Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  667
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je kan ook een passieve ventilatie maken. Maak hiervoor 1 uitgang pijp langer en bevestig/lijm hier wat vinnen aan van donker materiaal. Zorg dat dit in de volle zon blijft. Deze pijp zal dus opwarmen en daardoor zal er trek ontstaan in de buis.
 2. Er wordt veel tijd geïnvesteerd in deze vraagsteller die mogelijk niet eens in het antwoord geïnteresseerd is JOINED August 8, 2021 LAST VISITED August 8, 2021
 3. Bij lagen karton op de tuin krijg ik altijd beelden bij van een vuilnisbelt in India. 😝 Maar dat is puur persoonlijk hoor.
 4. De prijs is wat je uiteindelijk betaald. Geen verborgen kosten. Wil je iets wat toch een stuk duurder is (>100,- of zo) kan je ook zoeken of het vanuit de EU verzonden kan worden. Dit is wel iets duurder maar dan heb je geen inklaringskosten of douanekosten. Zo eens een lasercutter via Polen laten komen en die werd netjes voor de deur afgeleverd in een krat. Hoefde dus niet naar de douane en de boel op te halen.
 5. Neem voor het dakglas gehammerd (veligheids) glas. Dan hoef je geen schaduwdoek aan te brengen. Scheelt weer een hoop geklooi. Het is wel te overwegen om voor het dak veiligheidsglas te nemen. Voor de zijramen is dat niet nodig. Bij Stappeart is dat maar iets duurder dan gewoon glas maar stukken veiliger. Schaduwdoek en een ophangconstructie kost meer.
 6. Makkelijk zat, gewoon doen. Je leert het vanzelf. Ik gebruik nooit een touw zoals de pro's dat doen. Ik heb tijd zat dus gebruik een lange lat en een waterpas. Voor die bakken heb je geen echte fundatie nodig. gewoon een rij steen dwars leggen als een voet en daarop beginnen te metselen. Straatstenen zuigen weinig water op dus hooguit 3 laagjes neerleggen en dan de volgende dag verder gaan op die plek. Geen haast hebben.
 7. Voor als je weinig ruimte heb. Zaai slechts een paar sla plantjes. Wij hebben aan 6 plantjes genoeg om aan onze salade behoefte te voldoen. Hoe? nou door niet een hele plant af te snijden maar van iedere plant slechts een deel en die gewoon door te laten groeien.
 8. Kinkt voor mij toch een beetje tegenstrijdig met alle No-Dig verhalen en permacultuur visies. Die bodem is jaren onaangeroerd geweest, niet omgespit, bodemleven heeft zijn gang kunnen gaan. Bladeren en ander afval heeft kunnen composteren en toch is het een klomp klei geworden. 😕
 9. Hoi Flup, Wij hadden ook wat wensen over de grootte van de kas en materiaal. Als we daar naar op zoek gingen werd het een kas van meer dan 10K euro. Daarom zijn we gaan kijken naar een gerecyclede kas. Dit is een kas gemaakt van professionele kas materialen. En we zijn zo blijk dat we dat gedaan hebben. De kas is echt super degelijk en heel stevig. Veel steviger dan een kas met speciale alu profielen. En wat nog beter is is dat de prijs maar een fractie is van een nieuwe. Kijk anders hier maar eens. Al is het alleen al voor de vergelijking Hobbyserres (hobbyserresstappaerts.be) Ze plaatsen ook in NL. Plaatskosten zijn heel schappelijk en ze hebbende kas in een paar uur geplaatst. Ik heb geen connecties met dit bedrijf maar ben er wel zeer tevreden over. De voor stenen bedden heb ik gewoon straatklinker gebruikt. Zat aan te komen en gratis. De padden heb ik 35 cm gehouden. Geen enkel probleem. De padden ken ik gemaakt met anti onkruiddoek en daar een laagje split erop. Zodoende kon ik ook mooie ronde vormen voor de borders maken
 10. Een platte leivorm gaat prima met nashiperen.
 11. Leuk weetje. Nashi is Japans voor zowel 'peer' als 'geen' Dus nashi peer betekend ofwel peer peer of geen peer. 😛
 12. Goh, is het alweer 7 jaar geleden....! Nou, eigenlijk wel goed. Hij is nu 3m hoog en geeft lekker wat noten. Als ik het goed heb tegen de 100 stuks dit jaar. De noten zijn dunschillig en hierdoor makkelijk te pellen. Ondertussen heb ik binnen een kilometer afstand nog 2 walnootbomen gezien dus buiten zelfbestuiving is er denk ik ook windbestuiving.
 13. Net 400 stuks met een hamertje gepeld. Gewoon met de lichte kant onder houden (punt naar boven) en een rustige tik op de kop. Na een stuk of 10 weet je hoe hard je moet tikken en soms een tweede tikje na. De schil breekt mooi in stukken en alle noten bleven heel.
×
×
 • Create New...