Jump to content

SamanthaP

Members
 • Posts

  306
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SamanthaP

 1. Ik heb nog ruim 200 P9 potjes staan. Kan ik daar iemand blij mee maken? Ophalen in Oosterhout (N-Br)
 2. Kan ik iemand blij maken met deze boeken? Ophalen in oosterhout
 3. Ja hier hark ik zelfs het blad van de paden zo de borders in. Ook het snoeiafval versnipperen we om over de borders uit te spreiden. De laatste jaren zien we daar steeds beter het effect van, met al die droge zomers.
 4. Hier in het zuiden hebben we zandgrond en deze grond is droog. Kurkdroog. Daarom probeer ik al een paar jaar de samenstelling van de grond te verbeteren. Met wisselende resultaten uiteraard. Afgelopen winter heb ik de moestuinbakken afgedekt met een (hele) flinke laag bladafval. Dit doe ik vaker, maar nu had ik op het blad ook een laag karton gelegd. Eigenlijk alleen om te voorkomen dat het blad wegwaait. De grond die daar nu onder vandaan komt is mooi zwart, luchtig en vol met beestjes. De foto is niet heel duidelijk, maar in het echt is het verschil met de rest van de tuin super groot 😊 Fijn, als er een experiment een keer goed uitpakt! Voor herhaling vatbaar dus.
 5. Hier was de enige optie ook uitvorken en alle planten verwijderen. Het zevenblad zat zo ver door de wortelstelsels gewoekerd dat het altijd terug kwam wanneer ik de grond onkruidvrij had. Nu al een paar jaar geen last meer van zevenblad.
 6. Hahaha β€œveel plezier” zegt Nasuada.... 😝Pure keuzestress hier hoor 🀣 Maar wat zit er ongelofelijk veel in, wat een diversiteit ook.
 7. Wauw! Wat een begin van mijn weekend 😍
 8. Vandaag de doos ontvangen, maar nog niet kunnen openen. De doos is mega zwaar, dus ik ben erg benieuwd!
 9. Hoi! Heeft iemand van jullie ervaring met meidoorn in de kippenren? We willen een haag planten, die dan een stukje zou doorlopen in de buitenren van onze kippen. Maar geen idee of ze meidoorn blaadjes zouden eten, of dat het misschien giftig kan zijn? groet!
 10. Hoi! Binnenkort gaan we een grote bessenstruik uit de tuin verwijderen om plaats te maken voor een paddenpoel. Iemand interesse? Geen idee welk ras het is, de bessen zijn zoet, klein beetje zuur. De struik is ca 1.80 hoog. Groet!
 11. Ik ben mijn eigen kist met zaden aan het opschonen/voorbereiden op het nieuwe seizoen. Als er iemand speciale wensen heeft laat t dan even weten, dan houd ik daar vast rekening mee bij het vullen can de zadendoos binnenkort. Groet!
 12. Hoi! zou ik me nog kunnen aanmelden voor de doos? Na een rustig tuinjaar (geboorte van onze dochter) ben ik weer helemaal back in business. Dus ook weer tijd om nieuwe dingen te gaan zaaien. Heb ook nog een mooie oogst liggen van afgelopen seizoen 😊 groet!
 13. Dat doorspoelen is ook een goed idee! Door drukte deze week geen tijd meer gehad, morgen ga ik weer verder in de kas. Dank voor alle tips!
 14. Ah dat snap ik dan weer wel. Hier gelukkig geen heermoes. Maar ik zie totaal geen bodemleven in het zand (wat inmiddels meer op stof lijkt) dus ik heb de indruk dat t worteldoek ermee te maken kan hebben. Zie jij dat ook in jouw kas, RobO?
 15. Nee geen idee. Maar ik begin morgen met alles eruit snijden. Ik zie er de voordelen niet zo van in
 16. Omdat de zandgrond in mijn kas behoorlijk uitgeput raakt, ben ik bezig deze af te graven om te vervangen voor nieuwe tuinaarde. Nu kom ik ongeveer 30 cm diep een laag antiworteldoek tegen. Dit verklaart misschien ook waarom er nauwelijks beestjes in de grond zitten. Wat is wijsheid, het doek laten zitten (minder bodemleven misschien, maar ook minder onkruid?) of toch verwijderen.
 17. Ik heb mijn bestelling (en die van familie en vrienden πŸ˜…) via het bijenforum doorgegeven. Als iemand in de regio Breda/Oosterhout mee wil bestellen, laat maar weten. Dat scheelt je in de verzendkosten.
 18. Ik kocht mijn lavendelplanten bij kwekerij Bastin, Hulsberg (Limburg). Onder andere de Hidcote. Kwaliteit was vele malen beter dan alles wat ik eerder kocht bij de reguliere tuincentra.
 19. Ik heb m opgezocht op internet en dit lijkt m inderdaad te zijn. Toch maar verwijderd, hoewel ik m er best leuk vind uitzien. Wel apart, groeit hier in een droog en schaduwrijk stukje tuin, op droge zandgrond.
 20. Is dat ook niet een beetje afhankelijk van waar je woont? Wij wonen in de stad en hebben een volledig ommuurde tuin. Onze drie kriel kippen hebben een buitenren van schapenhekken die aan de bovenkant gewoon open is. En een binnenhok met legnesten waar ze zelf in en uit kunnen lopen naar buiten toe. Hier de afgelopen vijf jaar gelukkig geen roofdieren gezien die het op de kippen gemunt hadden. Alleen onze katten, maar die blijven altijd wijselijk op een afstandje πŸ˜… maar ik kan me voorstellen dat op een volkstuin meer bescherming nodig kan zijn. Ook omdat je daar waarschijnlijk niet de hele dag bent.
 21. Oei! Dat soort planten heb ik al meer dan me lief is op de tuin, dus ik zal deze er maar uithalen dan!
 22. Iemand een idee wat hier voor leuks tussen de berg compost groeit? Ziet er zo vrolijk uit, al die frisse bloemetjes!
 23. Dank voor de reacties! Jammer dat wij in de regio niet dit soort initiatieven kennen. Het lijken me mooie, solide bakken om te gebruiken πŸ‘
×
×
 • Create New...