Jump to content

AttiC

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hendrik Ido Ambacht
 1. Aha dat verklaart een hoop. Heb hem in maart gekocht, dus wist niets van wel of niet snoeien. Wanneer en wat zou ik moeten snoeien om alleen de oogst in de herfst te hebben?
 2. Ik heb een herfstframboos in maart gepland. De Rubus Idaeus "Fallgold". Nu lijkt het of deze al bijna rijpe vruchten heeft hangen. Ik heb een foto bijgevoegd. Hoe kan dit? Krijgt hij in de herfst nu nogmaals vruchten?
 3. De bietjes die ik gezaaid heb hangen helemaal slap. Ze zijn niet verpot geweest, maar direct hier gezaaid. Komt dit vanzelf goed, of moet ik opnieuw beginnen?
 4. Hier nog een paar foto's. Het lijkt wel of het twee verschillende plagen zijn. Hoop dat iemand me de juiste oplossing kan vertellen!
 5. Wat zou ik hier het beste tegen kunnen doen? Volgens het andere topic ligt de keuze tussen gif of natuurlijke vijanden. Heeft iemand hier nog een ander idee over? Tegelijkertijd zie ik dat ze toch wel heel veel weg hebben van minirupsjes. Vooral de manier waarop ze bewegen en de zwarte streep die over de rug loopt. Wat is hier tegen te doen?
 6. Op twee van mijn 8 peperplanten beginnen de bladeren en uit te zien als op onderstaande foto. Is de oorzaak hiervan te vinden in de voeding? Ik voed ze iedere week bij. Of is een ziekte hier de oorzaak van?
 7. Hi allen! Sinds gisteren zag ik dat er kale plekken aan de bladeren van peultjes en sugar snaps. Na nadere inspectie zag ik hele kleine rupsachtige beestjes in grote getale over mijn planten paraderen. Klopt het dat dit kleine rupsjes zijn? Deze komen normaal gesproken toch alleen op koolsoorten af? Wat kan ik hier het beste tegen doen? Alvast bedankt!
 8. @Jeroen76, kunnen de planten vandaag, eind van de dag, gewoon permanent naar buiten? Of moeten deze eerst afgehard worden?
 9. Ja, zo goed als iedere dag. Misschien van de week toch maar eens kijken om gaten in de potten te boren en ze naar buiten te verhuizen...
 10. Hi allemaal, Ik heb een aantal peperplanten (3 in een pot) in de vensterbank staan voor het raam op het zuidoosten. Nu zitten deze planten allemaal vol met knopjes en bloemetjes. Sommige vertonen zelfs al kleine pepertjes. Nu valt het mij op dat er veel bloemen met steeltje en al van de planten afvallen. Betekent dit dat ze alsnog te weinig licht hebben? Ik kan ze wel buiten kwijt, maar de potten waar ze in zitten hebben geen gaten in de bodem. Levert dit een probleem op? Ik hoor graag jullie reactie! Hieronder een impressie:
 11. Haha, ik bedoelde niet bij "u". Ik bedoelde dat ik langs ga bij fruitbomen.net in Boskoop. De telers waarvan u de informatie doorstuurde.
 12. Bedankt! Ik denk dat ik binnenkort wel even langs kom!
 13. Voor in mijn kruidentuin ben ik op zoek naar diverse kruidenplantjes. Het gaat o.a. om thym, citroenthym, rozemarijn, verschillende soorten munt, oregano, etc. Weer iemand een goede kweker in de buurt van Dordrecht waar ik terecht kan?
×
×
 • Create New...