Jump to content

Roland

Members
 • Content Count

  478
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zou hem dit eerste jaar uitbuigen. De vijgentakken zijn best flexibel. Over een paar jaar wanneer hij te breed wordt terug snoeien op een oog dat naar buiten gericht is. Op deze manier kun je er prima een boom van maken.
 2. Roland

  Tomaten Topic 2021

  Hier kriebelt het ook om te gaan zaaien met dit prachtige weer. Moet toch nog een maandje geduld opbrengen voor de tomaten in buitenteelt.
 3. Zeker voor meerdere soorten gaan en onderling vergelijken. Jaarlijks een nieuw ras proberen. Daarnaast kiezen voor een vroege junidrager, middel juni drager, late junidrager en een doordrager. Dan kun je langer in het jaar vruchten plukken.
 4. Roland

  Welke vijg

  velen zijn positief over de eigenschappen van logue d'aout
 5. Als je buiten zonder afdak tomaten wil kweken zonder chemische bestrijding tegen Phytophthora dan kan ik je deze rassen van Fruitlent aanbevelen: https://www.fruitlent.nl/product-categorie/phytophthora-resistente-tomaten/ Als je eind maart of begin april binnen zaait dan kun je ze in mei na de ijsheiligen buiten uitplanten. Verdiep je ook eens in de snoei van stam en struik tomaten. Misschien beter om het eerste jaar voor alleen struik of juist alleen stam tomaten te kiezen.
 6. Er zijn er die drie rassen in een grote pot hebben staan, dus ik verwacht dat drie rassen in een plantgat ook wel zal kunnen. Wel opletten dat de zwakste groeier niet overwoekerd wordt.
 7. Ik heb inmiddels begrepen dat de enten niet vollopen door bloeden wanneer er voldoende saptrekkers aanwezig zijn. en ik krijg genoeg saptrekkers op de groene gesteltakken. Hierom vandaag de oude rode gesteltakken weg gesnoeid.
 8. Ik heb nog wel stekken van de vijg Ronde de Bordeaux. pm me even.
 9. Mijn druiven snoei ik jaarlijks dubbel Guyot. Hierbij worden de 2 jarige gesteltakken verwijderd (rood) en de 1 jarige takken als nieuwe gesteltak aangebonden (groen). Alle overige takken worden op 1 of 2 ogen terug gesnoeid om nieuwe gesteltakken te creëren voor volgend jaar ( bruin en blauw). Normaal snoei ik alles in januari zodat de druif door te late snoei niet in het voorjaar gaat bloeien. Echter wil ik dit voorjaar een nieuw druivenras aan het einde van de nieuwe gesteltakken enten om snel het nieuwe ras uit te testen. Ik hoop hierdoor namelijk dit jaar nog vruchten te kunnen oogsten van dat ras. Ik zou het nieuwe ras ook op de blauwe en bruine tak vlak bij de hoofdstam kunnen enten? Ik wil een spleetenting proberen doordat mijn entmateriaal iets dunner is dan mijn gesteltakken. Echter wanneer ik in het voorjaar ga enten is de kans bij druiven groot dat de ent volloopt met vocht doordat de druif gaat bloeien. Hierom maakt men vaak een aantal wonden in de druif zodat hij hier druk kwijt kan en daar gaat bloeden. De ent kan dan goed vergroeien zonder te verdrinken. Als ik de oude gesteltakken (rood) hierom pas in het voorjaar snoei, heeft dit invloed op de druif, kan deze doodbloeden of kunnen de ogen net voor de snoeiwond beschadigt raken door het bloeden? Rood = oude gesteltakken Groen = nieuwe gesteltakken Blauw = 1 of 2 ogen bewaren voor toekomstige gesteltakken. Bruin = 1 of 2 ogen bewaren voor toekomstige gesteltakken. Roze = snoeiplaats.
 10. Vandaag toch maar behandelt met BP omdat het de komende dagen warmer wordt en gaat regenen.
 11. Dit winterseizoen heb ik nog geen behandeling tegen krulziekte uitgevoerd. Zou het nut hebben om met dit koude weer (overdag onder de 7°C) al te starten met een behandeling met Bordeauxe pap?
 12. is Sweet Aperitif zaadvast?
 13. Hier ook de zaden netjes ontvangen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...