel die paar plukken. De laurierheg schiet ook omhoog, mooi vertakte licht groene takken en bladeren. De druppelslang doet goed zijn weer, scheeld ruim 30 gieters slepen en 15 x lopen. De bedden krijgen nog met de hand water, de bedoeling is ook slangen in te leggen maar moet van die pinnen hebben dat ik ze vast kan steken. Tot die tijd moeten we het maar even zo zien te redden, het is in een half uurtje te doen. En dan ene slang afkoppelen en anderen slang aankoppelen, beide half uurtje met uurtje gedaan. Dan kan ik met 2e half uurtje de kips doen, past mooi samen. Denk dat ik ook een bed met bonen ga doen, van die grote limabonen. Staan al in de kas, maar kijken of die ook buiten kunnen. Oliefantengras staat er goed bij, 1 stukje stengel van vorig jaar gesnoeid rest is nieuw uitgelopen. Van dit gras zijn onze verwachtingen groot, als ze het goed in een kuip doen kunnen we ze mooi op de gewenste plek zetten waar ze niet geplant kunnen worden.
 3. Ow leuk en ik heb steeds de hanen aan me laarzen, zoneman plaagt ze en dan vallen ze alles en ieder aan zucht.
 4. Is er ook niet wat mogelijk met perliet en zeoliet, even zoeken welke vocht vasthouden en welke de bodem luchtig maakt.
 5. Fre3ke over een paar jaartje kunnen we ook vast zeggen dat we de 3 a 4 m bereikt hebben Patrijs wat stoer dat je dat allemaal gedaan hebt! Leuk dat al die dieren er zoveel nut van hebben, daar doen we het toch ook voor. ligt het aan mij, of zie ik dat gras groeien. Gister stond die nog in de schaduw, vandaag in de volle zon op het zuiden. Ook nog wat aardbeien en ui soorten besteld, de verschillende soorten bosaardbeien en lavendel moeten ook nog komen. Dan kunnen we een mooie keuken- en snoeptuin planten, aardbeien zoeken voor de kids.
 6. Patrijs wat een geweldig idee van die marshmallows, kan dan vast ook met brood. Ik zal geduldig afwachten en de tijd geven Fre3ke en 2 m is ook hoog zat. Kijk er zo naar uit!
 7. Mag ik vragen welke 4 soorten jullie hebben?
 8. Dit topic geeft weinig vooruitzicht op de gojihaag, eerste 5 verschillende plantjes staan. En eerste stekje van geknakte takje staat in de pot, gaat dan naar de vertikale bed. De bedoeling is om en om een soort en zo een heg van de 5 soorten planten.
 9. Rorror je hebt me door 😉 Zo snel als dat gras kan groeien zal de laurierhaag niet kunnen groeien, maar de laurier is weer wintergroen. En met de tijd zal de haag hoog en dicht genoeg zijn. Tot die tijd kan dat gras de inkijkplekken even afblocken en dan een vaste plaats bij de tuinkeuken en waar nog meer in de tuin gewenst krijgen. Dan kan het snoeisel in het voorjaar bij uitlopen, mooi bij de kips als strooisel en bij de planten als mülch en als brandstof al zou het maar voor aanmaken of roketsove zijn. De buurv vroeg laatst wat voor boompjes en planten er allemaal stonden, nu heeft ze een beter idee wat voor tuin het zal gaan worden. Al is keukentuin duidelijk genoeg, kan me voorstellen dat je afvraagt waar die gekke buur mee bezig is 😂
 10. Jane Doe

  14-6-2021

  Wat een prachtige oogst weer, heerlijk al dat vers uit de tuin eten.
 11. Ben zo blij de olifantengras is goed aangekomen, de grootte viel me niet tegen (jad een zielig grasplantje verwacht) mooie plant voor die 8 eurie. Meteen in kuip geplant met verse potgrond/compost/mest en staat mooi op zijn plekje. Kan ik die volgend voorjaar bij uitlopen dan delen? Wil graag bij het terrasje bij de tuinkeuken dan een beschuttinghegje plaatsen, eerst in kuipen en als dat goed bevalt in volle grond. Ben benieuwd hoe snel en hoog die groeit, de eerste tijd maar wat water geven. En staat bij de laurierheg, dus zal wat water krijgen van de slang.
 12. Waarom maar 2 post en met dezelfde vraag? Voorstellen is wel zo netjes denk?
 13. Eindelijk weer water, mijn man kon het gesleep met gietertjes niet meer aanzien. Ik snel de druppelslang langs de laurierheg gelegd, 2 om precies te zijn. En vanavond even laten sproeien, fijne nevel straaltjes gericht op de laurierplanten. Koemestpallets water liefkozen, fris groen was er al te zien maar nu een groeispurt helemaal verwacht ik tenmimste. Blijft nog dapper met gietertjes water geven, maar de heg hoef ik niet meer ruim 30 plantjes minder water en gietertjes slepen.
 14. Nou die andere merken trommel composters waren een ramp, hoop kosten elende ergenis voor troep. De Jora staat al heel wat jaartjes en we gaan er niet zachtjes mee om, alles wat er in kan gaat er ook in. Zoals ik al schreef zijn ze dealer van verschillende merken composters, probeerde mij ook een andere te verkopen. Maar ik wil meteen de compost kunnen gebruiken zonder gedoe en rijpen, uit de composter de tuin in. Mijn account is vanaf het begin en ik schreef over de Jora onze ervaringen, geen reclame gewoon omdatt wij net als Kibas met het probleem zaten slecht aan goede compost te komen. Waarom je nu ineens op hun duikt is me dan ook een raadsel, neem aan dat je geen dealer van andere composter bent? Hoe dan ook laten we weer on topic gaan, kleigrond en een moestuin of stuk grond voor Kibas.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...