Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,824
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

6,257 profile views
 1. O wat prachtig en wat zijn het al mooie bomen? Welke soorten heb je daar allemaal?
 2. Ja ik denk het ook. Ze zijn denk ik echt voor in de kas. Zou je er een willen als blijkt dat ze willen spruiten?
 3. De peterselie was een experimentje Patrijs. De zaden zijn wel gekiemd nu nog kijken of ze het planten hebben overleefd, dat heb ik net gedaan. De basilicum begon pas te spruiten maar het zaad lijkt me niet geweldig ( meer) Ook de pepers die ik de 17e Deno in keukenpapier had gelegd heb ik geplant vanmorgen..heeeel voorzichtigjes met die dunne worteltjes.
 4. Dat is niet helemaal waar. In paarse en soms blauw genoemde tomaten zit de beschermende stof anthocyaan, een antioxidant waarvan aangenomen wordt dat dat goed is voor ons. Is deze tomaat van binnen rood?
 5. appelvrouw

  Pepers 2023

  Volgens Grainetier Beaumeaux: Piment doux très long des Landes est une variété de piment doux très hâtive et à croissance rapide. Les poivrons sont très allongés qui peuvent atteindre 15 à 17 cm et d'un beau rouge à complète maturité. C'est une ancienne variété originaire du Pays Basque. Ils se récoltent entre 5 et 6 mois après le semis.2 dec 2022 Volgens Ferme de Saint Marthe: Le poivron doux très long des Landes est une variété ancienne originaire du pays basque, précoce très productive produisant de longs piments de 15 cm de long à la peau très fine de couleur rouge à maturité. Les poivrons possèdent une très bonne qualité gustative, sucrés et parfumés. Le poivron doux très long des Landes est idéal en salades ou cuit, il se conserve dans l'huile ou dans du vinaigre. C'est un ingrédient de base de la piperade avec le piment d'Espelette, spécialité culinaire de la cuisine traditionnelle basque.
 6. appelvrouw

  Pepers 2023

  Zaden van de Espelette zijn besteld! Nog wel handig om er bij te vermelden, de naam van de peper Espelette is ook Gorria. Het dorp Espelette heeft er zijn naam aan gegeven maar hier in Frankrijk staat deze peper ook zo bekend, zoek het maar eens op!
 7. appelvrouw

  Pepers 2023

  Nog lekker bijgezaaid piment doux long des landes oftewel piment basque. Capsicum annuum.
 8. Ok dank Je wel Henk. Mijn vraag is eigenlijk: zouden de zaadjes voor microgroente van dezelfde soort zijn als de zaden van de gewone maat? Dat het ook uitgroeit tot een volwaardige groente of dat het nadat het een micro groentje is geworden er verder niet veel meer gebeurd? Dus dat het een andere variëteit is. Of zou je met een zakje microgroen broccoli een heel veld goed uitgegroeide broccoli planten krijgen met een goede opbrengst. Ik mijn geval gaat het dus om radijs, maar ik ben ook benieuwd naar de andere soorten.
 9. Ik wilde radijsjes uitzaaien in de kas maar heb geen zaadjes. Ik heb wel zaadjes voor Micro leaves het zegt radijs maar ook Daikon Red. Weet iemand of je die ook tot gewone groente uit kan laten groeien?
 10. En een alpinopet ook. Maar we waren even niet in onze eigen tuin Patrijs. Deze foto, ook niet in onze eigen tuin gemaakt maar wel die van de buren die hier een huis bouwen. En het gaat even om de ruimte binnen de groene lijn. Met Joep en Jorieke hebben we daar vorig jaar gewerkt aan de takkenwal die daar lastig te maken is want daar loopt de beek. Vanaf onze kant ziet het er wel aardig uit, maar we waren wel geschokt dat de nieuwe buren die ook enkele meter hoger hun terrein hebben zo mijn tuin in kijken! Je ziet de kas, het hout hok, de walnoot. Je kijkt eigenlijk zo op ons bord als we buiten eten..en stiekem piesen in de tuin zit er ook niet meer in, in ieder geval niet in dat deel. Gelukkig groeit er straks weer blad aan de bramen en nader gestruik wat zich daar bevind. Maar toch😒
 11. Twee Franse verkopers gevonden. Ze zeggen dat het een ietwat latere cherry is, 15/20 dagen later dan de reguliere. Vruchtvlees is rood en de buitenkant niet altijd zo zwart als op het plaatje van Sluis..ze noemen de kleur: pruim. Kan binnen en buiten.
 12. appelvrouw

  Januari

  @rorror @Lia56 misschien is er gewoon nog veel , zeg maar genoeg, te eten voor de vogels? Op zich zou dat wel mooi zijn hè, dat de natuur genoeg levert. Ik lijk trouwens wel minder vogels te zien dan in het najaar🤷🏼‍♀️
 13. En dan heb ik er ook nog van gehad (en het potje per ongeluk in de vriezer laten vallen zonder deksel..dat is dus verloren geraakt😭)
×
×
 • Create New...