Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,643
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

5,323 profile views
 1. Ja dat kan de trigger zijn…of niet. De paprika’s hebben een nacht in het zout gestaan en daar kwam aardig wat vocht uit. Daarna gespoeld en nagedroogd met de theedoek. Maar is er zeker ook zout achter gebleven in de paprikaas. Het recept is van Diana, ik ga haar even vragen.
 2. Ooo echt lekker..van de glènora?
 3. appelvrouw

  Herfst 2022

  Leuk de foto van het ”leugenbankje” . Die munthaantjes, iemand vertelde laatst dat je er een plant naast moet zetten, naast de munt dan hè, dan komen ze niet. Ik ben alleen vergeten welke plant dat is🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️Sorry, misschien kan ik het nog vinden.
 4. Die van Jorieke zijn al verder gerijpt, dan gaan de haren eraf. De mijne zijn net iets minder geel nog maar ik denk erover ze snel te plukken. Volgende week of zo. Mooie foto van de ossen Jorieke! En wat doe je met al die druiven?
 5. Had je er ook azijn bij? Want dat heb ik wel, puur azijn 4 % en suiker.
 6. Hou jij dan een potje speciaal apart om mee door te enten ?
 7. Of in bed zetten en een kruik erop. @Jorieke123 en @Anna3 dank voor jullie yoghurt korreltjes, mijn yoghurt is heel erg goed geworden;, steviger dan ik gewend ben. Ik had ook volle melk van de boer dat maakt het ook lekkerder dan met de houdbare melk. De yoghurt is heerlijk dik. Ik had 1,7 liter melk, dat past in mijn melk emmertje, en ik had een theelepeltje in het potje gedaan en wat op de rand geschoven van die korrels..ik vind het nog wel lastig de hoeveelheid te bepalen. Maar goed het is goed en lekker, bedankt ervoor🥳😋😀
 8. Toevallig hebben we vanavond ook melk gehaald bij de boer voor de yoghurt. Helemaal vergeten dat ik het ook moet koken die melk, dus je bent mijn redder in deze @Mellie. Morgen dan yoghurt maken met korreltjes die ik van @Jorieke123 kreeg( en @Anna3?) Nu dan nog maar even de melk koken..weer die keuken in😂🙀
 9. Heerlijk geworden het gehaktbrood..ik weet niet of dat de boterham haalt! Ook het varkenshaasje van ‘21 nog met mosterd en honing gebraden en op brood gegeten. Het is wel erg fijn je eigen vleeswaar te maken, behalve dat je weet waar t vlees vandaan komt en dat het dier een ok leven heeft geleid ook nog behoorlijk duurzaam..weinig plastic enzovoorts. @Jorieke123 had jij het gehakt ook weer ingevroren? Weet je dat nog? Of misschien alleen vacuüm gemaakt en in de koeling.
 10. Het staat in de oven! Het was nog lastig, ik had plotseling geen tomatenpuree. Dus dat heb ik eerst nog staan maken. Smaakte heerlijk trouwens, maar alweer meer werk in de keuken..en ik wil nu wel eens ff de keuken uit!
 11. Zegt deze pompoen iemand iets. Het blad was groot, de plant rankt.
 12. Jorieke had je hier geen recept staan van het gehaktbrood? Edit: ondertussen ben ik aan t zoeken en vind een nogal protserig antwoord van mezelf uit 2016 over Gehaktbrood haha..alsof ik dat dagelijks maak. Vroeger wel iets vaker trouwens. En dan meestal toch voor bij de maaltijd. Maar ik wilde graag het recept met tomatenpuree van jou proberen @Jorieke123
 13. De paprika’s gemaakt vanmorgen, het zout eraf gespoeld, gedroogd, in potten gedaan en hete azijn erover gegoten. Azijn met suiker, iets minder suiker dan in het recept. Ik von het zoetzuur genoeg. Nu wordt dit verder nergens meer verwarmd, en de paprika’s zijn in feite rauw in de pot gegaan, wel na een nacht in het zout te hebben gestaan. Wat denken jullie? Azijn zuurgraad 4% 8dl en 175 gram ruwe rietsuiker. Diana laat de potten omgekeerd afkoelen maar ik vond de potten meteen al best wel lauw en hou ook niet zo van dat omkeren. De deksels zijn er wel uit het pannetje kokend water meteen opgegaan. Ik vind het jammer nog te verwarmen als t niet nodig is, nu zijn de kleuren ook nog erg mooi! Thanks voor de paprika’s @Jorieke123
 14. Stamppot van gebarsten en gewokte spitskool met Veldstoofvlees. gebarsten rodekool met vééél appeltjes Noodlesoep met paprika tomatensalade tomaten- en komkommersalade tomaten komkommersalade met geroosterde paprika tomaten- basilicumsalade gemarineerd in balsamico creme. Niet alles in één dag hè😇 Vanavond friet en loempia van de plaatselijke friterie/burgerie ( Ja! 1 x in de week komen Mario en Luigi burgers en friet bakken in ons dorp..gesponsord door het college van B en W die leveren de standplaats en de elektra👏👍) natuurlijk met tomaten- en gegrildepaprikasalade.
 15. Ha Jo! Die biquinho had ik twee jaar terug ook ingemaakt erg lekker op de pizza. Ik zet de laatste paprikaas die ik van Jorieke heb in het zout zodirekt, een nachtje en dan morgen inmaken op azijn/suiker.
×
×
 • Create New...