Jump to content

david

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gronau NRW. Duitsland
 • OCCUPATION
  Verkoop assistent 2e hands vorkheftrucks

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. david

  het begin

  Nu na jarenlange voorbereiding komt het er toch van. De moestuin gaat er komen. Ik woon volgens mij op een uitstekende plek en met een gezin van 5 is het zinvol om goed en gezond eten op tafel te kunnen zetten. Vorige week hebben we in huis al het 1 en ander voor gezaaid. De sla en de tomaten komen al boven de grond. Vanavond heb ik een grove indeling van de tuin gemaakt. Ik ben erg gecharmeerd van een tuin waarin alles willekeurig een door elkaar groeit. Maar ik kies er toch eerst voor om de gewassen op bedden te telen. Dat lijkt mij vooral in het begin een minder ingewikkelde manier.
 2. Toch ben ik wel erg benieuwd naar de reden van de kleine aardappels. Ik heb namelijk gisteravond alles gerooid vanwege Phytophthora verschijnselen. Het ras weet ik niet meer maar ik heb een vroeg en middelvroeg ras gepoot. Hieronder het "teeltverslag". Is de aardappelziekte oorzaak aan het kleine formaat, of is het puur een bemestingsding? 1e Helft van maart gepoot op een voormalig stukje gazon. Half zon half schaduw tegen een rij hoge coniferen aan Begin juni wordt het blad lelijk. Veel vraatsporen door slakken en randen worden geel. 14juni Patentkali gegeven en op advies van medewerker bij Raiffeisen ook nog Schwefelsaures Ammoniak 21 ges gestrooid. 09 juli. Het lijkt er op dat er Phytophthora in de aardappelen zit. Alles gerooid. Sterk wisselende aantallen per plant, maar overwegend weinig en erg kleine aardappelen.
 3. david

  Nieuwe gebruiker.

  Dank voor jullie hartelijk welkom
 4. Hallo. Als jonge jongen van 10 was ik een liefhebber van tuinieren. Ik was er zo door onder de indruk dat ik er mijn verdere schoolperiode aan geweid heb om meer te weten te komen over tuinieren en kweken van groenten bloemen en planten. Helaas na het afronden van de middelbare tuinbouwschool, ben ik helemaal op een ander pad terecht gekomen. Nu, 20 jaar later ben ik weer in de gelegenheid om een tuin aan te leggen, en wil ik mijn oude liefde weer de ruimte geven. Ik hoop op dit forum weer opgefrist en bijgespijkerd te worden. Mijn eerste project moet een moestuin op een schuilkelder worden. ( ik wil makkelijk beginnen ) Voor hulp op dit gebied heb ik al een berichtje geplaatst. Groeten David.
 5. Een beetje een ongewone vraag denk ik, maar ik heb een 4 tal schuilkelders. Deze liggen voor de helft boven de grond. Het deel boven de grond is momenteel begroeid met gras. Nu is mijn plan om hier een moestuin op te gaan aanleggen. Voor ik aan dit project begin zou ik graag tips en informatie verzamelen over waar ik op moet letten, en vooral hoe ik met de toch redelijk beperkte bodemdiepte, toch succesvol kan kweken. Ik hoop dat jullie met mij mee willen denken. Onderstaande foto's laten de huidige situatie zien.
×
×
 • Create New...