Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,207
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

3,513 profile views
 1. For Yong Hai wat een goed idee! Ik ga morgen meteen aan de taugé maak. Ik heb een bak erwtensoep uit de vriezer gehaald en gegeten met eigen gemaakt roggebrood, Marokkaanse olijven en Veldgrilworst. Een vreemde combi maar goed te doen. Een lekkere Crowdfarming bloedsinaasappel toe.
 2. In Frankrijk mag je geen nieuwe olieketel meer installeren. Toevallig hebben wij van de week fotovoltaïsche panelen op het dak laten installeren. Zodoende kunnen we de hogere kosten van de warmtepomp weer opvangen. Wel wilden we panelen die in Europa zijn gemaakt, ik probeer niks uit Azië te halen als het niet nodig is. Of dat lukt weet ik niet, waar de onderdelen vandaan komen kan ik niet nagaan. Maar de gehele panelen zijn gemaakt in Duitsland. Wat de kou en warmtepomp betreft, ja, het is een stuk duurder. Zeker met de kou van de laatste weken merken we dat het elektraverbruik aardig stijgt. We zullen zien wat het plaatsen van de panelen oplevert. O, en we wonen in een oud huis ja, maar hebben zelf dubbele ramen enz geïnstalleerd.
 3. Beterschap, goed te horen dat de klachten meevallen.
 4. Zou je het recept n het receptentopic willen plaatsen? Je kunt ze ook in het zaad laten komen. Ik heb dat ergens gedaan, ‘14 of ‘15 of zo. Het was super gelukt, de planten waren jaar in jaar uit perfect. Het zaad blijft enorm lang goed en kiemde meer dan 95%.. Wel dan je drie mooiste planten uitzoeken en die ervoor reserveren..en ze samen ergens planten waar verder geen kruisbloemigen staan te bloeien.
 5. Lie heeft het eendenhok uitgegraven, daar gooien we in de loop van het jaar af en toe zaagsel over de poep, en het uitgraafsel, maar liefs 7 kruiwagens, over de aspergebedden gedaan. Ik heb het snoeisel van de kasdruiven in kleine stukjes geknipt en onder de rozen gedaan. Verder binnen gebleven, het is hier heel grijs, mistig en onder de 0..🥶
 6. Ja leuk dat je toch besloten hebt door te gaan. Er valt veel te genieten op een eigen landje. Wilde je stoppen omdat het teveel werk is?
 7. Leuk! Ik volg jullie op insta ( jullie mij ook😉)en jullie kweken prachtige groente en maken mooie foto’s. Hoe smaakten de wortelen?
 8. Heel grijs. Soms is er wel een dagje zon hoor..ik zie dat terug op de foto’s van mijn dagelijkse wandelingetje..maar het lijkt alweer of dat lang geleden.is, en zo verdomd weinig.
 9. Jawel maar die zijn nog klein. Wel andijvie, die gaat prima.
 10. Toch gevonden. En ook nog een druivenbak. Wat een feest haha. in beide bakken sla gezaaid..de druivenbak staat al in de kas want de sla soorten kwamen al op, de ecover container houd ik binnen totdat de eerste plantjes boven komen..of eigenlijk nog ietsje langer. wat trouwens ook heel goed gaat in de kas is planten opkweken in een melk pak..zo een van twee liter. Deze was gebruikt als water geef fles voor de tomaten en in het najaar heb ik er een stokroos in gezet met aarde. De plant is prima geworteld en ik kon fles met plant zo uit de aarde trekken. Het lastige is alleen dat je hem niet echt neer kan zetten😂
 11. De winter ontrold zich hier als een vaag gebeuren..geen vleesch en geen visch zou mijn oma zeggen. Geen sneeuw, af en toe een nachtvorstje en weinig zon. De kraanvogels weten het ook niet en blijven een beetje hier hangen, gisteren nog een grote groep boven mijn tuin. in de tuin groeien de castelfranco slaatjes rustig door, en we kunnen ook nog steeds snijbiet oogsten..niet gek. We eten bijna iedere dag nog wel iets vers uit de tuin, al is het soms alleen maar peterselie of een blaadje rode zuring. Maar ook nog ongeveer twee x in de week sla..het zal wel snel op zijn nu. Er groeien ook wat oerpreitjes maar op de een of andere manier willen de preien en olifantenknofloken niet zo dit jaar..het blijft voorlopig klein en dunnig. Enfin er wordt weer gezaaid, dat maakt een mens blij. Nu nog wat zon graag🌞
 12. Ja dat kennen wij ook zo goed..je wilt iets maar er moet heel wat gebeuren voordat je daar weer aan toekomt. Jullie zijn iig lekker bezig en het houdt je van de straat.
 13. Mooi werk! Is dat verse mest en haal je het weer weg eind maart?
 14. Gisteren gezaaid, Filius Bleu, Tondo Calabrese en Tam Jalapeño. Als ik de zaadjes binnen heb komt er nog pimientos de Padron bij.
 15. Haha Ja @mdubbelm Ik heb maar even opgezocht hoe de echte naam is, het is Marta Polka. @willemGN deze zaden heb ik via Jorieke en Charlie, en verder gekocht bij Diana. Ook ruil ik veel,zaden hier op de Franse tuinclub.
×
×
 • Create New...