Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  5,051
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Was olifantenknoflook broedknolletje en heel klein. Had er niets van verwacht. De rest ziet er ook beduidend slanker uit. Deze viel om in de bak, dus vandaar eruit gehaald. Rest staat wel stevig nog. Alhoewel… vannacht gaat het spoken [emoji317]
 2. Slaoi -what else is new- help me onthouden dat ik stengelsla al eerder had gezaaid en het niks vond. Dat is onveranderd. Manti met eigen tomatenpuree, paprikapoeder van Me Moeder, pepermunt, heel veel basilicum en yoghurt met knoflookgroen. Een karaf met gekoeld water en Cubaanse munt ter begeleiding. Smullen.
 3. De drie o’s Opruimen. Onkruid wieden. Oogsten. Het oogsten van sla, kruiden en een ok was het het leukst en makkelijkst. Nee wacht. Het plukken en vervolgens eten van de aardbeien was het leukst en makkelijkst [emoji39] [emoji38] [emoji14]
 4. Mooi die paarse basilicum. Dit was een broedknolletje wat ik op goed geluk in een bak had gepoot. Ben er heel tevreden mee.
 5. Ik vind de amrocks zo grappig steeds! Leukste kippen vooralsnog. Voor die chabo’s kon ik echt geen liefde opbrengen. Suf he? Die vond ik stom en dat is nooit beter geworden. Deze kippen vind ik geweldig! Ook zo opmerkelijk aan ze dat zij het kippen parcours wat door de dochter zo zorgvuldig is uitgezet, zo lijdzaam afgaan. Ondergaan?! Er staat een boomstronk, balk, kist, balk, boomstronk, trappetje, boomstronk en daar ging niet een kip op en af. Tot groot verdriet van het kind. Maar die amrocks vinden het prachtig. Gaan alle kanten op en af! Ik vind het zo lollig dat ze met z’n allen op het trapje staan te kletsen en te piepen. “Kijk mama, ze doen truukjes!” Te schattig.
 6. Ja dat schijnt de truuk te zijn, maar ik weet niet wat die diepte is. Had nl potdiepte [email protected]
 7. Beterschap voor je vriendin. Ze kan gelukkig best meehelpen met zaaien met 1 hand of de etiketten schrijven? Hoop ik. En anders doe je het dit seizoen alleen en volgend jaar samen. Wat ik heb gedaan om een stuk grasland tot moestuin om te toveren is, afdekken met karton. Ik heb het nl ook vele vele meters uitgestoken, maar dit was toch beduidend simpeler! Grond afdekken met (schoon, dus onbedrukt) karton en gooi daar mest op als je daaraan kunt komen. Tuinaarde? Anders wat stenen oid dat de boel niet wegwaait. Het stukje wat je in je eentje kunt managen, maak je schoon. Denk klein. Haha, heel anders aldan Patrijs! Dat klein denken helpt mij enorm. Als ik bezig ben, denk ik voortaan in perkjes. Vandaag wil ik dit perkje afhebben. Dat is overzichtelijker en vooral ook vriendelijker voor mijn hoofdje dan ‘ik moet nog dit en dit en dit en dat en en en…’. Anders is het zo mega veel en neem ik te veel hooi op mijn vork. Ik heb serieuze rugklachten en kan anders aan het einde van de middag niet meer rechtop staan. Op dat ene schoongemaakte stukje, kun je nog vanalles kwijt. Boontjes bv. Gewoon wat (bamboe)stokken in de grond steken en per stok 3 of 4 boontjes erbij. Denk aan diverse soorten sla, heel veel sla, want sla uit eigen tuin is heerlijk! Ehm, courgette en pompoen zijn al genoemd. Je kunt nog bieten zaaien. Wortels kan ook nog prima. Bloemen mengsels. Koop anders nog wat bessenstruikjes. Is er niet een (zorg)boerderij in de buurt? Wij hebben hier een boerderij en daar was ik van de week. Ze verkopen er eigen kweek planten voor €0,50, €1,- en €2,50. €0,50 bv kool of zonnebloemen, €2,50 de bessenstruiken. Scheelt enorm vergeleken met de winkel. Wist je trouwens dat je een tomaten dief heel makkelijk kunt stekken? Dat kan natuurlijk ook. Misschien heb je bij de tuin waar je zit, iemand met tomaten. Iedereen heeft wel tomaten, moet te doen zijn lijkt me. Vraag of je wat dieven van hun mag en stop het diep in de grond. Flink water geven en hoppaaa, je hebt ook tomaten in de tuin met nul moeite. Zo komt het voor je het weet, toch aardig vol. En als er wat is; vragen stellen kan altijd [emoji1320]
 8. Voor sla, andijvie ed is het veel te heet in een kas. Bladgroentes schieten nu direct door. Dat kun je beter in het najaar doen in de kas. Voor nu: warmteminnende planten in de kas doen. Is anders ook zo zonde van die mooie ruimte.
 9. In de schooltuinen 2 rozen geplant en had een vat bij de Turkse winkel gekregen. Ik denk 15 of 20 liter. Zat granaatappel melasse in. Omdat ik altijd verse melk koop. Lief dat ze aan me dachten maar vind een emmer fijner. Kan ik het afromen en met dit kan het niet. Heb het vandaag gevuld met slootwater en mee maar school genomen in de bakfiets. Daar de planten erin en heeeeeeeel veel water gegeven. Was broodnodig. De plant sessie van vorige week zag er ook al heel slecht uit… nog 4 x gevuld en een strook allerzieligsten begoten. Mijn eigen tuin kwam ook aan de beurt. Hier flink wat water gegeven en aardbeien gegeten. Ook een vijg opgebonden, omdat ik bang ben dat de kinderen die volle tak per ongeluk gaan afbreken. Hij steekt bu uit naar hun uitkijkhoekje waar ze naar varende mensen kijken. Het hekwerk aldaar is ook al aan gort zag ik. Dan is zo’n vijg natuurlijk appeltje eitje voor ze.
 10. @acpronk Ik trek met beleid en dan voel je wanneer hij loskomt. Het zijn ook echt nog bloemen in de dop Zie mijn roerbak foto. Denk dat als het meer richting broedbolletjes gaat, het een stuk moeilijker is en je de hele plant dan slacht. Ik heb trouwens op 1 bed mega last van roest. Is wel allemaal op hetzelfde bed. Wat te doen? Kan ik ze gewoon laten of groeien ze dan toch niet meer?
 11. Mellie

  Komkommer 2021

  Ik heb van de 10 planten nog 3 over… gisteren zag ik dat we een zaadje wat binnen niet was ontsproten, dat nu wel is. Verder maar weer flink wat slakkenspul gestrooid. Waren helemaal plakkerig van het slijm… heb ze dit jaar in een pot, maar dat lijkt geen fluit uit te maken. Gelukkig is niet de hele plant weg zoals met de vorige stakkers. Het lege potje was ook ooit vol… Deze komt omhoog piepen
 12. Een roerbak schotel met sesamsoyasaus. Heel lekker! Zat uit de tuin snijbiet, groen en regenboog, knoflookbloemstelen, knof, mini beetje spinazie, preitje, lente ui en wat koriander in. Vond het erg goed gelukt. Edit: de jongste vond de knoflookbloemstelen niet te eten trouwens. Daar heeft hij netjes omheen gegeten. [emoji1] Voor vanavond ben ik alvast pindasaus aan het maken. Sereh en laurier daarvoor geplukt uet. De rijst staat al te weken, ook met sereh en zelf gedroogde kaffir lime blaadjes. De kippen eitjes zijn al gekookt. Straks zwemmen met de koters. Dan hoef ik alleen maar het fornuis aan te zetten.
 13. Dit was over voor de foto! Gaat ineens snel. Gisteren 3 x geplukt en dan tel ik de onofficiële plukmomenten van de kinderen niet eens mee! Vanavond weer een rondje plukken. Die grote zijn lambada’s trouwens. Jeetje, wat zijn die smakelijk zeg!
 14. Ik blancheer ze ook. Blijven ze het mooist. Juist als je ze rauw invriest, worden peulvruchten wat slapper.
 15. Gigantisch veel water gegeven. Ook een kleine picknick gehad met de kinderen die alles zelf hadden georganiseerd. Superleuk!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...