Jump to content

Jorg

Moderators
 • Posts

  4,508
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Jorg

 1. Ik heb eigenlijk vooral de standaard rassen staan:

  CORNO DI TORO ROSSO
  Yolo wonder
  GOLDEN CAL.WONDER

   

  Doen het goed buiten.

   

  Buiten zet ik ze wat dichter op elkaar. Dat doe ik omdat de planten elkaar dan ook steun geven en ik niet overal een stok bij moet zetten. Oogst is prima per plant. Denk 10-15 cm tussen de planten en 20-25 cm tussen de rijen.

   

           
     
  • Thanks 1
 2. 7 uren geleden, RobO zei:

  doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

  te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

  voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

   

  wat doe jij met de blokjes?

  Klinkt goed die ovenschotel, recept (ga nu ook zoeken in recepten rubriek)?

  • Like 1
 3. Nee mag niet. Alleen een tuinkist van 80-100 cm en tijdelijke teeltondersteuning (stokken die na seizoen weer omlaag moeten). Dat is op zich prima, want ik weet nog van mijn vorige volkstuincomplex hoe rotzooitje het kan worden met gebouwtjes. Een kas zou echter wel fijn zijn om weer te hebben. We gaan het zien.

   

  Paprika's en pepers zal ik volgende update meenemen (maar niet van de wedstrijdpeper natuurlijk 😋). Ze staan er in ieder geval goed bij. Het vocht van afgelopen week en de warmte komende week gaat voor een verdere groeispurt zorgen gok ik. Zag nog geen bevruchte bloemen, dat is voor mij gevoel wel later dit jaar (zou terug moeten kijken op de foto's op mijn telefoon of dat ook zo is).

   

   

   

   

 4. Lastige vragen Eduro. Dit lijkt mij een struiktomaat in groeiwijze:

  Quote

  Of zoals hieronder 2 trossen direct na elkaar.

   

  80811519_2020-06-0610_02_56.thumb.jpg.a42c8a0cafcbb779adaa6ec23b8a5aa2.jpg

   

   

  Voor de foto daarboven moet je echt op het kaartje kijken en opzoeken of het een stam of struik tomaat is. Zelf zou ik denken toch een stamtomaat, waarbij ik  zelf meestal aanhoud dat de stam waar de eerste bloemtros aan komt de hoofdstam is.

   

  Quote

  Maar wat nu als trosgroei niet op de hoofdstam groeit maar bijvoorbeeld 2 a 3 cm op een bladsteel zoals op de foto hieronder. maar wellicht is dit een opsplitsing in 2 stammen beide vol in knop.1177100194_2020-06-0610_07_51.thumb.jpg.7647625c7a4c9512b31afb60dbf59b66.jpg

   

 5. Quote

  Het begint nu echt. Voor sommigen zijn het de kieviten, de zwaluwen, rokjesdag, en zo meer. ^Voor mij is het de gele lis [...]

  😀

   

  Prima toch Henk - wat later van start gaan is dit jaar erg gunstig. In het Zeeuwse waren de temperturen wel beduidend beter, maar toch. Ik kijk jaloers naar de foto van de druiven! Hier zijn de druivenstekken die ik van jou heb gekregen zwaar geraakt door de vorst (maak morgen een foto), evenals aardappels en aardbeien. Hier en daar uitval van planten - nog niet eerder meegemaakt. Vanaf morgen betere (nacht)temperaturen en wat meer zekerheid om kwetsbare planten uit te gaan planten.

 6. Ik gebruik ook altijd groencompost voor mijn bedden. Herken wat je schrijft, maar enkele weken in contact met de grond levert het wel die structuur op. Nog wat uitleg over de verschillen tussen compost hier (ongeveer op helft tijd):

   

   

  Ik gebruik dezelfde methode (zo min mogelijk bodem overhoop gooien, elk jaar laagje compost - niet zoveel als op het filmpje - er op gooien)/.

×
×
 • Create New...