Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,464
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Anna3

  Januari

  Die vetbol!
 2. Hoogstam fruitbomen geplant, na 3 van de 5 waren we toch wel erg nat en weggewaaid. Inmiddels zijn er nog 3 nieuwe bomen gebracht die 'over' waren, nog 5 van 8 te gaan.
 3. We doen er nu al een jaar mee en het zakje is nog lang niet leeg!
 4. Gisteren de allerlekkerste pompoentaart, recept zie hier, van Ottolenghi. Kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Die wortelrelish is echt zo lekker, heb er gewoon de dubbele hieveelheid van gemaakt Wortel, pompoen en prei (want bevroren bieslook) uit eigen tuin. Vandaag, ja je raadt het niet, weer pompoen, met pasta, blauwe kaas en pecannoten.
 5. Dat is mooi geworden! De eenden zijn jullie vast heel dankbaar
 6. Gisteren een winterse coucous met wortel, pastinaak, sjalot en pompoen en specerijen die niet in de tuin groeien, maar wel lekker zijn. Vandaag pompoensoep en de allerlekkerste krokante friet van eigen Agria aardappels (bereid met de triple cookmethode van Heston Blumenthal, zie filmpje van meneer wateetons). @appelvrouw, die pompoenplant die ik van je kreeg was een Jumbo Pink Banana. Erg lekkere pompoen! Er zijn wat pompoenen aangetast dus we moeten flink dooreten
 7. Ik schudde aan een struik, omdat er 'wat' op zat. Het schemerde al en ik heb niet goed gekeken wat het was dat eraf viel. Bij nader inzien zou dat een bloem geweest kunnen zijn. En dan lopen de uiteinden van de takken ook uit.. Over de groei kan ik niks zinnigs zeggen, heb ze vorige herfst verplant en Aurora en Honey Bee staan nog steeds in een speciekuip. Die 2 soorten hebben als enige wat besjes gegeven. Vond wel dat bij alle planten het blad snel slecht werd en dat de planten al vroeg kaal waren.
 8. Veel kruiwagens compost in de kas uitgespreid. Naamstekertjes uit de moestuin opgespoord en opgeborgen voor ze onder de grond verdwijnen. Blaadjes uit de vijver gevist. Nu m'n vingers en voeten aan het ontdooien..
 9. Ik kwam afgelopen zomer deze verhoogde bak tegen. Ziet er ook wel handig uit.
 10. Welke onderstam is ook geschikt voor zandgrond? Ik las dat M9 wordt afgeraden.. Jammer want die Notarisappels staan allebei op M9
 11. Gisteren SG gemeten, 1056, niet super zoet. Het sap smaakt echt wel mierzoet. Daarna sweet cider gist erbij gedaan. Jaren over de datum en slechts 2,7 gram, want er was al eens iets uit gebruikt. Nu staat het heel hard te bluppen
 12. Dat kan prima hoor! Ik heb er al heel wat jam in ingemaakt.
 13. Anna3

  Verandering tuin.

  Strak hoor, en veel meer ruimte zo Wat fijn dat de buurman niet alleen goede idee├źn had, maar ook de uitvoering deed! Dat moet wel een topseizoen worden volgend jaar!
 14. Dat opeens alle peren tegelijk rijp zijn en je er snel iets mee moet.. Ca 20 kg peren, ras onbekend, ongeschild en ontdaan van klokhuizen door de keukenmachine laten raspen. Dat leverde 16,25 kg perenprut op. Er zit geen pecto-enzym bij, want dat was over de datum, maar vooral keihard geworden..
×
×
 • Create New...