Jump to content

Manus02

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Manus02

 1. Mijn groentemoestuin is verdeeld in vier vakken (aardbeien en vaste planten staan apart).

   

  Twee vragen over wisselteelt:

   

  1. Moeten kolen na peulen komen of juist andersom? Ik zie in de boeken dat er verschillende meningen zijn.

   

  2. En is het beter om wortel na aardappel te doen ivm lossere grond? Nu volgt de aardappel de wortel op.

 2. Kan je aardappelen in de grond laten zitten en dan af en toe een maaltijdje rooien in de komende maanden? En dan wel al de plant afknippen ivm Phytophthera?

  Dan is de grond een soort 'bewaarkelder'. Soms spit ik op een oude plek van eerdere jaren een aardappel op die er heel goed uitziet.

 3. Twee vragen:

   

  1. Op het veldje met bessen- en frambozenstruiken stonden wat aardbeien. Die moeten nu weg na drie jaar. Ik probeer me goed te houden aan de indeling in vier vakken (peul, aardappel, wortel, kool), maar waar moet ik nu een nieuw aardbeibed maken als ik de opvolging van die vakken niet wil verstoren? Moet ik toch naar een vijf- of zesvaksindeling misschien?

   

  2. En dan nog over de plaats van de tomaten. Die schijnen niet bij aardappels te kunnen, maar het zijn toch allebei nachtschade-achtigen?

 4. Dank voor jullie reacties.

  De tuin is wat verwaarloosd en het is mijn bedoeling om 1x te spitten en te frezen en in de toekomst alleen te mulchen. Onkruid zoals paardenbloem heb ik al verwijderd, alleen straatgras spit ik onder.

  Ik moet nu wachten tot er iets minder regen valt...

  Op het complex zie ik overigens dat meer tuinders vanwege de bodemstructuur niet meer spitten dan alleen bij aanvang. Er wordt verder alleen met mulch en mest gewerkt.

 5. Een paar weken geleden kreeg ik een moestuin toegewezen. Het is kleigrond. Ik ben begonnen met wat spitten maar door de regen is alles nu veel te nat. Tot wanneer in het seizoen kan je eigenlijk spitten?

   

  Ik heb nog geen compost, kan dat ook later worden aangebracht?

×
×
 • Create New...