Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  18,900
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

1,055 profile views
 1. Prachtig weer. Ik geniet altijd van je maaltijden, is dat nu Matrijs die kookt, of kook jij zelf ook?
 2. Ik heb de grote en de kleine en die groeiden beide niet erg goed. Tenminste de grote groeit nu goed, is een laatbloeier maar die ga ik volgend jaar ook samen met de tomaten zaaien, goed idee! Ik heb tot nu toe alleen de kleine variant gehad maar ga wat smaak en grootte vrucht volgend jaar voor de grote soort. Ik heb de zaden van een permaculture boerderij in zuid Frankrijk waar ze de hele winter staan in een dik pak stro. Eentje ga ik in de kas plaatsen, eens kijken of hij over te planten is en hoelang hij het dan volhoud/ vruchten geeft.
 3. Hoe was het nu verder met die grote pompoenen gegaan @jootje?
 4. Een hele berg ingrediënten omgetoverd tot 8 kleine potjes sambal... 450 gram pepers 3 ui 9 sjalotten 12 kemirie noten een stuk gember 9 teen knoflook twee dikke tomaten een flinke scheut ketjap manis 3 eetlepels gula djawa en zout En toch maar 8 van die pesto potjes..dat wordt rantsoenen deze winter🤨
 5. Nee sardines zijn niet zout @Jeanne heijmans, in ieder geval ken ik die niet. Wij kopen ook wel blikjes sardines op olijfolie om op brood te eten. Vanavond pasta met tomatensaus uit de vriezer en een restje sambal Badjet vers uit de wok. Veldvarkengehakt erbij en wortels, uit de klauwen van de woelmuis gered. Een heerlijk slaatje van andijvie met Rose de Bern tomaten erbij.
 6. Mijn buurman had veel succes met het zaaien van zijn Sechuanpepers, zal ik hem eens vragen hoe hij dat gedaan heeft?
 7. Mooi jongens! Mijn yakon zal dit jaar kleine knollen geven. Ik wacht met oogsten tot de eerste vorst het blad zwart maakt.
 8. Ik plant niet voor tien oktober..zie het topic van vorig jaar daar hebben we de discussie over wanneer te planten wel gevoerd.
 9. Ik wil nog wat tenen erbij zetten, ik heb nog drie metabollen liggen waarvan 1 weer voor de productie van bollen wordt gebruikt. @Jorieke123 welke afstand hou jij aan in de rijen?
 10. Die foto nooit gemaakt en de Padronnen kweek ik dit jaar niet @Erny. Dus ga ik deze sambal morgen of overmorgen maken met piment d espellette en eventueel aangevuld met de jalapeño s die ook rood en rijp zijn. Ik heb helaas geen trassi in huis en de Fransen verkopen geen “ vissevoer” zoals mijn buur het noemt sinds ik het haar heb laten ruiken😜
 11. Mooi! En welke soort is de laatste pompoen?
 12. Als de sierkalebas gaat rotten wil nog niet zeggen dat ze door rotten. Je kunt ze drogen maar door dat te doen, ze op te hangen op een warme plek, komen er eerst plekken op die op rot lijken. Lukt het je te drogen dan heb je een mooie harde vrucht die heel lang goed blijft of waar je zelfs mee kan knutselen. zie onderstaande lamp, gemaakt door een dorpsgenoot, gemaakt van kleine lagenaria’s
 13. Jootje die stamppot, heerlijk! niks lekkerder dan stamppot op je brood, alhoewel mijn favoriet die met andijvie en spekjes is. Grappig dat je dat als een guilty pleasure ziet, bij ons thuis vroeger was het de vertrouwde lunch de dag na stamppotdag..mijn moeder maakte er zelfs stamppot extra voor geloof ik. Weknow, mannen blijven wel jongetjes toch☺️koop je ook hagelslag met minichocolade eitjes erin met Pasen?
 14. Dus ik doe de tomaatjes zo direct gewoon in schone potjes en steek er ( gedroogde) kruiden tussen en afvullen met olie? Of zie ik nog wat over het hoofd...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...