Jump to content

AnneB

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland
 • OCCUPATION
  Onderzoeker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mooi Danielle, en welkom! ik ben benieuwd hoe de tuin er straks uitziet als hij groen en vol is!
 2. Het meeste zaai ik in (een mengsel van half-verteerde) compost van eigen droge paardenmest. Best vezelig spul al, paarden krijgen enkel gras en hooi. Ik sta op arme zandgrond, de compost is een prachtige toevoeging hier, maar ik merk dat planten die hierin niet zijn gezaaid bij het planten flink moeten wennen aan het scherpe spul. Door het met zaaien te gebruiken is het niet nodig, en bij iedere verplanting krijgen ze een nieuwe ronde. Ik heb geen problemen qua schimmel of het idee dat de mest het kiemen benadeeld. Bloemen die in potten blijven of erg fijn zaad wil ik soms wel in een mengsel van potgrond en zand zaaien, meer uitzonderingen zijn hier niet.
 3. Zou het noot-eigen kunnen zijn? De eerste jaren heb ik in het voorjaar steeds getwijfeld aan onze walnoot die echt pas laat uitliep. Nu, grofweg 5 jaar later, is hij nog steeds niet een van de eerste, maar het lijkt wel alsof hij met de jaren steeds iets vroeger begint. Zolang er groen zichtbaar blijft heb ik nog hoop, haha! Misschien hebben ze het als verse aanplant extra lastig en wordt dat nu ook versterkt door de droogte en recente vorst?
 4. Zelf heb ik geen volkstuin-ervaring, maar zoals Patrijs aanhaalde: ik zie in de buurt veel verschil tussen de netheid en strakheid van verschillende tuincomplexen. Ik kan me best voorstellen dat er tuinen zijn waar men meer behoefte heeft aan opgeruimdheid en de rust hiervan. Ik zou dan ook de moeite blijven nemen om rond te zoeken. Het zou zonde zijn als het er wel is maar je het misloopt! En wie weet is er op een slordige tuin ook erg behoefte aan meer structuur, maar lukt het op een of andere manier niet en kun je hierin juist een belangrijke rol spelen voor het hele complex.
 5. Eindelijk de Black Beauty en Nice rond courgetteplantjes buiten uitgeplant!
 6. Ahh erg bedankt voor de warme 'welkoms' en complimentjes! Laat Corona inderdaad ook iets positiefs opleveren, hoe slodderig ook hahaha! Tot lees!
 7. Dag tuinliefhebbers! Het forum steeds goed bijhouden vind ik best lastig, zo bleek de afgelopen jaren. Maar nu ik volledig thuiswerk en minder 'echt' sociaal contact heb, merk ik dat ik hier weer graag rondlees, neus en klets. Tijd dus om te verkondigen dat ik van plan ben dat wat langer vast te houden dit keer! Ik ben dus Anne, 29 jaar en moestuinier voor de ontspanning. Er gaat veel tijd in mijn werk als onderzoeker, in mijn paarden, kippen en sport zitten, dus daar waar tijd over blijft, besteed ik dat in de tuin. Het betekent dat het hier regelmatig een rommeltje is, maar alles wat hier wel graag groeit en ook nog wat oogst oplevert zie is als winst. Een erg luxe positie vind ik zelf, dat we in dit land niet afhankelijk hoeven te zijn van eigen oogst en dat het als bonus kan fungeren! Ik heb een kas in de tuin en plant hier en daar groenten en kruiden door de siertuin heen. Zoals je ziet is het niet heel strak hahaha! Maar daar stoor ik me niet aan. Ik twijfel nog of ik weer wat echte groentebedden wil maken, maar aangezien in tot september thuiszit, is die kans best aanwezig! De komende tijd ga ik bij jullie seizoenen goed inspiratie opdoen wat mooie en goede konijn- en duifwerende opties kunnen zijn. Wie weet tot spreeks!
 8. Ziet er flink verzorgd uit! Mooi om zo toch een erg nuttige invulling in de voortuin te maken zo in deze tijd.
 9. Dan is dat het enige wat me opvalt. De planten zien er verder gezond uit! Ik zou het advies m.b.t. water geven van hierboven verder doorvoeren, met de verwachting dat ze dan gezond blijven. Veel succes!
 10. Heb je ze misschien recent extra voeding gegeven of verpot? Die Inc de lengte gekrulde bladeren doen me daar een beetje aan denken.
 11. Geen meeldauw, volgens mij krijgen sommige rassen dit.
 12. In het krantje van de intratuin kwam ik de 'potatom' tegen: een Solanum (denk ik dan) die zowel tomaten als aardappels produceert. Ik vind het in theorie erg interessant, maar in de praktijk lijkt het me erg moeilijk om van beiden noemenswaardig te kunnen oogsten. In de gebruiksaanwijzing staat dat de oogst van de aardappelen 14 dagen na de tomaten valt. Dat kunnen dan toch nooit echte mooie aardappelen worden? Aan de andere kant klinkt het wel gaaf als je beiden op dezelfde m2 kan telen. Ik ben sceptisch maar benieuwd. Wie o wie heeft er ervaring of wil kennis/theorieën delen? Om deze foto moest ik wel een beetje giechelen. Houdt hij niet gewoon een tomaat- en een aardappelplant vast?
 13. Mooi gedaan die kas! Wordt vast een mooie plek voor alle tomaten.
 14. Dag Jet! Imposant die buizerds hè? Zijn de Franse zoveel agressiever dan de Hollandse? Ik dacht altijd dat ze te lui zijn om een kip te pakken. Hier houden ze zich gelukkig ook aan dat (voor)oordeel en hebben we alleen ruzie met de havik.
×
×
 • Create New...