Jump to content

Nadi

Members
 • Posts

  406
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Nadi

 1. Deze planten zijn duidelijk in de war. Grappig om te zien.

  Hahahah lijkt me leuk om te zien

   

  Ondanks dat de phyto toegeslagen is hebben we toch anderhalve emmer tomaten kunnen oogsten. Ziek blad verwijder en heel hard duimen helpt wel

  2017-09-050673021504585089.12

   

  En mn eerste joekel van een tomaat, belarusian heart:

  2017-09-050662911504585063.12

   

  Vandaag lekker tomaten soep eten ofzo

 2. Geoogst: okra, kousenband, mais, een joekel van een courgette, 2 verschillende meloenen (wow, wat ruiken die lekker en sterk!), sikkimkomkommer en gewone komkommer. Wat gesnoeid in het oerwoud in de kas en een schaduwdoek over de tajerblad in de kas gelegd.

   

  Fijn om te horen dat je nog meloenen kon oogsten! Waren ze ook lekker?

 3. Sperziebonen 'blue jay' uit de zaden envelop.

  4 bonen gelegd. Hiervoor al 5 porties van ongeveer 200 gram geoogst en dan vandaag dit! En er komt nog meer aan Heerlijke boon! Die komt volgen jaar weer.

   

  Die zien er goed uit inderdaad! Productie is hewl hoog ook. Misschien iets voor volgend jaar!

   

  Pruimen oogst dag 2:

  In totaal nu 6kg pruimen geoogst. (En 1 verloren aardbei )

  2017071819481271061500442266.jpg

 4. Hoi Hans,

   

  Dit topic is vanuit 2014 en Guy is laatst ook in 2014 online geweest. Ik geloof het maar voor een weekje vragen stellen was als ik het zo terug lees.

  Wel leuk dat je dit draadje boven water hebt gehaald.

   

  Misschien kan je je vraag met een foto in de 2017 tomaten topic stellen?

 5. Mocht je dit willen spuiten op je luis, waar op dat moment óók larven van het lieveheersbeestje zitten ( beetje vreemd inderdaad ) dan zie je vanzelf de reactie van dat insect. Het dier stopt even, gaat zitten poetsen over de kop en gaat na een tijdje onverstoorbaar verder met eten van de dan ook inmiddels stervende luizen.

   

  Dit wist ik niet! Fijne informatie ik dacht namelijk ook altijd dat je de lieveheersbeestjes vermoord...

   

  Los daarvan: dit jaar ook voor het eerst me maar niet druk gemaakt over de luizen. En dat werkt toch goed! ik zag bijvoorbeeld bij de tuinbonen zoals altijd luizen opduiken maar een paar weken later waren ze vanzelf weg. En zo bij nog meer planten. Ik moet erbij zeggen dat het wel stikt met lieveheersbeestjes en larwen in onze tuin. Het is dat ze hartstikke welkom zijn anders had ik het bijna een plaag kunnen noemen.

   

  Maar het is natuurlijk wat jezelf fijn vind. Als je actief wilt bestrijden zoals nu moet dat best kunnen. Alleen zoals Bit zegt zo een drukspuitding is misschien handig waardoor je niet blad om hoef te draaien.

  Mocht je het idee hebben dat je ook niet genoeg natuurlijke vijanden hebt in de tuin zag ik laatst dat je ook lieveheersbeestjes larwe kunt bestellen.

  Misschien is dat een idee?

 6. Daarbij nog de kruiden duizendblad, bergbonenkruid, hemelsleutel, kleine pimpernel, olijfkruid en wat Boliviaanse koriander.

   

  Whahahha om het even makkelijk te maken

   

  Leuke topic trouwens!

   

  Ik weet niet hoe al die kruiden smaken of ruiken die je opnoemt, maar misschien kan je een soort chimichurrisaus maken. En dan met biekfstuk en avocado op een afbakbroodje open gesneden en met een klein beetje gesmolten kaas erop.Voeg bij de chimichurri wel iets van ui en knoflook of met een soortgelijke smaak toe.

   

  Zo iets als chimichurri saus.

  http://www.bonappetit.com/recipe/chimichurri-sauce-2

  Je zal wel zelf in moeten scahtten of de kruiden goed bij elkaar passen

   

   

  Je zou de kruiden ook fijn kunnen hakken. Vers brood bakken met kruiden erin.

   

  Of fijn hakken zout en peper erbik en als "rub" gebruiken voor vlees voor de bbq?

   

  Zijn allemaal maar gokjes. Zoals ik al zei weet niet zo goed hoe al die kruiden smaken.

 7. Misschien kan je ze ze zelf inmaken? Komt de herkenbare smaak niet door het koken inmaken en liggen in inmaakvocht?

  Ik heb dit jaar voor het eerst geen kapucijners.

  Mooie bloemen en mooie peulen maar vind de smaak ook niet geweldig

 8. Ook mijn 2 konijnen heb ik 1x in de week een emmertje mest / stro

   

  Ik heb van mijn 2 konijnen iedere dag een emmertje vol mest, hooi en back 2 nature Ik weet niet of je een bodembeddekker gebruikt

  /nodig hebt voor je konijnen? Als wel kan ik je back 2 nature aanraden kan ook zo op de compost. We hebben een konijnen toilet en dat geeft dagelijks compost materiaal.

 9. Ik baal er nu wel een beetje van dat ik er een ondergronds takkenbed heb neergelegd, want dat bevordert de watertoevoer van dat bespoten tegelpaadje naar de grond van mijn kas. En ik vraag me af welke afstand 'veilig' is tussen de bespoten grond en mijn planten. Is een meter afstand afdoende? Of hou ik dan mezelf voor de gek en zit die zooi ook in de rest van de grond?

   

  Balen dat er gespoten is met vergif

  Maar roundup wordt (of werd?) toch ook gebruikt in de landbouw en daar groeide gewassen daarna toch wel door? Dus ik vraag me af of dat stukje waar niets groeit zo is door het gif? Is maar een theorie hoor. Alhoewel het best krachtig spul is waarschijnlijk gezien het onkruid helemaal kapot maakt. Weet eigenlijk heel weinig van de effecten van Roundup en hoop dat ik dat ook nooit hoef te ervaren.

  Of het nou gezond is om daar wat te verbouwen is wat anders trouwens...

 10. Ha dit heb ik ook in mijn perenboom. Ik zal vanavond een foto maken. Ik dacht eigenlijk iets van zwartvruchtenrot. Schijnt ook het blad aan te tasten. Vorig jaar ook gehad maar eigenlijk door drukte beetje vergeten er wat aan te doen

 11. Met heel veel pauzes: tomaten planten van huis naar tuin verhuisd , de bedden geschoffeld, water gegeven, aardappels aangeaard, de kas deels schoongemaakt (beetje te warm maargoed). Een stuk grond geprobeerd recht te krijgen (niet gelukt ) en vervolgens een pad gelegd, klimpilaren ingegraven en suzanne met de mooie ogen gepland. Peultjes, erwtjes, sla geoogst. En toen waren we moe

 12. Links erwtjes, midden peultjes en sugarsnaps, rechts ijsbergsla en spinazie. En ik heb een aardappelplant geoogst want hij stond in de weg. Dus een paar krieltjes.

  En ini mini uitgedunde worteltjes voor de konijnen.

  IMG2017052822323426111496003563.jpg

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.