Jump to content

koolrabi

Members
 • Content Count

  795
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord nederland (Friesland)

Converted

Recent Profile Visitors

190 profile views
 1. @ veldjesgraaf: Dat is toch wel al een hele mooie.
 2. Oh, oh. Dit is een tussenstand. Ik dacht ik hou jullie even op de hoogte. Aan het eind zal ik volgens de regels meten hoor. Er komen heel mooie rechte pepers aan.
 3. Vandaag de eerste peper die 18 cm meet. Het was een beetje moeilijk meten en het lijkt een beetje aan de hoge kant op de foto, beetje vertekening van het meetlint, maar hij was het echt. Ze komen er aan die lange pepers. Liefst nog wat langer en rechter.
 4. @HuubvG: Dank voor je bemoedigende meting met Paint. Bijna 14 cm dus. Als het menens wordt hierna zal ik wat preciezer meten. Ik heb goede hoop in elk geval ook bij de 15 cm te komen. De peperplanten in de kas, zo lijkt het, zetten de spurt erin.
 5. Hierbij mijn eerste wedstrijdpeper. Net 13 cm zo te zien. Ik hoop nog een paar grotere exemplaren te scoren. Er zijn nog 4 planten in de race en ze staan er allemaal mooi bij. Veel bloei. Dat belooft nog wat.
 6. Ik heb 4 planten in de race. Twee in de volle grond op een beschutte zonnige plek en 2 in de kas. Ze zien er allemaal goed uit. Ik heb inmiddels een paar rode pepers van ruim 13 cm. , mooi en slank. Ik laat ze nog even verder groeien en dan gaan we proeven. Ik ben benieuwd.
 7. Interessant te lezen hoe het bij iedereen gaat. Vooral de verschillen in groei vallen me op. De planten van Rorror bijvoorbeeld heel bossig, maar wat kleiner blad. Die van Ktrijn heel hoog. En dan die lange peper van Henkg. Bij mij ook een beetje edema Charley, maar daar maak ik me niet druk om. Mooie planten Vik. Mijn 4 peperplanten zijn nog allemaal in de race. Hier een foto van mijn 2 pepers die 14 december gezaaid zijn. Bijna 4 maanden dus. De linkerplant is getopt en de rechter niet. De rechterplant heeft zijn eerste peper. Hij hangt er dapper bij. Geen officiele inzending, want ik wil 'm nog niet plukken. Ik wacht tot de peper rood is. Maar leuk om even te weten hoe lang, rond de 10 cm. De pepers staan nog in huis voor een zuidwest raam. Dat bevalt me wel want daar is de zon niet zo sterk, bovendien kan ik ze daar wat beschermen met luxaflex. Binnenkort gaan ze waarschijnlijk naar de kas als de temperatuur ook 's nachts hoger is.
 8. Update: De oudste pepers zijn nu ruim 3 maanden oud en de jongste 2 maanden. De oudste niet getopte peper (helemaal links) heeft inmiddels bloemen. De andere planten hebben knoppen. Ze groeien voorspoedig tot nu. Het wachten is op de eerste peper. Maar dat duurt denk ik nog even.
 9. Hier gaat inloggen ook weer goed. Ik zag alleen dat een foto, die ik vorige week bij een bericht geplaatst had, niet meer zichtbaar was. De code stond er wel, maar de foto verscheen niet. Ik heb de foto opnieuw geplaatst en nu is deze wel weer zichtbaar. Ik meld het maar even als iets wat me opviel. Ik hoop dat alles verder goed verloopt. Het is altijd meer werk dan je denkt voor alles weer op orde is. Bedankt Jorg, dat het weer zover is.
 10. @henkg: dat is een leuk resultaat. Ga ik misschien ook nog eens proberen. Ik heb inmiddels 1 exemplaar van mijn decemberzaai getopt. Eens kijken wat het verschil straks wordt met de andere decemberzaailing.
 11. Hierbij mijn update van februari. Van de 4 zaadjes zijn er 4 opgekomen, dus 100% opkomst. 1 zaadje is helaas spoorloos verdwenen dus geen februari zaai meer. De kleinste plantjes zijn half januari gezaaid, de grootste half december. Ze groeien goed. Enig verschil in groei bij de jongste plantjes, maar verder geen bijzonderheden tot nu. Ze staan lekker onder lampjes bij een temperatuur van gemiddeld ruim 20 graden. 's Nachts wat koeler maar geen heel grote verschillen.
 12. koolrabi

  salie officinalis

  @ Wit: Ik weet niet hoe warm je plantjes staan. Het is een kunst om er stevige plantjes van te krijgen als je binnen kweekt is mijn ervaring. Na het kiemen zet ik mijn kruiden meestal tussen de 15 en 20 graden onder lampjes (tussenruimte 10-15 cm). Later zet ik ze wat koeler. Peterselie, dille en koriander doen het na een aantal weken binnen ook in de kas, die boven het vriespunt blijft. Daar groeien ze rustiger door. Ik heb wel de indruk dat als je zo vroeg zaait de planten al gauw wat fragieler blijven. Ik moet nog salie zaaien. Ik doe dat voor de eerste keer, maar ik wacht nog maar even. Je kunt je salieplantjes misschien wat dieper planten in een nieuw potje zodat ze minder snel omvallen, wat kouder zetten en wat dichter bij het licht. Veel succes. Ik ben nieuwsgierig hoe het verder gaat met de salie.
 13. Ik heb iets dergelijks een paar jaar geleden gedaan maar dan geheel om een verhoogde moestuinbak heen. Dat heeft beslist geholpen, alleen ik vond het gaas erg vervelend vanwege de scherpe punten waar je ook zomaar in blijft hangen als je even in de moestuinbak aan de slag gaat. Maar ik denk dat ik deze kleinere versie, dus rondom de planten, komend seizoen weer ga proberen. Ik had vorig jaar heel erg veel slakken die ook erg veel verorberd hebben. Dus hier moet het effect dan toch wel zichtbaar worden in minder vraat als ik deze vogelgaas cirkels gebruik..
 14. Kopen bij Vreeken is een goede oefening in geduld en concentratie. Ook met een lijstje is het niet altijd gemakkelijk alles te vinden. De nummering loopt nl. niet overal logisch door. Maar als je iemand aanspreekt krijg je snel hulp. Niet alles wat op de site staat is altijd aanwezig. Dat is soms teleurstellend. Je komt wel langs heel veel soorten, schuifelend tussen allemaal stellingen met zakjes zaden waarvan je het bestaan niet kon vermoeden, samen met nog een aantal andere liefhebbers. Soms neem ik daar nog iets verrassends van mee. Dat maakt het weer goed. Dagje Dordrecht staat jaarlijks op mijn programma. Leuk om te doen, ook met de trein.
 15. @Saalke: mooie foto's op instagram. Ik denk dat je je zaaibakje wat warmer moet zetten. Dan zul je vast snel iets van leven zien. Ik heb 8 dagen geleden gezaaid en zie ze vandaag voorzichtig boven komen. Ze stonden bij 20-25 graden en onder een plastic kapje.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...