Jump to content

druivelaar15

Members
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hoeilaart, Belgiƫ
 1. Ze beschermen doe ik niet, normaal zou dit ras (royal) wel tegen de koude kunnen. (ze staan in een serre, niet in vollegrond ) Het stro is vooral bedoeld om het onkruid weg te houden
 2. Hallo Het is lang geleden dat ik nog op het forum ben geweest, maar ik heb niet stilgezeten in de moestuin. De druivelaren zijn al heel goed gegroeid en ik hoop dit jaar de eerste tros te oogsten. Het nieuwe seizoen komt eraan en ik zal binnenkort beginnen zaaien! Tot de volgende keer!
 3. Ik lees dat er bij jullie, net als bij mij, luizen zitten op de tomaten. Ik dacht dat dat niet mogelijk was? Want de bladeren van een tomaat zijn toch giftig?
 4. Hebben jullie ook last van enorm veel bladluizen? Vorig jaar had ik er een paar op de paprika's die ik wegkreeg door ze eraf te spoelen. Maar dit jaar is het ongeloofelijk. Er zitten bladluizen op de bonen, paprika, tomaten, komkommer, aubergine, brocolli, witte kool, appelaar en ga zo maar door... Ik heb nu ook een anti-luisproduct gekocht. Het helpt wel maar ze komen steeds terug. Kan het te maken heben met het weer dat er zoveel zijn?
 5. Ik zal jullie op de hoogte houden Zou het kunnen dat jij geroosterde pinda's hebt gebruikt? Die fout had ik ook bijna gemaakt.
 6. Hallo! Sinds mijn laatste update is er heel wat gebeurd! De eerste bloemkool is geoogst (nog 3 op komst ) De druivelaren: De kerstomaatjes beginnen rood te kleuren! De komkommers worden groter en groter... De aubergine's en de punt- en gele paprika's die last hadden van bladluis, zijn geplant. Nu de luizen eraf zijn krijgen ze ineens een groeispurt! Ik heb voor het eerst pinda's geplant, benieuwd wat ervan gaat worden... De tijmplantjes staan nu ook in volle grond (ongeveer 80 plantjes ) En ik heb een kruidentuin aangelegd! Er staat salie,oregano,bieslook,basilicum,citroenmelisse,munt en dragon in. Volgend jaar ga ik ook citroentijm zaaien (als ik zaad vind) Onder de bak ga ik de pinda's zetten. Totaalbeeld: En de goudsbloemen in detail: Binnenkort is het vakantie! Dan heb ik veel tijd om in de tuin te werken! Maandzg en dinsdag heb ik m'n laatste examens (blij dat ik er vanaf ben )
 7. Die wil ik ook! Hij heeft ook mooie bloemen.
 8. @Ktrijn na een tijdje zoeken kwam ik hierop uit. Een ocimum kilimandscharicum. Zou het dat kunnen zijn? Foto: http://www.rustica.fr/assets/media/image/okpotbasilic.jpg
 9. Bedankt voor de info @Haidabeach ik denk van niet In het filmpje had hij een vrij grote basilicum vast en hij had, voor zover ik het juist heb gezien, paars-achtige blaadjes. Is het misschien een paarse basilicumplant die wat groot is uitgevallen?
 10. Hallo Ik heb vorige week op het programma 'groenland' (in belgie) een item gezien waar bartel een kruidenbak aanlegt. Hij plant daar een basilicumstruik. Heeft iemand ervaring met deze plant? En weet iemand waar ik hem kan kopen? Alvast bedankt! Het filmpje: http://www.een.be/programmas/groenland/bartels-kruidentuin
 11. Ik heb 2 dagen geleden de plantenbesproeid met zeep wateg en spiritus. Het lijkt te helpen! De beestjes zitten wel nog op de plants maar als ik erover wrijf bewegen ze niet meer! Bedankt voor de tip
 12. Hallo Op m'n paprikaplanten (sommige in pot, andere in de serre) en aubergine (in pot) zitten bladluizen. Ik heb al met een, biologisch, product gesproeid ('eridagun' of zoiets) maar dat helpt niet echt. Vorig jaar, toen ik ook last had van luizen, heb ik het ook gebruikt en na 2 keer behandelen waren de luizen weg. Nu blijven ze . De plantjes in pot heb ik ondergedompeld in de regenton en alle luizen van de bladeren gewreven. Op de grotere planten zit het echt vergeven van die luizen. En het helpt ook al niet dat er verschillende mierennesten onder de planten zijn. (die schijnen de luizen te beschermen) Weet er iemand een middel, liefst biologisch, dat hiertegen helpt? Alvast bedankt!
 13. Dank je! Het zijn 2 'royal' druivelaren.
×
×
 • Create New...