Jump to content

Csengele

Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hongarije

Recent Profile Visitors

459 profile views
 1. Deze is inderdaad in Hongarije gevangen. Hier ken ik de regelgeving niet precies. Ik weet alleen dat ik ze niet dood zou kunnen maken. Ze gaat naar kennissen. Zolang ze maar ver van mijn moestuin vandaan blijven vind ik het goed. De jagers hebben hier dit jaar goed gevangen in onze tuin maar helaas lopen er hier nog veel te veel. Ze geven inderdaad ontzettend veel overlast. Ik ga mijn tuin toch echt niet laten vernielen. Ik heb eens wat zitten tellen maar op ons terrein lopen er toch minstens 50. Gek genoeg toen ik hier 10 jaar geleden kwam was er maar een enkele te bekennen.
 2. Vandaag eindelijk mijn eerste fazantendame gevangen. Het was even zoeken naar de juiste plaats maar daarna was het al snel raak๐Ÿ˜Š
 3. Het eerste wat in me opkomt is de witte koolvlieg. Misschien even op Google kijken of je daar toevallig last van hebt.
 4. Ik heb zojuist iets in mekaar geknutseld. Ik hou jullie op de hoogte...
 5. Boontjes zijn echt mijn lievelingsgroente. Misschien dat ik daarom niet opgeef... ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Iets eerder zaaien is vrij lastig. Wij hebben hier niet echt een lente. Vaak is het of winter, of zomer. Ik heb ook al andere rassen geprobeerd maar iedere keer met hetzelfde resultaat. Ik ga er nu dan toch vanuit dat het de temperatuur is. Nu ik er over nadenk, ik heb hier nog nooit groene, verse bonen in de winkels zien liggen. Dat zegt misschien toch iets over het ongunstige klimaat.
 6. Bedankt voor je reactie. Wij sproeien elke morgen en elke avond wanneer de zon onder gaat. Ik denk daarom niet dat het aan het water ligt. Tenzij ze een hele andere behoefte hebben dan de gemiddelde andere groentes.
 7. De laatste drie jaar probeer ik elk jaar bonen te zaaien. Dit lukt erg jaar erg goed. Ze komen als รฉรฉn van de eerste omhoog en zien er gezond uit. Na enige tijd beginnen ze te klimmen en dan gaat het meestal fout. Het eerste jaar dacht ik pech. Het tweede jaar dacht ik misschien de metalen draad die te heet wordt in de zomer. Nu heb ik een heel dik groen hekwerk maar nog steeds gaan de plantjes dood. Nu wel iets later dan verwacht. Zou het dan toch kunnen dat het te warm is voor de plantjes? Wij wonen in Hongarije waar het natuurlijk wel behoorlijk warm kan worden. Of zou er een andere reden zijn dat deze planten het bij mij niet overleven? Ze worden langzaam bruin en drogen uit. Het is volgens mij geen ziekte want ze gaan stuk voor stuk dood en lijken niet tegelijkertijd aangetast te worden. Tot deze hoogte gaat het ongeveer goed.
 8. De laatste drie jaar probeer ik elk jaar bonen te zaaien. Dit lukt erg jaar erg goed. Ze komen als รฉรฉn van de eerste omhoog en zien er gezond uit. Na enige tijd beginnen ze te klimmen en dan gaat het meestal fout. Het eerste jaar dacht ik pech. Het tweede jaar dacht ik misschien de metalen draad die te heet wordt in de zomer. Nu heb ik een heel dik groen hekwerk maar nog steeds gaan de plantjes dood. Nu wel iets later dan verwacht. Zou het dan toch kunnen dat het te warm is voor de plantjes? Wij wonen in Hongarije waar het natuurlijk wel behoorlijk warm kan worden. Of zou er een andere reden zijn dat deze planten het bij mij niet overleven? Ze worden langzaam bruin en drogen uit. Het is volgens mij geen ziekte want ze gaan stuk voor stuk dood en lijken niet tegelijkertijd aangetast te worden.
 9. Ik wist niet dat het in Nederland verboden is. Ik gebruik zelf een kartonnetje van 30 x 30. Er kan weinig fout gaan dan behalve dat de katten ineens met een kartonnen velletje rondlopen. En uiteraard zetten wij het ergens waar onze andere dieren niet bij kunnen.
 10. Heb je daar toevallig een voorbeeld van?
 11. Dank je wel voor je bijdrage maar helaas is dat voor ons niet voldoende. Ze zijn hier al geweest en hebben genoeg gevangen maar ook genoeg overgelaten. Daarnaast mogen ze niet het gehele jaar jagen. En ze moeten ook de vrouwelijke of de mannelijke laten leven. Ik he b er nog zeker een stuk of 20...
 12. In onze moestuin heb ik erg veel last van fazanten. Ze vreten letterlijk alles op. Ik heb een grote moestuin dus even iets afdekken is geen optie. Heeft iemand hier ervaring mee? Werkt bv een vogelverschrikker in dit geval?
×
×
 • Create New...