Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  18,429
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Converted

Recent Profile Visitors

513 profile views
 1. 10 maart gezaaid door een vriend. Ik kreeg de 4 planten van hem half april. Speciaal deze soort de Gartenperle is zo vroeg. Zelf had hij al 20 mei zijn eerste Gartenperles rijp!
 2. Hij komt hij komt! En dat in 4 potten tegelijk, de eerste tomaatjes, Gartenperles.
 3. Hoe dan ook alle vruchtjes die er waren zijn gevallen, het waren er al niet veel, 11 of zo? Maar dit lijkt iets te beloven...
 4. Lekker Jeanne! Bij mij was de oogst al in een bakkie voor ik er aan dacht een foto te maken. Zoals je ziet lust ík mijn aardbeien alleen maar geprakt, tis toch wat, de Fransen vinden dat vreselijk haha.
 5. appelvrouw

  4-6-2020

  Yup hier ook een merel vriendelijk aardbeiennet..alhoewel de merels daar anders over denken. Andere bessensoorten dek ik niet af trouwens, die bessen mogen ze wel van mee eten.
 6. O ja, ik zie steeds maar twee eenden maar die ene is in camouflage.
 7. Zijn het twee dames die Pekings?
 8. Grork de kas ligt enkele meters van mijn woonkamer. Ik prefereer om de kas gewoon doorzichtig te houden en niet tegen grote witten vlakken aan te kijken. Hele zomervakanties heb ik in het Westland in die witte kassen doorgebracht in mijn jeugd..neeuuuh. Daar kom je nu mee..nee, geintje, het gaat mij niet om het verbranden maar op de hitte in de kas. Niemand die een tip heeft voor een goed afzuigertje?
 9. Best wel een oud topic hier. Ik heb me dus laten verleiden om op de eerste lasagna drie zusters te gaan telen, ik heb er ook een 4e bij bedacht, broer Chayote. De lasagna is al vanaf maart af en toe belegd met gras en een enkele keer stro. De laatste laag gras is van vandaag. Ondertussen groeien er 4 pompoenen en iets van 12 suikermaisplanten. Deze zijn nu een centimeter of 25. De snijbonen die erin moet groeien zijn net gezaaid. Broer Chayote is geplant en heeft een eigen klimrek gekregen. mijn twijfel is nog of ik die bonen strak tegen de maisplanten aanzet? Twee bonen per plant of is dat teveel? Hier de 4 pompoenen in het midden en de twaalf mais erom heen. zouden de maisplanten groot genoeg zijn om de bonen te kunnen “ontvangen”? De Chayote, ik hoop dat hij het gaat doen, het gaat wel eens mis bij het uitplanten, deze kukelde voorover toen ik hem uit zijn pot haalde. Overzicht met het klimrek voor de Chayote richting de takkenwal.
 10. Sla en boontjes ook een favoriete combinatie op mijn bord!
 11. Van de mierikswortel kun je ook het blad eten/ saus mee maken enzovoorts.
 12. appelvrouw

  Bloemen

  De enkelbloemige is het mooist. Maar ik hou erg van enkelbloemigen.
 13. Ja ik mag niet met volle mond praten @Arja! Hij is heerlijk geworden, zoet genoeg, ook lekker een knapperig korstje en smeuïg van binnen. Toprecept. Trouwens mijn bananen lagen wel een half jaar zonder ingepakt te zijn in de vriezer, echt een uitstekende manier om te rijpe bananen te bewaren totdat ze van pas komen. Ik weet nog hoelang want een van mijn kleinzonen kwam gillend van de lach met de bevroren bananen aanlopen in de krokusvakantie, hij kwam ze tegen toen hij ijs ging zoeken en hij behandelde het geheel een beetje meewarig..het oudje weet niet hoe ze bananen moet bewaren...😂👿
 14. appelvrouw

  Bloemen

  @Flup Het is de meconopsis cambria. Ik zal de zaaddoosjes in de gaten houden!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...