Jump to content

annavan

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by annavan

 1. annavan
  Er zit eindelijk beweging in, overal bloemetjes te vinden en nu ook de eerste tomaten, paprika en pepers in beeld.
   
  Ik weet niet helemaal welk 'ras' dit is, maar hij groeit als enige als een geweldig struikje terwijl ie ergens minstens 1 broertje of zusje zou moeten hebben.

   
  Indigo rose tomaatjes, ben benieuwd of ik het voor elkaar krijg ze op het juiste moment te plukken.

   

   
  Na maanden van amper groeiende courgetteplanten zit er nu eindelijk leven in.

   

   

   
  De enige 2 planten die in een de plastic action kas staan, de rest staat open en bloot in de volle grond. De paprikaplantjes in de volle grond zijn net begonnen met bloeien.

   
  Grote getalen pluizige vriendjes genieten van de lavendel.....de vlinderstruik bloeit ook maar blijft erg leeg.

   
  En de beschermster van de tuin......ze moest ook per se op de foto.

   
 2. annavan
  Voor het eerst mijn eigen tuin, ipv die van mijn ouders of een balkon/dakterras en ik maak er direct flink gebruik van.
   
  In de achtertuin stonden al, wat volgens mij, een appelboom, kersenboom en druif zijn.
   

   
  Zelf heb ik op meerdere plekken rijtjes met peultjes en een rijtje capucijners gezaaid. Enkele plantjes zijn helaas te grazen genomen door vogels/muizen/hond, maar ik heb binnen al bijgezaaid.
   

   
  De aardappels en bloemen zijn nog niet boven gekomen. Verder heb ik op een veilig plekje ter uitproberen alvast een bolcourgette uitgeplant
   

   
  In de voortuin is het voornamelijk een grote bende met droge aarde en 2 moestuinbakken van palletranden, in 1 daarvan zijn de peultjes, doperwten, worteltjes en volgens mij bietjes en witte kool al tevoorschijn gekomen (schema ging tijdens het zaaien iets door de war ben ik bang). Het is nog wachten op met name de sla als ik de rest goed heb gegokt.
   

   
  In de vensterbank (en boven, niet op de foto's!) staat nog van alles te wachten op warmere nachten, oa 4 soorten tomaten, peper, paprika, aubergine, komkommer en courgette. Verder nog sla, wortels, peultjes, capucijners en ander spul dat ik extra heb gezaaid om gaten op te vullen.
   

   
  Voor een groot deel is het tijd voor andere (grotere) potten, maar die zijn momenteel wat lastig te regelen, dus ik ben om alvast een begin te kunnen maken maar creatief geworden met lege pakken, noodle bekers, etc etc.
   
×
×
 • Create New...