Jump to content

Patrijs

Members
 • Posts

  5,101
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Patrijs

Personal Information

 • LOCATION
  Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recent Profile Visitors

5,121 profile views
 1. Dat is een verkoop foto, daar zijn vast wat extra takjes bijgestoken. 🤫
 2. Lekker, Wieringer boontjes. Eerst tijdens een droog uurtje even gekeken of er schade was. Gelukkig niet, alleen had ik mijn gereedschapskist open laten staan..... De slootjes uitgeharkt en een kruiwagen west gereden. Later nog in de drup onkruid weggetrokken en wat opgeruimd.
 3. Ik heb deze doordrager nooit gehad denk ik, maar als ik de foto's zie op de verkoopsites zijn die aardbeien niet veel groter. Vergelijk ze maar met de bloemetjes of het stro: Aan het blad te zien hebben ze wel een tikkie gehad, wat snel gebeurd met dit warme weer in zo'n klein bakje.
 4. Ja, dat zijn eigenlijk meer klussen voor de winter. En sla zaaien moet ik ook nog, het vorige zaaisel lag veel te wam. Aardappels gerooid, het had afgelopen dagen al gebeurd moeten zijn maar te warm. Een paar kisten gerooid en nog nooit zo'n mooie oogst gehad. Het loof op gaas gelegd om te drogen en het onkruid gelijk op de compost met verse paardenmest. Nu maar wachten op een buitje, want gieten schiet er zo bij in.
 5. Patrijs

  Pompoen 2022

  Ja, de smaak wordt beter. Je kan de blokjes of puree invriezen en het restant weggeven. Zo gaat het hier meestal. Wil je alles voor jezelf bewaren dan kan je ze ook drogen en poeder van malen. Doe het in een zakje voor insta pompoensoep.
 6. Patrijs

  Pompoen 2022

  Musquee de Provence wordt met gemak 20 kilo plus. Narijpen duurt een paar maanden en ze kleuren dan mooi bruin. Oogst van vorig jaar beduidend kleiner maar genoeg pompoenen, er liggen er nu nog zes want ze bewaren lang.
 7. Vandaag 24 graden en wind, en ik had drie dagen bijna niets gedaan dus flink aan de slag. De slootjes gemaaid. Het laatste beetje compost er uit geschept en een leeg vak gevuld met mest/ afval/ deels verteerde compost en karton. Geoogst en bezoek met volle zakken weggestuurd.
 8. Ik vind jullie diehards. 🥵 Hier met de auto spul opgehaald en weggebracht, bijv. een flinke krat aardappels. Geoogst en vanavond weer een derde composthoop verplaatst en alles vastgelegd voor eventueel zomeronweer. Wat gegoten en de waterbak van de egel bijgevuld.
 9. Het zout onttrekt vocht en zo worden ze wat de Duitsers zo mooi "knackig" noemen.
 10. 'S avonds laat is het hier wel lekker, wat dat betreft pakt Meisje dubbel M het beter aan, met pizza en vast een koud wijntje erbij. Hier heb ik geoogst en gesnoept van de vruchten, de eerste appel, Kaapse bes en tomaatjes en komkommer tegen de dorst. Ongeveer een derde van de compost overgekruid naar de tijdelijke hoop voor het donker werd.
 11. Patrijs

  Pompoen 2022

  Ik plant ze na de oogst van de aardappels en ruim ze op als de eerste nachtvorst komt. Ze redde zich prima met af en toe wat gieters water bij extreme droogte O, ja soms moet ik de ranken wat leiden als ze in de weg liggen.
 12. Slakken, met dit weer? Hier in het tweeduister een tijdelijke opslag gemaakt voor de rijpe compost. Wat palen, een pallet een oud tuitafelblad en een reststukje damwandplaat gebruikt. En komkommers en courgettes geoogst, want die gaan maar door. Net klaar voor het donker.
 13. Patrijs

  Pompoen 2022

  Ja, vooral als de ranken ook onderweg kunnen wortelen in mooie rijke vochtige aarde heb je zo enkele tientallen vierkante meters vol.
 14. Patrijs

  11-8-2022

  Het was hier vanmiddag evengoed ruim 30 graden, maar net nog even wat water kunnen geven. Goed dat ik nog even van de mooie vollemaansopkomst genoot, nu zag ik " mijn " egeltje nog even rondscharrelen. Ik heb daar ook maar een bak water neergezet.
 15. Patrijs

  Pompoen 2022

  Dat hoeft niet. Deze soort kan je rijp geoogst maanden bewaren. Ook warm. Ik laat bij meeldauwaantasting die nu ook hier komt door de moeilijke groei omstandigheden de planten staan maar ruim de aangetaste bladeren. De planten gaan dan na een bui weer aan de slag met pompoenen maken. Vorig jaar had ik nu nog niets, en ging de plant pas rond deze tijd aan de groei met de buien die we toen hadden. Evengoed zijn er nog zeven mooie pompoenen gegroeid. Ik zet ze altijd later als nateelt na de aardappels. Butternuts zijn lastiger, die hebben een langer (warm) seizoen nodig en dat hebben we niet alle jaren hier in het Noorden aan de kust. Vorig jaar rond deze tijd de eerste bloemen:
×
×
 • Create New...