Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,575
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ooooo die vogels ook! Wij hebben ook al 1 boom leeggegeten... zo lekker die kersen en zo belachelijk duur..: Ik heb weer eens een fles vlierbloesemlimonadesiroop weggegeven en andijvie en tatsoi. De andijvie heb ik niet eens gezaaid! Is wat vorig jaar niet is opgekomen.
 2. In Tapatalk staat er alleen de optie ‘quote’ ‘vind ik leuk’ of ‘gift’. Ik zie verder geen duimpjes of hartjes. Denk dat dat alleen op de site te zien is.
 3. Haha, heerlijk dromen toch! Ik hoop dat alles snel rond is. Wat een geweldige plannen. Ik heb zijdehoenders en serama kippen. Dat is het enige wat er aan dieren zijn en heb er verder ook weinig ervaring mee. Pas 1 jaar kippenmoeder, leer zelf ook nog veel. Seramas zijn de kleinste kippen ter wereld. Heel klein dus en de zijdehoenders zijn krielkippen die meer pluis dan vlees zijn. Veel veren! Ze mochten het eerste half jaar (korter?) vrij rondscharrelen. Ze kunnen niet vliegen en de moesbedden waren omheind om enthousiaste kleuters buiten te houden. Dus ze konden toch geen kwaad doen waar het niet mocht. Maar na een kipnap en een kip wat kwijt was, een ren gemaakt. Nu scharrelen ze alleen daar rond en mogen ze alleen buiten als er iemand bij blijft. Kippen zijn Superleuk en als je de ruimte en de plannen hebt, zou ik ze zeker aanraden. Neus eens rond bij nutsdieren. Genoeg inspiratie! Voor je het weet, koop je net [email protected] een mini koetje [emoji14] geweldig toch als je plek hebt!
 4. [email protected]! [emoji51] Ik heb paar dagen terug Altajse uitjes gezaaid. Zeldzaam iets schijnt. Omschrijving beviel, tis niet dat ik het ken verder.
 5. Voor je houdbaarheid is 800 gr suiker wel weinig. Weet niet hoe snel jullie het verbruiken?
 6. Citroenzuur is dan ook wel heel heftig... dus zou zo maar kunnen. Ik gebruik 35 gr citroenzuur per liter altijd.
 7. Mellie

  Jó napot

  Ziet er goed uit hoor! Heerlijk. Lukt het ook een beetje met het Hongaars? Een van de moeilijkste talen ter wereld om te leren... hopelijk lukt dat ook een beetje!
 8. Het gisteren ontgonnen stukje land vandaag beplant met lavendel en wat zomerbloeiers. Gras gezaaid en water gegeven. Bewonderend naar het kasje gekeken waar alle capsicum zo netjes staan te groeien.
 9. Een van de vragen die ik heb waar jullie vast een antwoord op hebben (mijn boek is er nog niet) wanneer een kip weer eieren gaat leggen nadat er kuikens zijn?
 10. Ow nee Charly! Wat een stomme dag zeg. Die knorrepotjes maken er wel een flink potje van... en dat jij al toe bent aan tomaten dieven joh. Jeetje, nog lang niet hier! Wel al paprikaatjes en pepers bewonderd in de kas. Flink begoten ook. Er is een watergeefxomputertje, maar denk dat ik hem nog iets vaker moet laten sproeien. Staat nu op 2 x pw. Mag wel naar 3 x. Maar eerst was ik op school bezig geweest. Alles wat uit het hek groeide, heb ik gekortwiekt. 2 klikos vol. Ook alle onkruid meegenomen aan de buitenzijde van het hek. En passant een stuk of 30 latex wegwerphandschoenen gevonden tussen het onkruid wat iemand (of meerdere iemanden?) daar netjes tussen heeft gegooid. Te bizar voor woorden. Ik gooi nooit iets op straat. Dit zijn grote handschoenen. Welke onverantwoordelijke dodo gooit zijn zooi zomaar tegen een schoolhek aan? Een kleuter zal maar een handschoen oprapen... Heel goed mijn eigen behandschoende handen gewassen erna. Rare tijden... In mijn eigen tuin heb ik zeer recent tegen een gammel hekje tussen ons en de buren aan gestoten. Of gevallen. Dat gammele ding ging kapot. Dat is zaterdag afgevoerd. Nu moest dat stuk netjes gemaakt worden. Vandaag was de dag. Erna alles netjes geveegd en gesproeid. Het was zo zanderig. Alles weer toonbaar. Kortom: Ik heb me vandaag flink uitgesloofd. Nu eet ik m&m’s [emoji14]
 11. Zulk mooi luchtig brood. Vandaag meegenomen voor het Suikerfeest naar mijn ouders. Heel goed gelukt

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...