Jump to content

SamanthaP

Members
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja hier hark ik zelfs het blad van de paden zo de borders in. Ook het snoeiafval versnipperen we om over de borders uit te spreiden. De laatste jaren zien we daar steeds beter het effect van, met al die droge zomers.
 2. Hier in het zuiden hebben we zandgrond en deze grond is droog. Kurkdroog. Daarom probeer ik al een paar jaar de samenstelling van de grond te verbeteren. Met wisselende resultaten uiteraard. Afgelopen winter heb ik de moestuinbakken afgedekt met een (hele) flinke laag bladafval. Dit doe ik vaker, maar nu had ik op het blad ook een laag karton gelegd. Eigenlijk alleen om te voorkomen dat het blad wegwaait. De grond die daar nu onder vandaan komt is mooi zwart, luchtig en vol met beestjes. De foto is niet heel duidelijk, maar in het echt is het verschil met de rest van de tuin super groot 😊 Fijn, als er een experiment een keer goed uitpakt! Voor herhaling vatbaar dus.
 3. Hier was de enige optie ook uitvorken en alle planten verwijderen. Het zevenblad zat zo ver door de wortelstelsels gewoekerd dat het altijd terug kwam wanneer ik de grond onkruidvrij had. Nu al een paar jaar geen last meer van zevenblad.
 4. Hahaha “veel plezier” zegt Nasuada.... 😝Pure keuzestress hier hoor 🤣 Maar wat zit er ongelofelijk veel in, wat een diversiteit ook.
 5. Vandaag de doos ontvangen, maar nog niet kunnen openen. De doos is mega zwaar, dus ik ben erg benieuwd!
 6. Hoi! Heeft iemand van jullie ervaring met meidoorn in de kippenren? We willen een haag planten, die dan een stukje zou doorlopen in de buitenren van onze kippen. Maar geen idee of ze meidoorn blaadjes zouden eten, of dat het misschien giftig kan zijn? groet!
 7. Hoi! Binnenkort gaan we een grote bessenstruik uit de tuin verwijderen om plaats te maken voor een paddenpoel. Iemand interesse? Geen idee welk ras het is, de bessen zijn zoet, klein beetje zuur. De struik is ca 1.80 hoog. Groet!
 8. Ik ben mijn eigen kist met zaden aan het opschonen/voorbereiden op het nieuwe seizoen. Als er iemand speciale wensen heeft laat t dan even weten, dan houd ik daar vast rekening mee bij het vullen can de zadendoos binnenkort. Groet!
 9. Hoi! zou ik me nog kunnen aanmelden voor de doos? Na een rustig tuinjaar (geboorte van onze dochter) ben ik weer helemaal back in business. Dus ook weer tijd om nieuwe dingen te gaan zaaien. Heb ook nog een mooie oogst liggen van afgelopen seizoen 😊 groet!
 10. Dat doorspoelen is ook een goed idee! Door drukte deze week geen tijd meer gehad, morgen ga ik weer verder in de kas. Dank voor alle tips!
 11. Ah dat snap ik dan weer wel. Hier gelukkig geen heermoes. Maar ik zie totaal geen bodemleven in het zand (wat inmiddels meer op stof lijkt) dus ik heb de indruk dat t worteldoek ermee te maken kan hebben. Zie jij dat ook in jouw kas, RobO?
 12. Nee geen idee. Maar ik begin morgen met alles eruit snijden. Ik zie er de voordelen niet zo van in
 13. Omdat de zandgrond in mijn kas behoorlijk uitgeput raakt, ben ik bezig deze af te graven om te vervangen voor nieuwe tuinaarde. Nu kom ik ongeveer 30 cm diep een laag antiworteldoek tegen. Dit verklaart misschien ook waarom er nauwelijks beestjes in de grond zitten. Wat is wijsheid, het doek laten zitten (minder bodemleven misschien, maar ook minder onkruid?) of toch verwijderen.
×
×
 • Create New...