Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Mierlo

Recent Profile Visitors

541 profile views
 1. Ja dat is de maat en dan het lagere model. Er is ook een model met een dakgoot op 1.8m (geloof ik uit mn hoofd) maar deze maat is voor mij echt prima. De tomaten heb ik al getopt voor ze het dak raken, enkel de komkommer zou nog wel hoger willen, maar die geeft op de hoogte tot waar hij kan toch al meer dan genoeg. En ik kan op deze hoogte ook nog gewoon overal bij.
 2. Wij hebben een acd prestige gezet. Stond als showmodel bij de boerenbond en mocht ik voor 1000 euro meenemen. Zelf afbreken en weer opbouwen was helemaal niet ingewikkeld, vervoeren was wel heel spannend, maar zonder schade gelukt. Hij staat met betonankers op de hoeken in de grond en vol in de wind. Zeer stevig, heel tevreden.
 3. Ik heb ook geen ervaring met venkel, maar ben zeker in voor de uitdaging! Bedankt weer voor de organisatie!!
 4. Ik heb op mijn beurt genoten van je verhalen. Je zou iets moeten doen met je schrijftalent!! (Voor het geval je dat nog niet deed 😊)
 5. Nu we bijna een jaar verder zijn wilde ik de jacarandas weer binnenhalen (deze keer op tijd!). Maar niet zonder nog even een kiekje te delen van hoe ze er nu bij staan na alle tips en trics nauwkeurig opgevolgd te hebben. Die boompjes groeien als een trein!!! Je kunt nog het afgevroren stammetje zien bij alledrie maar wat er inmiddels alweer bovenop gegroeid is, is echt enorm! Snoeien vinden ze inderdaad niet leuk. Nieuwe takken richten zich daardoor sterk omhoog. Bij de voorste was snoei niet nodig, die heeft maar 1 tak uit de hoofdstam gegroeid en ging daarop door. De middelste is de weirdo van de club, die heb ik af en toe wat gekortwiekt en gaat nu na wat bladval getooid met een warrig bosje bovenop. De achterste heb ik ook laten gaan en heeft 1 hoofdstam en nog 2 zijtakken daar strak langs omhoog. Daar moet ik toch eens wat mee gaan doen komend jaar. Uitbuigen wellicht. Voor nu ben ik zeer tevreden over dit 3tal. Nu nog een winterstalling zien te vinden...
 6. aardig om iemand dom te noemen terwijl je alleen maar wilt helpen. Je mag blijkbaar niet eens een poging wagen met een gokje en een smiley zonder afgekraakt te worden. Jammer hoor 😒 Alsof iemand zomaar onkruid in z'n mond gaat stoppen na een grapje op een forum. Denk het ook ja. Heeeeel dom.
 7. https://www.vreeken.nl/643550-erythroxylum-coca-var-coca deze lijkt er verdacht veel op, maar ik kan me niet voorstellen dat zoiets 'zomaar' in je tuin terecht komt... Misschien moet je eens een blaadje proberen
 8. Wat een mooie schone lei! Er is een tijd van ploegen, een tijd van zaaien, een tijd van oogsten en ook een tijd van rusten. Voor alles is tijd nodig en is er genoeg van, als je de tijd ervoor maar neemt.
 9. niet zelf gedaan, een prof kwam langs, maar nu staan er 6 rattenvallen in onze tuin en nog eens 4 in de tuin van de buren. Hopelijk zijn eventuele slachtoffers wel meteen heen. Ik kijk nou niet direct reikhalzend uit naar de activiteit die volgt als dat niet zo is...
 10. ach dat is wel sneu, maar ook wel weer een leermoment (always look on the bright side..) De kleine paprikaatjes hangen nog steeds te bungelen trouwens, maar ik heb wel (in m'n hoofd dan) besloten dat ze eraf moeten. Nu alleen nog doen... DOEN! Doe dan!! ...
 11. ah jammer @Beukwood, was hij al overleden voordat je begon met knippen of is hij juist daaraan overleden?
 12. Dat ziet er supergezellig uit @Mellie! Mijn mama is vandaag ook jarig, dus plantjes en wat frutsels cadeau gedaan. Een paprikabonsai geknipt en terwijl de pubers een appeltaart bakten heb ik in 'de zijstraat' (zo noemen de kinderen het paadje langs ons huis) de laatste hand gelegd aan de aansluitingen van de druppelslang en de planten daar weer omheen/tussendoor gerangschikt. En de sproeier in de voortuin ook meteen aangelegd. Precies voor de 9e kastanjepaal (aka precies in het midden). Weer een klusje klaar. Nu voetjes omhoog met een kopje thee en die appeltaart.
 13. Moet je die dikke wortels er dan sowieso uit knippen? En dus in januari/februari nog eens langs gaan bij de kringloop, check!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...