Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  5,842
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mellie

  bijen houden

  Zo zielig vind ik dat [emoji17][emoji17][emoji17]
 2. Ik heb hier hardop om moeten lachen [emoji38][emoji38][emoji38] Zo waar en herkenbaar. Ik heb vandaag bezoek gehad van @Fre3ke! Het was jammer dat ik zo’n drukke dag had, want wat is moesbezoek toch altijd leuk joh! Sjonge. Dan mis je een forumdag wel hoor. Een stukje pompoentaart gekregen en 2 soorten peperzaden. Eigenlijk had ik heel sterk gezegd dat ik geen zaden hoefde, want ik heb al zo veel… en toen werden ze onder mijn neus geschoven en kon ik toch geen nee zeggen. Echte wilskracht hoor. Heb maar tegen 2 soorten ja gezegd. [emoji1320]powerrrrrrrrr
 3. Ooohhhooooohhhh, vanmiddag lekker het restje focaccia met ingemaakte pepers opgesmikkeld. Sjonge zeg, wat kan een mens daar blij van worden. Ook voor het eerst pompoentaart op van @Fre3ke. Lekker! Zo meteen gekochte kippetjes met gekochte aardappels met eigen kruiden en gepofte knof uit de oven met slaoi met zongedroogde cherrytomaten. Dat ga ik trouwens niet weer doen. Zo veel meer werk terwijl ik ze net zo lekker vind als normaal formaat tomaten. Wel echt trek… nog even geduld!
 4. Ik heb echt geen idee… moet eerlijk bekennen dat het me steeds minder aantrekt. Allemaal beren op de weg [emoji41]
 5. Heel erg bedankt Flup! Ik ben echt heel blij met alle leuke nieuwe dingen! Zo veel soorten zonnebloemen, daar kan ik me nu al op verheugen.
 6. Focaccia en börek en salade van de 4-jarige. Nogal rustiek gesneden zal ik maar zeggen. De focaccia heb ik gedipt in mijn ingemaakte pepers gaan vorig jaar. Vanochtend een potje weggegeven en ik vond het zo heerlijk ruiken. Ooohhh had er direct zin in! Tomaat, knof en alle sperren pepers die ik toen nog had, zitten er in. Het rook heel lekker en de smaak… ik denk dat het mijn beste peper inmaak ooit is. Schaal was leeg geslurpt… dus ik heb een foto van de pot.
 7. Hij laat alleen 3 verschillende methodes zien. Vond het wel meevallen eigenlijk. Focaccia was lekker. Was echt lang geleden. Had ook nog een kleine börek erbij. Weet niet of ik het de volgende x weer zo doe. Vind het dan toch moeilijker hanteerbaar. Klein stukje over trouwens. De man heeft een foto van toen ie nog heel was.
 8. 2 pepers die ik was vergeten… aji crystal en peper poblano
 9. Genoeg starter hoor. Ik krijg zo bijna het gevoel alsof ik geen brood kan bakken [emoji51] Het brood van de dag wordt een focaccia aangezien de man daar speciaal om heeft verzocht. Wel anders gemaakt dan anders nav een yt filmpje van Brian lagerstorm. Niet gekneed, maar met een lepel gemengd… nou ja. Als je wilt weten hoe precies: Dus alsnog aan het experimenteren geslagen hier. Benieuwd…
 10. Woowwwww moestuinkriebels! Peper en parikazaden, tomatenzaden, Turkse dille, wat aubergine en pompoen en courgette aan een nieuwe moestuinier gegeven. Bij het zien van al die zaden begon het toch weer te kriebelen. Maar nee. Zelf heb ik toch echt al genoeg voorgezaaid.
 11. Vandaag aten wij ‘het buikje is lente’. Karni bahar uit de oven met eigen eitjes -wel 3!- met pasta saus -hoort niet, maar was over en kon vast- en wat kruiden enzo. Eigen yoghurt en knof voor de saus.
 12. Ik heb een pakje terug gekregen. 23/11/2021 verzonden naar Turkije met oa allerlei peperzaden. Nu terug bij mij in Nederland. Grrrrrr. Zo balen..: Opnieuw verzonden. Gelukkig hoef je bij hen niet voor te zaaien. Zij zaaien in mei alles direct in de volle grond. Dus als het er nu weer 2 maanden over doet, is het ruim op tijd.
 13. En jawel hoor. De zaadjes vonden het te koud. Bijna niet te zien op de foto, maar piept er toch boven het zand uit. Deze zijn er gelijk voor gegaan. Ik voel gewoon de kou van het raam… denk je mooi zonnig, is het raam gewoon te koud. Sjonge jonge zeg. Voorlopig mogen ze op de verwarming blijven.
 14. Nou, mijn levain is gemaakt. Morgen waag ik me weer aan een brood die ik zelf ga opbollen… duimen maar! Net gemaakt met een tip op YouTube (ik heb in de afgelopen weken meer yt gekeken dan in de afgelopen 10 jaar…) Mijn zo goed als leeg geschraapte starterpot heb ik gevoed met 70 gr bloem (hij deed 100, maar vond het schraapsel te weinig voor 100 gr). Heb ik laten staan en jawel hoor! Het werd echt wat. Heb dat gebruikt voor de levain met wat starter uit de volle pot. En dan morgen brood bakken.
 15. Was het wel ingepakt toen je het kreeg @goldfish? Vind ingepakte cadeautjes altijd een stuk leuker [emoji18] Beterschap voor jullie!
×
×
 • Create New...