Jump to content

lionne

Members
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by lionne

 1. lionne
  Op een regenachtige zaterdagochtend trokken man, baby en kleuter naar de moestuin. Het was de zaterdag van de schouw en dus was man best een beetje zenuwachtig. We hadden afgesproken dat er iemand zou komen tussen 11 en 13 dus waren zij om 11 uur present.
   
  Om 11.00 uur was er niemand te zien en dus is man in de weer gegaan met stro en krantenpapier. We hebben namelijk een deel van de tuin wat de echte moestuin moet worden. Maar met 2 kinderen en beiden een baan en een hoop regenbuien valt het niet mee om het onkruid en de slakken te bestrijden en te zaaien en te poten.
   
  Na een tijdje hard werken door manlief (met wat werk van de regen in de drup van kleuter) en nog altijd geen schouwers zag de tuin er inmiddels anders uit.
   

   

   
  Om 13.30 nog niemand te zien en dus zijn manlief en de kids weer vertrokken.
   
  dochterlief had trouwens nog wel even alle rijpe aardbeitjes op.
 2. lionne
  Hallo!
   
  Wij (Bianca, man, kleuter en baby) hebben sinds eind april een moestuin op een volkstuinencomplex.
  Het is een stuk grond van 150 m2 . Wat een hoop grond is dat...
  We hebben geen "gewone" tuin want we wonen in een appartement. Groene vingers hebben we dus ook niet. Maar zwarte vingers steeds vaker.
   

  Deze foto was van 24 april, toen er dus nog NIKS met de tuin gedaan was. De tuin heeft minstens een jaar braak gelegen en daarvoor is er ook niet veel (goeds) gebeurt met de tuin.
   
  Nu, 19 juni, begint er een beetje structuur te komen in de tuin. Al zijn we nog volop aan het bedenken en gewoon proberen.
   

  Inmiddels staan er wat planten aan de gespitte kant. Er staan sla, spinazie (die doorgeschoten was, zo hoog dat je er een vaas mee kon vullen ; ) ), aardbeien, aardappels, pompoen, courgette, snijbiet en radijsjes.
   
  en aan de andere kant staan een blauwe bes, een framboos, een doornloze braam en en kruisbes.
   
  In het middelste deel komt gras en een terras met een huisje erop.
   
  Deze week gaan we het stuk zwarte grond waar het onkruid weer aardig zijn gang gaat verder doen. Onkruid eruit, groenbemesting en mulch erin.!
×
×
 • Create New...