Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,075
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

2,940 profile views
 1. Mooi! Lie heeft gisteren het stukje tuin voor t balkon dat meestal dienst doet als pleister ( als we niet meer weten waar we de laatste aardappels, dahlia’s of sla moeten zetten hebben we altijd dat stukje nog) klaargemaakt voor de knoflook. Eerst de groenbemester dwz de mosterd en boekweit eruit gehaald, daarna gegrelinetterd en wat culterra op gestrooid..de compost is nog iets te vers voor de knofloken. Ik heb de laatste jaren eigenlijk teveel ui en sjalot en knoflook en oerprei op verschillende bedden gehad en ik kon geen bed vinden waar de laatste 3 jaar minstens géén allium had gestaan. In verband met de wisselteelt ben ik daar wel voorzichtig mee. Dit stuk kan ik vanuit de woonkamer surveilleren 😀 We hebben een stukje iets meer bemest voor de olifantentenen waarvan er nog 11 klaar lagen om geplant te worden, de rest voor de knoflook teentjes, plantgoed Valdour, vanmiddag gekocht en meteen in de grond. De olifanten wel op minimaal 5/6 cm diepte boven hun puntje, de gewone tenen op twee cm. Daaaag zegt Jet👋 O Ja de uitgelichte foto, ons enige er als een meloentje uitziende meloen iets groter dan een softball nu, ligt ie in mijn vensterbank en nog steeds keihard.
 2. Nou toch nog knoflook geplant, 11 tenen olifantenknoflook, behoorlijk diep en 30 tenen Valdour, knoflook violette ( rose) soort Valdour. Ik ben er mooi blij mee zie update.
 3. Ja geen idee hoe ze moeten zijn, die ik bij jou zag waren bruin en dik. Dus ik weet niet tot in welke temperatuur ze doorrijden. (doorrijpen) Heb jij al geoogst en gedroogd?
 4. Jongens het is zulk heerlijk weer hier de hele tijd.. Lie maait nog een beetje het gras met onze maaiTesla en ik zit lekker te genieten in het zonnetje. Het is toch al gauw 20 graden in mijn tuin, zelfs als het voor op straat 16 graden is, een voordeel van een oplopende tuin beschut tussen huis en grote bomen. De walnoot was behoorlijk bevroren geweest, of eigenlijk moet ik zeggen dat de voorjaarsvorst de bloemen van de walnoot heeft bevroren. Toch zitten er nog wat noten in, de teller staat op 50, er zullen er nog wat bijkomen maar niet veel meer. De boom is op zich mooi maar behoeft toch wel weer snoei in het najaar, de kas lijdt wel onder de schaduw die hij werpt met zijn dichte bladerdak. In de kas nog wel veel groen maar weinig oogst meer. Enkele groene tomaten, een paar physalis vruchten. Ik heb nog niks gezaaid in de kas. @Jorieke123 zie je de krop andijvie met kluit die je me gegeven hebt links bij het rooster van de deur? We hebben toen een beetje van het midden laten zitten en hij groeit uit voor een tweede oogst! In de tuin is het dus heerlijk vertoeven, in mijn zitje zit ik onder de ondertussen manshoge mosterd. Deze is gezaaid als groenbemester; ik rekende niet eens op bloemen maar ondertussen vraag ik me af of ik de zaden niet zal kunnen oogsten. Wat denken jullie, iemand ervaring met late mosterd?
 5. Mooie tomaat waar je de zaadjes van oogst, een beetje rozig? Enne spontane venkelplantjes, jij bent toch wel een beetje van de rijtjes?
 6. Mijn Mitzurinski is volledig verfruitvliegt..oid ik weet niet wat; de vruchten hangen er verschrompeld bij als lege washandjes( ik had eigenlijk een ander beeld in mijn hoofd, ik lees op dit moment teveel Wolkers geloof ik😅)
 7. Haha nee hoor geen productie hier voorlopig alleen oefenen en cadeautjes maken.
 8. Goei voer..mooi man👍 ik heb ook eieren weggegeven aan mijn nieuwe hulp. In ruil kwam ze meteen met een grote bos rozen..de Franse stijl is dat, voor wat hoort wat.
 9. Stamppot van Nieuw Zeelandse spinazie met Veldvarkensgehakt en twee gekookte eitjes. Sla vooraf en druiven en frambozen toe
 10. Soepje met bottenbouillon van eend en verder pompoen, wortels en kruiden. Omelet met paprika en peterselie.Broodje met mirabellenjam.
 11. Ik droog de bloemen en het blad in de zomer als ze op het mooist zijn en de wortel later in het jaar als de plant verdord is. De bloemen en blad gebruik ik voor thee en tinctuur de wortels alleen voor tinctuur.
 12. Graag @Arja het kan wel naar een adres in Nederland. Geen haast. Ja @Jorieke123 mooi geworden maar wel een probleem, het hemerocalliskoord blijkt niet bestand tegen de regen, dan zwelt het op. Het zal niet in een keer vergaan hoor, maar de vriendin waar ik het voor gemaakt heb zal het toch onder een afdak moeten hangen. @fre3ke als je toch eens naar het Pinetum gaat en je hebt wat tijd over ga dan ook nog even langs de tuin van Costerus, daar kun je vrij inlopen dat ligt er om de hoek..een hele leuke en mooie wilde planten en bloementuin.
 13. Er gebeurde natuurlijk veel van de zomer in de tuin. Bijvoorbeeld dat de woelmuizen op een gegeven moment de achterste lasagna te pakken namen en de wortels van de daar groeiende snijbiet en artisjok in een dag helemaal op hadden gevreten..ik had het pas de dag erop door toen deze planten al half waren verdroogd en ik zag de de paprika blot en de aubergine op half zeven hingen. Die heb ik snel eruit gehaald, veel te slap blad eraf gehaald en in de kas geplant..daar groeien ze nog een beetje door maar ik moet wel ruim blijven gieten.. Wel zonde hoor, die Blot zit echt vol met vruchten. Hopelijk rijpt er nog wat af. Eerder in het jaar, erwtenstro fijnsnijden met een hier achter gelaten landbouwdinggeval.. zoveel regen dat de slakken in de regenmeter gingen wonen De grootvruchtige physalis in de kas. Het kan wel, maar toch te weinig oogst vind ik. Onze kustmammoetboom oftewel Sequoia Sempervirens. Er werden nogal wat kleine takjes rod en bruin en ik was bang voor de gevreesde kever alhoewel ik geen sporen zag. Ik heb een mail gestuurd aan de tuinman van het Pinetum in Hilversum ( Als je kan ga er eens heen, een geweldig mooie en oude naaldbomen tuin) en kreeg een geruststellende mail terug..dat gebeurd gewoon af en toe bv onder invloed van periodes droogte en nat.. en schaad de boom verder niet. De boom is 20 jaar en iets van 15 meter hoog. We hebben nog een kustmammoetboom die heeft het minder. @Arja ik vond de boekweit prachtig. Ik heb er helaas niet van kunnen oogsten om volgend jaar weer te zaaien, maar als bijen plant is het zeker een die terugkomt! Als laatste, een nieuwe passie, manden enz maken van datgene wat mijn eigen tuin te bieden heeft aan materiaal..een beetje gekochte wilg erbij dat wel. Met de verdroogde slierten hemerocallis uit eigen en andermanstuin ( @Jorieke123 ) heb ik koorden gemaakt waarmee ik later een vogelvordertunneltje heb gemaakt. Hierin zit behalve dus die hemerocallis ook klimop, hazelaar en pitrus. Dit is het geworden, een eerste uitprobeersel waar ik best trots op ben..
 14. Pompoen wijn..mmm daar moet ik eens over nadenken of dat wat wordt. Pastinaak wijn heb ik ooit gemaakt..is na tien jaar over de composthoop gegoten. Taartje ziet er lekker uit!
×
×
 • Create New...