Jump to content

AttiC

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AttiC

 1. Aha dat verklaart een hoop. Heb hem in maart gekocht, dus wist niets van wel of niet snoeien. Wanneer en wat zou ik moeten snoeien om alleen de oogst in de herfst te hebben?
 2. Ik heb een herfstframboos in maart gepland. De Rubus Idaeus "Fallgold". Nu lijkt het of deze al bijna rijpe vruchten heeft hangen. Ik heb een foto bijgevoegd. Hoe kan dit? Krijgt hij in de herfst nu nogmaals vruchten?
 3. De bietjes die ik gezaaid heb hangen helemaal slap. Ze zijn niet verpot geweest, maar direct hier gezaaid. Komt dit vanzelf goed, of moet ik opnieuw beginnen?
 4. Hier nog een paar foto's. Het lijkt wel of het twee verschillende plagen zijn. Hoop dat iemand me de juiste oplossing kan vertellen!
 5. Wat zou ik hier het beste tegen kunnen doen? Volgens het andere topic ligt de keuze tussen gif of natuurlijke vijanden. Heeft iemand hier nog een ander idee over? Tegelijkertijd zie ik dat ze toch wel heel veel weg hebben van minirupsjes. Vooral de manier waarop ze bewegen en de zwarte streep die over de rug loopt. Wat is hier tegen te doen?
 6. Op twee van mijn 8 peperplanten beginnen de bladeren en uit te zien als op onderstaande foto. Is de oorzaak hiervan te vinden in de voeding? Ik voed ze iedere week bij. Of is een ziekte hier de oorzaak van?
 7. Hi allen! Sinds gisteren zag ik dat er kale plekken aan de bladeren van peultjes en sugar snaps. Na nadere inspectie zag ik hele kleine rupsachtige beestjes in grote getale over mijn planten paraderen. Klopt het dat dit kleine rupsjes zijn? Deze komen normaal gesproken toch alleen op koolsoorten af? Wat kan ik hier het beste tegen doen? Alvast bedankt!
 8. @Jeroen76, kunnen de planten vandaag, eind van de dag, gewoon permanent naar buiten? Of moeten deze eerst afgehard worden?
 9. Ja, zo goed als iedere dag. Misschien van de week toch maar eens kijken om gaten in de potten te boren en ze naar buiten te verhuizen...
 10. Hi allemaal, Ik heb een aantal peperplanten (3 in een pot) in de vensterbank staan voor het raam op het zuidoosten. Nu zitten deze planten allemaal vol met knopjes en bloemetjes. Sommige vertonen zelfs al kleine pepertjes. Nu valt het mij op dat er veel bloemen met steeltje en al van de planten afvallen. Betekent dit dat ze alsnog te weinig licht hebben? Ik kan ze wel buiten kwijt, maar de potten waar ze in zitten hebben geen gaten in de bodem. Levert dit een probleem op? Ik hoor graag jullie reactie! Hieronder een impressie:
 11. Haha, ik bedoelde niet bij "u". Ik bedoelde dat ik langs ga bij fruitbomen.net in Boskoop. De telers waarvan u de informatie doorstuurde.
 12. Bedankt! Ik denk dat ik binnenkort wel even langs kom!
 13. Voor in mijn kruidentuin ben ik op zoek naar diverse kruidenplantjes. Het gaat o.a. om thym, citroenthym, rozemarijn, verschillende soorten munt, oregano, etc. Weer iemand een goede kweker in de buurt van Dordrecht waar ik terecht kan?
 14. Ik ben op zoek naar een goede kweker voor 3 a 4 fruitstruiken. Ik heb een mooi plekje achter mijn kruidentuin over. Dit is gelegen tegen een schutting, aan de zuidwestkant van de schutting. Helaas is mijn tuin gelegen op het noordwesten, er is dus niet heel de dag zon. Ik wil de struiken graag tegen de schutting laten klimmen (met wat hulp). Heeft iemand een idee welke fruitsoorten (of combinaties) het meest geschikt zijn voor een goede, gespreide oogst? En waar kan ik deze het beste kopen? Ik woon zelf in de buurt van Dordrecht.
 15. AttiC

  Peperzaden

  Ik ben sinds vorig jaar begonnen met het kweken van pepers. Op de vensterbank, op het zuidoosten. Vorig jaar had ik vooral veel moeite met het kiemen van de zaden, later viel ook de opbrengst van de gekiemde zaden tegen (Hungarian Hot Wax). Dit jaar het wat "professioneler" aangepakt. Een propagator, warmtemat, thermostaat en een kweekbak met LED-groei verlichting. Van de vijf soorten peperzaden die ik geplant heb zijn er vier ontkiemd, te weten: Jalapeno (alles ontkiemd), Habanero Super F1 (alles ontkiemd), Hungarian Hot Wax (helft ontkiemd), Numex Twilight (slechts 1 zaadje heel laat ontkiemd), Sante Fe Grande (niets ontkiemd). Voor het ontkiemen heb ik de temperatuur constant rond de 25-30 gehouden. Ik heb zowel de DENO methode als het kiemen in vermiculiet geprobeerd. Toch vreemd dat nu na zeker 6 weken lang niet alles ontkiemd is. De zaden zijn trouwens afkomstig van peperzaden.nl. Om na dit lange verhaal bij mijn vraag uit te komen, bij de plantjes die nu goed aan het groeien zijn onder LED licht lijkt het wel alsof ze al uitgegroeid zijn en aan het vertakken zijn. Ook hebben twee soorten (Jalapeno en Hungarian Hot Wax) al een aantal bloemknoppen. Ze staan allemaal nog per 3 in P9 potjes en gaan deze week naar grote potten met potgrond. Gaat het nu "te" goed met ze? Is het niet veeel te vroeg voor bloemvorming? Wat kan ik hier het beste mee of aan doen? Ik zou deze planten graag meerdere jaren willen gebruiken. Is het handig om ze binnen voor het raam op het zuidoosten te laten staan, of kan ik ze beter afharden en in de tuin zetten gelegen op het noordwesten? Ik heb een aantal foto's bijgevoegd. Alvast bedankt voor jullie reacties!
 16. Is het behalve heel irritant ook schadelijk voor de zaden, zaailingen, wortels en/of planten?
 17. Ik zie nu, behalve springstaartjes, ook veel fruitvliegjes rond mij potjes. Moet ik deze gelijk bestrijden? Zo ja, hoe doe je dit het meest effectief?
 18. Lijkt inderdaad het meest op springstaartjes. Moet ik hierop actie ondernemen, of kan dit geen kwaad voor mijn zaden, zaailingen en planten?
 19. Bedankt voor de antwoorden! Luchtvochtigheid is al erg hoog in mijn kleine kastje boven de radiator en ik spray ook al met een plantenspuit. De beestjes bewegen zich erg snel en zijn niet meer dan 1-1,5mm lang en een tiende hiervan breed. Het lijken er wel steeds meer te worden.
 20. Ik heb een peperzaden voorgezaaid in kleine potjes in een kastje in mijn huis. Het kastje staat op een vensterbank boven een radiator. Nu zie ik een week na het planten ineens een aantal kleine witte soort rupsjes in verschillende potjes op de aarde lopen. Weet iemand wat dit zijn, of het schadelijk is en hoe ik dit kan bestrijden zonder de zaden, wortels of plant aan te tasten? Er zijn nog geen zaailingen te zien in mijn potjes. Ingezoomde foto:
 21. Het probleem breidt zich redelijk uit. Tot nu toe wel binnen dezelfde plant. Iemand al enig idee wat dit is?
 22. In mijn moestuin klimt een plant met peultjes en een plant met sugarsnaps. De planten staan nu in bloei en geven de eerste vruchten. In beide planten zie ik echter op een paar blaadjes zwarte luizen. Verder zie ik een soort van heftig bewegende mini rupsjes. Weet iemand wat dit zijn en wat ik er tegen kan doen? Tast het ook de vruchten aan?
×
×
 • Create New...