Jump to content

Dom.Rep.

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Dominicaanse Republiek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt bio-fee. Had dit hier nog nooit gezien. Ga het direct uitscheppen en verwijderen
 2. Opnieuw zaadjes van de courgette en aubergine gezaaid. Gisteren diverse koolsoorten gezaaid. Had in maart groene kool gezaaid om te proberen. En het lukt hier, dus nu de rode-, witte-, en savooiekool proberen.
 3. Heeft iemand een idee of dit een plant is of onkruid. Ik heb er niets gezaaid, vorig jaar op die plek had ik koolraap plantjes (helaas door de vele regen weggespoeld). Het plantje heeft hele harde stekels aan de achterkant.
 4. Vanmorgen alles onkruidvrij gemaakt en de tuin een beetje omgewoeld. Diverse bietjes (6 stuks) eruit gestoken en snijbonen van de stronk af gesneden, 15 paprika's geplukt. Verder rode kool-, broccoli-, boerenkool-, pastinaak-, koolrabi- en pepino zaden gezaaid.
 5. Aan vrienden bietjes, veel paprika's, snijbonen gegeven. Van deze vrienden weer pompoen, zoete aardappel en chinola's gehad.
 6. Net weer bietenzaadjes, boerenkool en broccoli opnieuw in potjes gezaaid. Na 3 dagen hevige regen (25 cm gevallen) zijn deze kleine plantjes verdronken. Paprika, snijboon en baby watermeloen hebben het overleefd. Nu alweer om 10.30 uur volop zon en 29.6 graden. Hier veel te warm voor deze tijd.
 7. Na 7 maanden ziek geweest te zijn en ik niets heb kunnen doen, ben ik in juni weer voorzichtig begonnen met wat dingetjes te gaan zaaien. Helaas is het meeste niet opgekomen omdat het hier nu nog veel te warm is. Momenteel nog 35 graden. Toch mini komkommers opgekomen en nu staan er volop kleine trostomaatjes in de bloei. Ook bij de pompoen beginnen er bloemen aan te komen. Moet echt wachten tot oktober/november.
 8. 50 avocado's geplukt (of eigenlijk mijn man) daar een 40 tal van aan vrienden gegeven.
 9. Cindy, Ik woon op de Dominicaanse Republiek, helaas ben ik 7 maanden ziek geweest, vandaar dat ik je vraag niet gelezen heb. Hier gaat het kweken van diverse groenten prima. Vorig jaar had ik boerenkool, wortels, tomaat, sperziebonen, snijbonen, augurk, paprika, komkommer, diverse soorten meloen op. Ben nu weer in mei begonnen met zaadjes te kweken, maar voor veel zaad is het nu te warm. Ik had vorig jaar sla geprobeerd, maar dat lukte niet, wel rucalo sla en spinazie (wel hele kleine blaadjes, maar die gebruik ik voor in de sla)Ik laat de zaden uit Nederland komen want ook hier is er niets te krijgen. Groetjes Ineke
 10. Aardappel puree torentjes van zoete aardappel (helaas maar eentje), snijbonen (doen het goed hier) en aubergine/basilicum ballen. Was super lekker.
 11. Net diverse A.H zaden, die mijn vriendin opgestuurd heeft (duurt 3 a 4 weken), in potjes gezaaid. Kijken of het hier ook lukt. Tevens van de gewone zaden de broccoli, pastinaak, witte kool (ook uit Nederland), al als plantje in de grond gezet.
 12. Maaltje snijbonen geplukt en gegeten, doen het goed hier in de tropen. Pompoenen hebben veel bloemen, helaas verpieteren ze iedere keer. Aubergine komen bloemen in, Spinazie, courgette, wortels en wilde rucola gezaaid
 13. Nu het hier wat kouder gaat worden, heb ik vandaag: bietjes, rode kool, parijse worteltjes, lente ui, broccoli gezaaid. Kijken of het lukt, de worteltjes waren vorige keer aardig opgekomen wel raar model, maar smaakten toch goed, broccoli was doorgeschoten en kreeg allemaal kleine roosjes. (goed voor de soep). Tevens doen de sperziebonen, stoksnijbonen en de boerenkool het hier ook heel goed. Ben trots dat het hier in deze hitte redelijk lukt. En in de kruidentuin rozemarijn, tijm, maggi, kervel gezaaid. Kruiden gaan super hier, net als al het tropische fruit
 14. 2 stoksnijbonen en een paar speciebonen geplukt. Lukt dus ook in de Dom.Rep. Zitten nog vele kleine bonen aan beide planten Verder aubergine-, courgette-, komkommer-, augurk- en bloemkoolplantjes uit kleine potjes in de grond gezet.
 15. Net 2 potten meloenjam en 3 potten mangojam gemaakt, Meloenjam voor de 1e keer geprobeerd, is goed gelukt en smaakt lekker
×
×
 • Create New...