Jump to content

Pascc

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Pascc


 1. Ik ga me ook afmelden voor de herfst. Vind het echt superleuk dat de zadenenveloppen er zijn en heb veel leuke soortjes ontdekt Suus heel erg bedankt voor het regelen, maar ik moet realistisch zijn: van de meeste dingen heb ik voor de komende tien jaar zaden (tenzij we verhuizen naar een huis met een tuin ipv balkon).

   

  Veel plezier allemaal!


 2. Ik doe ook graag mee, heb eigenlijk interesse in alles en weinig ervaring, dus ook maar een paar soortjes uit de winkel om aan te vullen. Dus voor de beginnersenveloppe; count me in! Hieraan gerelateerd gelijk een vraag; hoe lang zijn (gemiddeld) capsicum-zaden kiemkrachtig? Varieert dit erg afhankelijk van de mildheid/heetheid? En is dat voor zelf-geoogste zaden anders of maakt dat niks uit?


 3. Envelop is binnen! Ziet er zo op het eerste gezicht goed uit, ga op m'n gemak wat leuks uitzoeken én toevoegen. Volgende ronde doe ik graag weer mee!

   

  Ik sluit me zowel bij Estemy als bij Kim aan; iets meer verschillende soorten is leuk maar niemand heeft 500 radijsjes nodig.. Aan de andere kant; die zakjes uit de winkel zitten er 2000 ofzo in en ze zijn niet lang houdbaar dus snap heel goed dat mensen ze via de envelop wegdoen; zo hebben er meer mensen wat aan. Maar als na een paar rondjes blijkt dat niemand die radijsjes pakt dan kunnen er rustig wat radijsjes uitgehaald worden. Dus als de envelopstarter uiteindelijk eens kijkt wat 'populair' was en wat totaal niet, dan kun je daar de volgende ronde op inspelen met z'n allen.

   

  Wat betreft de optie om alleen kleine soortjes in de envelop te stoppen ook al is het een beginnersenvelop; op een balkon kan je (hoop ik, ga het dit seizoen uitproberen ) prima drie soorten bonen kweken (grote pot met 3 tonkinstokken en per stok een andere soort stokbonen) dus ik vind het wel aan de ontvanger zelf om te kijken wat je wel en niet op je balkon kwijt kunt; dus alle soorten en maten mogen van mij in de envelop. Graag zelfs

   

  Het probleem van zware bonen etc. ondervang je dan inderdaad door altijd als buspakje te verzenden, dan mag je tot 2kg verzenden volgens mij. De zaden waren nu trouwens ook keurig verzonden als buspakje in een envelop met bubbeltjesplastic; goed dichtgeplakt etc . Dan heb je die gewichtsbeperking ook niet toch?

   

  Wat betreft het doorsturen; ik word morgen geopereerd (niks ernstigs verder hoor) en kan dus pas maandag het pakje weer verzenden. De volgende heeft 'm dus als het goed is dinsdag. Naar wie moet ik de envelop doorsturen?


 4. Hoi Estemy,

   

  het is ook het eerste jaar dat ik bonen ga zaaien en ik snapte er eerst ook niks van maar nu wel! Ik heb heel veel gehad aan http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/peulgewassen/boontjes/, ze legt heel duidelijk het verschil uit en ook hoe de boontjes smaken! Denk dat je er met die link wel wijs uit moet kunnen worden!

   

  Kort antwoord: sperziebonen worden in de handel princessebonen maar ook slabonen genoemd! En bij de Boerenbond hebben ze hier ook maar heel weinig keus in die soort bonen dus ik heb 3 soorten stokbonen online besteld, 1 soort sla/princesse/sperziebonen , 1 soort snijbonen (de platte dus) en 1 soort 'all purpose' bonen, die je dus jong helemaal op eet of laat drogen en als droogboon gebruikt. Ik ga ze in een pot kweken (32 liter inhoud, 50cm) en heb 3 bamboestokken van 2 meter die ik als een wigwam neer ga zetten. Tegen elke stok laat ik 5 planten van één soort opklimmen. Misschien kun je ook zoiets in je SQFG-bak maken?


 5. Ik weet dat de foto wat onduidelijk is maar mijn telefoon kan niet verder inzoomen

   

  Heb even aardvlo gegoogled en deze beestjes zijn veel kleiner. Vandaar dus ook 't inzoomen . Geef vaak water dus droogte lijkt me ook niet t probleem. Geen idee ook of ze kwaad kunnen (nog geen aantasting van de planten gezien) maar weet liever nu al of ik preventief iets moet ondernemen


 6. Even een opmerking terzijde: het is mathematisch gezien onmogelijk een driehoek te hebben met een lange zijde van 4 meter als de korte zijden 2 meter zijn, dan zou namelijk alles gewoon op een lijn liggen.. Dus ergens heb je een meetfoutje gemaakt. Ofwel de 4 meter klopt niet ofwel de 2 meter klopt niet. Wellicht kan je daar je voordeel mee doen als het meer dan 2 meter blijkt te zijn?


 7. Heerlijk genoten van het zonnetje op het balkon, er was niet zoveel te doen vandaag. Tomaten, aubergines en paprika's hebben hun eerste nachtje buiten goed overleefd, om 07:00u was het 10 graden dus kouder zal het ook niet geweest zijn.

   

  Met name de verschillende bamboes hebben echt al flink veel water nodig (maar wat wil je, in pot) en de Fargesia maakt ontzettend veel nieuwe scheuten. Jammer dat we die weg gaan doen omdat we er echt geen plek voor hebben (lees: ik wil meer groenteplantjes)

   

  De thermometer aan de muur geeft 28 graden aan, maar die hangt nu in de zon dus dat telt niet Dat waterige zonnetje en nogal benauwd weer hadden we hier gisteren..

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...