Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  6,507
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 3 potjes frambozenjam met vlierbloesem Smaakte super lekker! Ik hoop dat het afgekoeld ook zo goed is.
 2. Ik had eigenlijk andere dingen te doen en ineens ben je bezig in de tuin. De per ongeluk opgekomen bonen geplant. Ineens zag ik dat er wat bonen waren opgekomen, geinig. Normaal gooi ik dan het bakje saaiheid in de tuin uit, maar nu heb ik allemaal halve bakjes met onopgekomen zaaigoed overal. Moest ik maar eens opruimen. Toen zag ik het dus. Waren er toch nog een stuk of 12. De blauhilde herken ik wel. Dat waren er 3 die nog hadden gewaagd op te komen. Die andere weet ik niet zo uit mijn hoofd. Wel een groen ras. Ik heb 1 bloemkool verplaatst. Hopelijk voor het laatst. Heb er nog maar 3. De andere drie zijn opgegeten, maar niet door ons. RaRa, wat was dat. Plukje prei losgetrokken uit de schaduw waar ze het perfect doen (niet groeien, maar wel doorleven) en verdeeld. Ow en heel veel lindebloesem geplukt! In het kader van je geld bespaard: lindebloesemthee is best prijzig. €4 ofzo voor een pakje. Dat koop ik dus niet. Ligt nu te drogen. Ik had wel concurrentie tijdens het plukken [emoji2960] Het zoemde allemaal zo heerlijk, dat is toch een heel ander gevoel dan met wespen.
 3. Prei, 1 bloemkool en wat bonen die veel te laat zijn opgekomen.
 4. Kijk eens aan wat hier boven komt piepen! Zou dat Sonja nummer 5, de spoorloze zijn?! Helemaal in een hoekje gefrummeld, want de aarde is al tig x doorwoeld met de berging van de gestorven Sonja 1 en 2. Verdrinkingsdood… heel naar allemaal.
 5. Ja ik moet nodig aan de bak redzebra…. Ik wil het voor de grote groeispurt nog even intomen en goed selecteren welke tomaten waar gekortwiekt worden.
 6. Aha! Dus daarom alleen bij de ok. Die is natuurlijk meer prei dan knof. Dank voor de link!
 7. Ik heb alle knoflook die te drogen hing, verwerkt. Loof eraf enz. De man klaagde dat hij het raam niet open kon zetten zonder in de stank te zitten [emoji38] Ehm, klopte wel, het hing voor het raam van zijn werkkamer. Dus vandaag ruim 2 u bezig geweest met knippen en sorteren. Ik had in mijn olifantenknoflook een beestje zitten. Alleen de ok die ik als laatste heb geoogst. In de andere knof niet. Een bol of 6 denk ik. Ik vond het al raar dat die bollen zo gespleten waren zoals je op de vorige foto kunt zien toen ik ze net had geoogst. Ik heb alles schoongemaakt. Zat een klein bruin beestje in die me niet heel sympathiek lijkt. Vast een lookwurm die tig eitjes legt en je knoflook dan opeet. De kenner weet vast wat het is. Ik niet. Nooit eerder gehad noch gezien. 1 bol zat helemaal onder een zwart iets. Uitwerpselen van dit bruine ding of heb ik 2 plagen? Maar in sommige bollen woonden ook 2 regenwormen, 1 duizendpoot, 1 pissebed, 3 naaktslakken en 1 oorwurm. Gewoon slakken in de knoflook! Daar zouden ze een hekel aan moeten hebben toch?! Adios tegen alles, in de vorm van kliko of tuin. Alles schoongemaakt en liggen nu in mijn knoflookpot. Die kan niet meer dicht. En dan heb ik nog meer in een andere schaal [emoji38] ik vind het erg grappig. Ik heb gewoon te veel. Al kunnen de bollen een stuk beter -groter-, ik heb genoeg knoflook voor een jaar. Wat me overigens opviel, is dat ik 2 soorten ok heb. Een in de vorm van solo’s en 1 in de vorm van tenen. Dit had roeier ooit al geconstateerd, maar nu heb ik het zelf dus. Afgelopen jaar had ik weer nieuwe ok besteld, omdat ik weinig had. De broedbollen van de solo ok zijn ook beduidend geler dan de rest. Zaten flinke knoeperds bij. Ook veel kleine overigens. De grootste is zo groot als een citroen. Echt indrukwekkend! Misschien geen record, maar sowieso wel voor mezelf, want ik kom nooit verder kleintjes. De oogst van dit jaar was goed genoeg om het volgend jaar weer te proberen. Helemaal in mijn nopjes! [emoji1320]
 8. Ik begon in de tomatenjungle. Maar hoe dan? Ik dief oprecht 2 x in de week! Kijk dan…. Die achterste tomaten links gaan bijna door het dak [emoji33][emoji33][emoji33] De opgegeten cucurbitea vervangen met dank aan @redzebra Inmiddels nog 2 extra weg, waaronder 1 van @fre3ke Na harken, 2 klimmers een stok gegeven te hebben en bewateren, begon ik aan de eigenlijke tuinklus. De knoflook moest weg, want de man kon het raam niet open doen vanwege de knoflook lucht [emoji23] terechte klacht dus werk aan de winkel. Duurde wel even. Ik dacht klaar te zijn. Kom ik binnen. Heb ik nog een emmer vol met knoflook. Neeeee! [emoji38][emoji38][emoji38] ik heb nog nooit zo veel knoflook gehad. Genoeg klein grut hoor, maar ook voor het eerst fatsoenlijke bollen. Ik heb broedbollen en kleine solo’s herplant. Niet alles. Gewoon een beetje wat ik in een bak kwijt kon. Nog een slok water en toen nog wespen laten verdelgen die een huis hadden gebouwd in mijn huis. Altijd fijn.
 9. De ok Hier een mix van verschillende soorten. Ik heb genoeg voor een jaar. Meer dan een kilo knoflook [emoji38] genoeg kleintjes ook, maar ze zullen vast niet minder smaken.
 10. Ah, pittige padron, pittige shishito. Wordt een beetje je handelsmerk ongewilde pittigheid [emoji1787] Ik dacht dat ik je deze zaadjes had gegeven. Gekocht kan ook. Maar niet raar dus dat ze heet zijn, want daar staan ze ook om bekend. Geniet er van zou ik zeggen!
 11. Deze gerbera’s gisteren gekocht… de helft van de bloemen is weggeknaagd [emoji222] [emoji222] [emoji222]
 12. Oeh wat een gezelligheid daar op je vensterbank! Wat een mooie paprika’s zeg. Snel eten! Welkom hier. Misschien kun je een plekje maken in de tuin zoals Patrijs zei. Dan kunnen die wortels lekker aarden in de volle grond en je nog meer vruchten geven. Groene groetjes en geniet ervan! [emoji39]
 13. Yes! Ik heb eindelijk fatsoenlijke bollen olifantenknoflook Op 1 na, zijn alle bollen vrij groot. Ben er heel blij mee. De broedbolletjes heb ik een aantal weer terug geplant. Normaal doe ik dat niet nu al, maar zag dat hier. Dus ben benieuwd wat het verschil zal zijn als ik de rest in nov plant. Heb eindelijk het gevoel dat mijn knoflookavontuur voor de verandering niet is mislukt. Werd tijd [emoji1316] [emoji1316]
 14. Ik heb de laatste knoflook en oerprei geoogst. Alles wat er nu nog staat, heb ik over het hoofd gezien.
 15. Bloemkool eet ik ook het liefst anders. Ik wil best geblancheerde bloemkool eten, maar met een sausje is gelijk zo Ehm… nou, ja, Hollands denk ik [emoji38][emoji38][emoji38] terwijl ik stamppot heerlijk vind, maar dat terzijde. Bloemkoolsoep met amandel is ook heel lekker. Ik maak er eigenlijk vooral curry mee of uit de oven, een turks recept met ei en yoghurt. Maar goed, dat vind jij dan misschien weer zo turks [emoji13] Vandaag Tomatensaus gemaakt voor de inmaak, dus aten we ook pasta met saus. Heel veel ui, knoflook, oerprei, oregano, salie, rozemarijn, 3 blaadjes laurier -ahaha, dat dan weer heel matig!- en veel tijm ging er in. 5 u laten inkoken en voila. Heerlijk. Echt gesmuld, zelfs eigenlijk te veel van gegeten. Ik vind een Turkse tomatensalade er heel goed bij passen, die komen uit de winkel, maar de rucola en knoflook niet. Verser kon niet. Morgen eten we VLEESCH. Ook lekker.
×
×
 • Create New...