Jump to content

Riraro

Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Riraro

 1. De duidelijkste foto kan de site helaas niet vinden, ik hoop dat deze goed genoeg is, is van vorige week. De 2 grotere op de foto zijn nog iets doorgegroeid, in totaal heb ik er nu denk ik 4 die rond dat formaat zitten.

   

  IMG-20180715-WA000061701532207308.jpeg

   

  Hij maakt nog volop bloemetjes trouwens. Zou me niets verbazen als er stiekem meer dan 10 vruchten in zitten

 2. Is er iemand bekend met aubergines kweken?

   

  Ik heb meer omdat ik ze mooi vond dan daadwerkelijk dacht dat het een succes zou gaan worden, 3 aubergine plantjes gezaaid en nu op mijn balkon staan, en ze gaan boven verwachting goed.

   

  In 2 vd 3 zitten alleen bloemetjes/knoppen, maar in de 3e zitten nu een stuk of 10 vruchten waarvan de grootste denk ik een cm of 12 lang. De kleinere vruchten groeien snel, maar vanaf een cm of 8 gaat het duidelijk langzamer. Kan dit komen doordat er te veel aan de plant hangt? Of is dit normaal en groeien ze vanaf een bepaald formaat gewoon langzamer?

   

  Ik weet helaas niet welke rassen ik heb, het zaad komt uit een gemixt zakje vd lidl.

 3. Als ik via mijn telefoon of tablet een bericht met foto wil plaatsen, kan ik volgens mij wel uren zitten wachten tot het zoeken naar foto's klaar is. Gisteren heb ik voor de grap 15 minuten lang laten zoeken en toen had de site nog steeds niets gevonden.

   

  2 jaar terug had ik nergens last van en ik heb echt geen 100en foto's. Hoe los ik dit op?

  Steeds foto's uploaden naar de laptop en zo moeten posten haalt de lol er wel een beetje van af

 4. Wat bedoel je met "moet ik ingrijpen?" Daar is weinig aan in te grijpen. Als je persé meer vruchten aan die struik wilt dan zou ik een "dief" laten doorgroeien.

   

  Ik dacht dat het verwijderen vd bloemetjes het doorgroei-proces misschien wat zou versnellen, zeker aangezien het bijna allemaal misvormde bloemetjes, bestaande uit 2 of meer bloemetjes.

 5. Misschien anders even kijken bij intratuin of iets dergelijks? Ik heb daar vandaag oa zeer mooie komkommers, diverse tomaten, pepers en paprika zien staan. Is uiteraard niet hetzelfde als laten groeien vanuit zaadjes, maar toch beter dan niks.

 6. Bevruchten kan helaas alleen als de vrouwelijke bloem nog open staat. Ik haal de slappe bloemen altijd weg, we hebben hier gelukkig erg weinig last van slakken maar die bloemen (en die van de pompoenen) lijken wel slakken magneten

   

  De erwtenplant zit na een paar zonnige dagen trouwens weer vol bloemetjes, dus hij mag nog even blijven

 7. Ik heb 4 komkommerplanten in de tuin staan waarvan de 1e is begonnen met bloeien en de rest niet ver achterloopt.

   

  Nu zijn de 1e 2 bloemen beide mannelijk en heb ik gelezen dat er 'nieuwe' rassen bestaan met voornamelijk vrouwelijke bloemen die geen bevruchting nodig hebben, soorten die beide bloemen produceren en geen bevruchting nodig hebben. Bij deze 2 soorten wordt verwijdering van manneljke bloemen aangeraden. Er blijken echter ook nog soorten te bestaan waarbij wel bevruchting nodig is, dus daarbij lijkt het me niet handig om de mannelijk bloemen te verwijderen.

   

  Nu zou ik graag willen weten of er een manier is om erachter te komen welke versie ik heb en wat ik dus moet doen met de mannelijke bloemen.

 8. Zover ik heb kunnen zien staan mijn tomaten er nog perfect bij Ik heb 10 cherries vd AH, 6 moneymakers en 1 roma en ze staan gewoon buiten, zelfs zonder afdakje. Ik heb naast een enkel gelig blaadje onderin nergens last van. Uiteraard zijn mijn tomaatjes nog niet te vergelijken met die gigantische trossen die hier langskomen van kastomaten, maar vorig jaar heb ik uit 3 AH cherries zo'n 8 kilo tomaatjes gehaald en toen stonden ze er hetzelfde bij.

   

  Ik heb nu in de AH tomatenplantjes in elk 3 bloementrosjes/minitomatentrosjes zitten en de roma begint nu te bloeien, maar daarin zit zo'n dubbele bloem die Diane gedrochten noemt. Wat ik begrijp is dat die bij roma's niet voor horen te komen? Kan het kwaad als het toch een ander ras blijkt te zijn, qua dieven enzo? Ik heb namelijk m namelijk nog niet te hoeven pijnigen.

 9. Vandaag een paar rode uien geïnspecteerd, maar ze zijn nog bijna allemaal ongeveer even groot als de pootuien die begin maart de grond in zijn gegaan Vooral van de uien waarvan het loof de afgelopen week is verdord, was het formaat zeer teleurstellend, van 2 met nog groen loof was wel groei te zien.

   

  Zijn die kleintjes dan gewoon ziek geworden? Ze staan allemaal op hetzelfde stukje grond, hebben zover ik kan zeggen niet te droog en zeker niet te nat gestaan. Verder wel al vroeg erg veel geknakt loof tgv katten en een lompe herder, maar dat leek niet eerder effect te hebben.

 10. Vandaag in ene meerdere aangetaste planten gevonden in mijn tot eergisteren perfecte aardappelveldje Gelukkig stonden ze voornamelijk op 1 helft, dus dat hele deel hebben we zojuist gerooid en van de 2 aangetaste planten in het midden hebben we de planten voorzichtig weggehaald, die aardappels komen later met de rest. Komende dagen goed optletten, bij de 1e miniscule plek haal ik alsnog alkes eruit, ik heb geen zin om mijn tomaten ook op te moeten offeren.

   

  De opbrengst was zo'n 1.5kg voor ong een halve m2 en daarnaast helaas ook nog een halve kg rotte aardappelen. Helaas minder goede opbrengst dan vorig jaar, toen hadden we eigenheimers nu bintjes, en vorig jaar was het stuk grond waar ze stonden veel zanderiger. De bintjes stonden in zo goed als onaangeroerde kleigrond, dat doen we niet nog een keer.

 11. Ik heb nog een restantje moneymakers staan die waarschijnlijk de komende dagen naar een kas op een participatietuin gaan hier in de buurt, maar vroeg mij af, met alle slechte berichten hier op het forum over wateroverlast en phytophthora, of als zij ze niet komen ophalen hier iemand anders is die ze graag zou willen hebben?

   

  Het is voor mij echt het restant. Het zijn er in totaal 6 en ze zijn pas zo'n 30cm hoog gok ik, maar staan verder gezond met 2 stuks in potjes van de AH.

 12. Deze stond er al toen wij hier kwamen wonen en draagt nu voor het eerst in jaren allemaal bessen (na rigoreus snoeien en omzagen van planten/bomen in de omgeving). Hij lijkt op de zwarte bessen struik die we vorig jaar hebben gekocht, maar het blad is net even anders, dus ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat dit is en of de bessen eetbaar zijn

  IMG2016070215401915541467467814.jpg

  IMG2016070215403397231467467831.jpg

 13. De mijne produceren eindelijk miniscule tomaatjes

  IMG2016070215374866751467467553.jpg

   

  Kim, bij mij staan de ook gewoon in de open lucht zonder iets van bescherming en zijn, zoals te zien is op de foto, ook pas net op gang gekomen na ruim een week bloeien. Die van jouw komen ook nog wel

 14. Hier in de omgeving lijkt het dit jaar mee te vallen, zelfs op de kleine grindpaden die hier overal tussen de huizen doorlopen zie er er na een regrnachtige dag enkele, terwijl je ze de afgelopen jaren nog net niet van je fietsbanden af moest schrapen

 15. Ik knip er in een reclame pauze al meer dan 50 bij dit soort regenachtig weer.

  Het grootste aantal dat ik tot nu toe op 1 dag in en binnen een straal van zo'n 4 meter rondom de moestuin (9m2) heb gevonden was denk ik 10. Verder ook erg weinig vraat en slijmsporen, dus ik lijk ze steeds wel grotendeels te vinden. Wat ik vind wordt in 2en gehakt/geknipt, de slakkenkorrels doen de rest.

 16. Rucola kan je ook na het doorschieten nog prima eten hoor, en die kruiden heb me binnen no-time weer gezaaid.

   

  Ik ben gelaas al niet zo'n grote fan van rucola en om dat de nog even wat sterker smakende doorgeschoten versie te eten.....ik probeer de zaadjes van de nu uitbundig bloeiende plantjes wel gewoon later te gebruiken

   

  Verder groeit bij mij momenteel alles als kool! De eerste courgettes zijn zo goed als klaar om te oogsten, de knollen vd bietjes komen net boven de grond uit, de prei lijkt voor het eerst aan te slaan, de augurk heeft meerdere augurkjes die lekjer aan het groeien zijn, de tomaten hebben nu hele kleine groene tomaatjes, de 4e lading radijsjes is zojuist de grond in gegaan, 1 vd watermeloenen staat gezellig te groeien in de volle grond (nog geen bloemetjes helaas) en de komkommerplanten groeien flink en zijn al bijna even hoog als de tomaten (ruim een maand later gezaaid) en ik wacht geduldig op de 1e bloem.

   

  Van de erwten en boontjes heb ik al het een en ander geoogst. De grootste erwtenplant heeft de afgelopen week stilgestaan qua groei en niet gebloeid, als ie deze week met meer zon niets meer gaat doen, is ie dan gewoon op en toe aan vervanging? Ik gok dat ie nu zo'n 1,5m hoog is, ziet er verder wel goed uit.

×
×
 • Create New...