Jump to content

Supermoeke

Members
 • Posts

  332
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Supermoeke

 1. Met onze kippen gaat het ook super.. We hebben van de week nog een buiten ren gemaakt.. We hebben er nu inmiddels wel 4 wyandotjes.. 2 van al een jaartje oud.. Die zijn er vorige week bijgekomen.. Helaas nog geen eitjes gehad.. Maar we wachten rustig af.. We zijn op de uitloop ren nog een hok aan het maken er daar komen 2 á 3 chinese dwerg kwartels in.. Die wilde we eerst bij de kippen zetten maar dat werd echt afgeraden.. Dan maar een hok erboven op.. In de "grote" ren komt nog wel zand te liggen.. Zo ver waren we nog niet..

  Kids2012001-16.jpg

 2. ff een update.. Het gaat super met de kippen.. Ze hebben het volgens mij goed naar hun zin bij ons.. Hihi..

   

  Kids2012001-12.jpg

   

  Kids2012002-13.jpg

   

  Kids2012003-12.jpg

   

  Gisteren hebben we het hok verzet.. Nu staat ie op dat plaats waar we hem wilde hebben.. We hebben een gedeelte stenen weg gehaald.. Nu kunnen ze lekker in het zand woelen.. Ze vinden het ook super in de buiten ren.. Of hoe je het ook noemt.. Kunnen ze lekker scharrelen.. en komkommer vinden ze super lekker.. Maar ook lekkere dikke regenwormen.. Hihi.. We willen binnenkort nog een extra stuk aan de ren zetten.. en dan komt er nog een kipje bij..

 3. Ik word er een beetje depri van.. Ik heb nog steeds geen aardbeien.. Ik heb ze half april al in de grond gezet.. Ik krijg alleen uitlopen.. Die heb ik eraf gehaald en weer in potjes gezet.. Nu hoop ik toch dat er eindelijk bloempje aan komen.. Hebben meer mensen hier last van? Ik heb corona's van de kruidvat..

 4. Het gaat geweldig met de dames.. Ze zijn echt BFF's geworden.. Echt leuk om te zien.. Maar de bruine is wel een mietje hoor.. als je aan komt lopen schiet ze snel het nachthok en en gaat ze vanuit het deurtje komen hoe of wat.. Als ze het goed vind komt ze weer naar buiten.. Maar ze houd je goed in de gaten..

 5. We hebben vandaag de bruine kip om geruild.. We moeten ze allebij ff meenemen zodat hij kon kijken hoe het met allebij is.. Aan de witte was niks te zien.. De andere zag echt pips zei hij.. Hij ging haar behandelen.. We hebben een nieuwe mee gekregen.. Voor de zekerheid heeft hij ook nog wel poeder meegegeven.. Die moeten we voor de zekerheid 3 dagen door het water mengen.. De nieuwe bruine was wel gezond..

   

  Dus onze Sofie (de witte) is 9 weken oud en onze Suzie (de bruine) is 8 weken oud..

 6. @Gemma:

  Er zitten geen wormpjes in haar ontlastig.. Daar heb ik ook naar gekeken.. We hebben het met de verkoper overlegt en die wilde haar toch omruilen voor een gezonde.. Want hij wilt geen slecht naam krijgen.. Dus dat gaan wel maar doen.. Bedankt voor je tip.. Ik zal het onthouden..

 7. @Jorieke:

  Nee ze niest niet.. Ze piep wel zo af en toe tegen de andere.. Maar ze heeft de hele dag van die derrie poep en het is ook rood met slijm..

   

  Ze zit een zitstok in het nachthok.. Weet alleen niet of ze daar op gaan zitten.. Ze gaan wel op de stokken zitten die in de ren zitten..

 8. Thanks!!

   

  We hebben ze gehaald bij een hobby boer.. Een man die met liefde over zijn dieren praat.. Maar helaas gaan we er morgen 1tje terug brengen.. Het beestje is echt niet lekker.. Ontlasting is niet goed.. Zie geen power in en eet niet.. Drinkt wel.. Ook alleen maar dat onze Witte haar daar naar toe duwt.. Onze witte is echt voor haar aan het zorgen.. Ze heeft haar net zelfs naar het nachthok gebracht.. Morgen mogen we haar omruilen voor een ander..

   

  Kids2012002-12.jpg

  Hier heeft ze haar naar het nachthok gebracht..

   

  Kids2012003-11.jpg

  Zo zit ze de hele dag..

   

  Het is heel dubbel.. Ik wil haar eigelijk niet weg doen.. Maar ik heb ze dinsdag pas gehaald en er nu al mee naar de dierenarts gaan vind ik wel erg snel.. Gelukkig deed de verkoper er helemaal niet moeilijk over.. Hij wilt geen zieken dieren verkopen.. Hij dacht dat ze allemaal gezond waren.. Het mooiste is dat ik haar zelf heb uitgezocht tussen de rest.. Hoe krijg ik het voor elkaar.. Onze witte doet het wel goed.. Lekker actief.. Eet en drinkt goed en scharreld lekker rond..

 9. Ja, erg he.. Als ik iets wil, dan wil ik het ook snel.. hihi.. Maar ik heb hier en op het kippen forum om tips gevraagt en ik heb ook heel wat gelezen de afgelopen dagen.. De ene vind ze wel goed voor in een woonwijk en de andere wat minder.. Maar dat zal met iedere kip wel zo zijn..

   

  Maar we hebben ze.. Als we het hok hebben uitgebreid dan komt er nog een 3de bij..

 10. Ja ze hebben koekoek kleuren.. Ik vind de goud/zwart gezoomd en de geel/wit gezoond en columbia zwart/wit heel erg mooi..Die kleuren staan echt boven aan mijn lijstje..

   

  Nu nog wachten tot het hok binnen is.. Hij kan vandaag of morgen komen.. Elke keer als er iets langs komt rijden hoop ik dat ze hem komen brengen.. Maar ik ben bang dat ze morgen pas komen..

 11. Die ren hebben ze verdomd snel kaal dan, je kunt ze dan emmers vol met onkruid (uit je moestuin?) geven, zoeken ze er wel wat lekkers uit.

  Maar denk niet dat je een leuke beplanting of struikjes kunt planten in die ren Dachten wij ooit ook leuk te doen. maar ze spitten alles uit, en pikken alles kaal. Niet als ze de ruimte hebben, maar dus wel in een ren.

  Hoezo snel kaal?

×
×
 • Create New...