Jump to content

Nasuada

Members
 • Posts

  2,290
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Overijssel

Recent Profile Visitors

1,379 profile views
 1. 14 Jan, het lijkt wel een tulpen veldje in het voorjaar 😂
 2. Nee niet echt. De zwarte vleeskippen komen uit dezelfde import lichting. Zal binnenkort een foto maken en posten.
 3. Hoooi, Tijd niet heel actief geweest, lees net dit topic door. Ja ik heb nog steeds jou haan Jorieke. De dames zijn inmiddels in de vriezer en heb er via barchem een paar zwarte vlees kipjes. De haan heeft zich ontfermt over alle kippen en zit met stuk of 6 orpinghtons en 3 vleeskippen en dat gaat prima. Wil je hem terug? Kan hoor ben even klaar met slachten. En gun hem je van harte. Mooi haantje, heel relaxt naar mens en soortgenoten.
 4. Yes ook hier een poging 4 januari de pennen in een cement Kuip in de badkamer gezet Zo verschil met vandaag. Gaat snel ..
 5. Ok jammer voor nu, ga nu de planning voor 2022 maken.
 6. Tijd niet actief geweest maar, wil graag meedoen.
 7. Binnenkort kunnen wij weer starten met het maken van winterstekken. Nu ben ik bezig met een voedselbosrand om het weiland heen. Ik zou graag een hulplijntje willen inschakelen. Wie kan alvast paar winterstekken maken voor mij? Ben op zoek naar: Kweepeer, appelbes, olijfwilg, vijg, honingbes, goijbes, mispel, moerbei, cranberry. Maar dan wel van een boom waarvan je zeker weet dat de vruchten lekker zijn ( liefst waarvan je de naam/soort nog weet). Evt opsturen van takken ben ik ook mee geholpen, natuurlijk betaal ik de portokosten. Heb qua winterstekken nog niet veel te ruil wat echt de moeite waard is.
 8. Afgelopen weekend is voor mij het seizoen echt begonnen. vollop aan het zaaien geweest. Binnen: peper, tomaat in de kas aan groente: spinazie, tuinbonen, stengelsla, eikeblad en rucula sla daarnaast ook bloemen vast voorgezaaid: oid kers, korenbloem, afrikaantjes, goudsbloem, luffa en chirimoya zaden die ik al 2 weken in een nat plastic zakje had liggen voorweken ( geen wortel) en ook de overwinteraars weer water gegeven om ze tot leven te roepen ( trompetbloem, munt, papaver en wat tulpen in de Kas.) Wij gaan weer een poging wagen
 9. Super leuk Jorieke & Joep, daar gaan jullie vast geen spijt van krijgen. Wij genieten zo hard van onze 4 dames. Prachtige beesten, oooh die oortjes en die krullie vacht ..... Echt teddybeer achtig. Veel geluk met deze koetjes.
 10. Ik heb nog 3 gezellige vleeskippies voor de fok en een prachtige vleeshaan. samen gaat niet dus ik heb een aparte hanengroep waar deze brede meneer de underdog is en in het voorjaar mag hij week op bezoekuur bij de dames, nog even uitpuzzelen hoe ik dat ga cheffen. ik laat hem er in elk geval niet dagelijks meer bij, dat was mij teveel geweld. Twijfel nog wel of ik deze haan hij de 22 legkippen zal laten lopen, daar zal hij zijn pootjes vol aan hebben🥵 Zou ook best leuke kuikens kunnen geven:-).
 11. Hey Bert, Welkom hier, Ben ook nieuwsgierig of je varkenspootjes gelukt zijn? Die van mij ( Natalie) zijn helemaal uitgedroogd, te lang laten drogen denk ik. Misschien in het juiste topic hier op forum ook maar even verder over bomen.
 12. 22 legkippen van 16 weken, over een week of 2 zouden ze moeten gaan leggen. Dinsdag opgehaald en inmiddels al 6 eitjes rijker. Ze komen in de wei, heb vleugels aan een kant geknipt om ze in de wei te houden en vandaag hebben wij een mooi nachthok in elkaar gezet ( een kinderspeelhuisje bouwpakket). Idee is om hem zo te maken dat wij hem met de heftruck kunnen verplaatsen voor het geval dat ik weer eens van inrichting wil veranderen:-). Idee is om eitjes te verkopen aan de weg. Geen vetpot zie de berekening hier boven maar achhhh hobby mag wat kosten.😆 De vlees kippen, en orpinthons en krulveer kipjes en eenden zijn er ook nog.
 13. Yes, zoete aardappel, mijn eerste actie 2021. Gisteren gekocht bij de lidl ( best veel geld vond ik nml 1.60 per stuk. Ik laat ze wortelen in water. Volgens dianas mooie moestuin de dunne kant in het water. Zou het zelf andersom gedaan hebben dus maar goed dat ik eerst even lees.
 14. Wij zullen zien, een van de cirkels is een en al els, bewust om snel schaduw voor de koeien te creëren en het uitzicht te belemmeren. Wij hebben er draad omheen gezet en verwachten dat ze gehoorzaam binnen de lijntjes blijven. 🥴 Grapje maar wij hopen dat het in toom te houden is.
×
×
 • Create New...