Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  7,176
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oeh, de zwaarste zal dan wel een niet eetbare bleekselderij worden zo taai! [emoji23][emoji23][emoji23] Maar… vooruit. Ik doe ook mee! Al gaat de tuin op de schop omdat het bijna ingestorte tuinhuisje waarschijnlijk vervangen gaat worden. Maar wie weet lukt het om een goed moesseizoen te volbrengen [emoji1320] Ow ja en wat fijn dat je deze taak op je hebt genomen. Super Lia!
 2. Mellie

  Eerste moestuin.

  Oeh, lekker bezig al! Veel plezier in de tuin en hier op het forum. Met groene groet!
 3. Ik zaai ook pas half maart. Tomaten groeien hard en voor je het weet, is je huis te klein. Dus februari zou ik zeker niet doen en gewoon de sites negeren die dat beweren!
 4. @lia56 kastanjehout gaat zo lang mee voor het rot. Dus je kunt er ook nog menig klusje mee fiksen ipv alleen opstoken. Mooi zeg! Ik heb de kippenhokken schoongemaakt, de kipjes ingewreven met diatomeeenaarde en 1 kip haar pootjes ingesmeerd tegen kalkpoot. 3 eitjes geraapt. Onkruid geplukt en bij de kippen gedumpt. Ze mochten vandaag eindelijk ook weer eens buiten scharrelen omdat hun mother of chickens ook weer eens wat in de tuin deed. Word ik altijd blij van die scharrelende kipjes. Heerlijk zo. De buurman kwam me nog even uitlachen omdat hij me hoorde kletsen tegen de dames [emoji23]
 5. Ja klopt ik ben Turks. We hebben 250 recepten (minstens) met aubergine. Wil ik best delen. Waar hou je van? Edit: niet alle 250 uiteraard [emoji23] een paar
 6. Mellie

  Pepers 2023

  Bij mij wil de padron ook niet @mdubbelm en heb ook nog nul arbol. Rest is al wel of boven of piept boven.
 7. Ow klinkt heerlijk Jootje! Met een snufje paprikapoeder van me moeder?! Wij aten gekochte sushi. Ik had wel zelf de tafel gedekt [emoji2957] gisteren binnenstoof met eennalaatste zak tomaten uit de vriezer. Ik moet dat komend jaar meer gaan doen. Smaakt echt zomers. Ik blijf saus maken en in pot doen. Altijd fijn voor pasta of curry oid. Maar saus uit pot is totaal anders en dit mondgevoel is wel echt tomaterig. En zomers natuurlijk. Zucht. Nog meer plek reserveren in de vriezer. Of verhuizen en een tweede vriezer kopen.
 8. Ik ben een paar x in Amsterdam geweest en het is absoluut een aanrader.
 9. Ik heb 3 soorten, maar mis eigenlijk nog 1 soort die ik ook graag wilde. Heb nu wat meer gangbaardere. Witte bol, aubergine de barbentane en imperial black beauty gezaaid. Ik wil eigenlijk nog rotonda bianca sfumata di rosa zaaien. Dat vind ik een heel mooie aubergine en lekker om te poffen.
 10. Mellie

  Pepers 2023

  Deze heb ik ook allemaal. In de vriezer heb ik ergens nog een grote zak lemon drop. Zaden genoeg. Probeer de vriezer leger te krijgen. Ik ben zo ver dat ik in 1 lade zelfs een heel brood in heb kunnen proppen, dus het zal niet lang meer duren voordat die zak boven water komt. Dan kan ik je wel wat opsturen.
 11. Mellie

  Citroengras

  Ah leuk hoor! Gaat vast hartstikke goed. Ik kweek ze al jaren en pak de potten elk jaar goed in. Soms gaat er een stengel of 2 dood. Ach ja. Hoort erbij. Maar vind sereh uit eigen tuin een van de allerleukste projectjes! Niet moeilijk. Wil weinig, vraagt weinig. Kan eigenlijk niet mislukken. Koop een stuk sereh en zet het kontje wat je toch niet gebruikt in een glaasje water. Als het weigert te wortelen, pel je de buitenste laag eraf. En dan weer door tot er een wortel aanzit.
 12. Hier ook @arja. Ze vliegen dan ook echt overal en niet alleen bij je planten. Zo vies vind ik dat. Ik maakte een zak met verse potgrond open en daar vlogen ze al uit. Offf. Lekker dan. Die gebruik ik dus niet, maar heb er wel geld aan uitgegeven. Rotbeesten zijn het.
 13. Mellie

  Pepers 2023

  Ik vind lemon drop heerlijk rauw, of door bv roti, zelfs ingemaakt of mijn lievelings: door de sambal. Sambal krijgt een heerlijk fruitige smaak die ik erg kan waarderen en ik krijg steevast complimenten. Eigenlijk alle keukentoepassingen vind ik lekker met deze veelzijdige peper. Dat in tegenstelling tot bv de Ethiopian brown waar ik ook fan van ben. Daar maak ik alleen nog Chili vlokken van. Rauw eten vind ik hem ook niet zo lekker. Blijft een stugge peper. Mocht ik eindelijk niet meer gekweld worden door mijn rugpijnen, dan kom ik 15/04 graag langs op mtfd en zal dan ook wat sambal meenemen om te proeven. Het is ook net rond mijn verjaardag, dus wie weet word ik wel verrast met een weekendje weg (hint, hint, waar is je man als je hem nodig hebt?!) @redzebra leuk joh dat alles zo goed opkomt. Het zijn ook echt al heuse plantjes bij je. Ik pak het altijd ook beduidend minder profi aan. Bij mij piepen ze dan ook net boven, maar dat komt vast wel goed. Alleen die pdp weigert weer. Elk jaar hetzelfde liedje, niet te geloven!
×
×
 • Create New...