Jump to content

Thebigone

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe
 1. @ Hoekman: Dit lijkt me een strak plan! Ga ik proberen.
 2. Ik wil juist graag de Philovita F1, omdat die zo goed als ongevoelig is voor Phytophthora en vele andere aandoeningen.
 3. Weet iemand op het forum waar je in Nederland, gewoon in de winkel of webshop, zaad kunt kopen van Philovita f1? Is zover ik weet alleen te koop in Duitsland via webshops. Erg duur (4,99 euro voor een zakje met 6 zaadjes + hoge verzendkosten). Philovita schijnt niet gevoelig te zijn voor allerlei ziekten en een heel goede opbrengst te hebben.
 4. Hallo mede-forumleden, Even voorstellen: Mijn naam is Harry. Uit ZO Drente. Na bijna 40 jaar voor de klas te hebben gestaan, ben ik gepensioneerd. Tijd om wat meer tijd te besteden aan mijn liefde voor de tuin. We wonen in een huis met een tuin van plm. 2000 m2. Ongeveer 150m2 is moestuin. Daar ben ik afgelopen voorjaar mee begonnen. Gewoon een stuk gras omgespit en begonnen met o.a. aardappels, rabarber, courgette, bieslook, uien, gemengde sla, spinazie, rode bieten, rucola, aardbeien, wortelen, boerenkool, andijvie, stokbonen, snijbiet, namenia, broccoli en een klein kruidentuintje. Verder heb ik nog wat struiken aangeplant: Kruisbes, rode bes en framboos. Ik heb gemerkt, dat er nog heel veel te leren valt. Lang niet alles was een succes. De stokbonen en de spinazie waren een regelrechte mislukking. Daar staat tegenover, dat de rabarber, bieslook, gemengde sla, rode bieten, courgette, aardbeien, boerenkool, wortelen, andijvie en de snijbiet heel goed gingen. En de frambozen! Wat een opbrengst.....Heerlijk. Dit eerste jaar zat het weer niet altijd mee: lange periode van regen, gevolgd door droogte. Vooral de droogte is op het Drentse zand een probleem. Door de nattigheid hadden de aardappelen last van Phytophthora. Veel geleerd. Ben nu alweer bezig plannen te maken voor volgend jaar. Heb er zin in. Ik hoop dat mijn vingers door dit forum nog groener worden en dat ikzelf ook zo nu en dan een bijdrage kan leveren. CU.
×
×
 • Create New...