Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  5,486
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mellie

 1. Heb ik wel, maar dan moet je je realiseren dat je 5 uur staat en bezig bent. Heb het dit jaar voor het eerst gemaakt en was erg lekker, maar behoorlijk intensief… haast een dagtaak. Wil het best typen, maar alleen als je het ook echt gaat maken.
  Niet lullig bedoeld hoor, maar dat typen kost ook veel tijd.

 2. Als ik me goed herinner heeft @Mellie het vroeger toch ook een keer gedaan? Of iemand anders?

  Ow ja, stekken werkt hartstikke goed. Kan niet mis gaan mits je de boel vochtig houdt. Sommige dingen willen echt niet lukken, maar yacon stellen is zeker de moeite waard. De winter door helpen is lastiger met luizen..!

   

  Edit: ahahaha zie dat het wel een oude vraag is. Is vast al opgelost, maar stekken blijft handig

 3. Dat was een goeie tip. Ben ook aan het strooien geslagen. Genoeg lege plekken inmiddels en had heel veel bloemstengels die eerst nauwelijks iets voorstelden en na de oogst nog als een malle zijn gaan doorgroeien. Dus had aardig wat baby knofjes te strooien.

  Ik heb bloody butcher, Estonia red, maxatawny, morado de pedronera-ahahaha, autocorrect maakte er morsdood van! ), shatilli, Siberian en Simonetti besteld. Simonetti had ik eerder gehad, maar die is verloren gegaan in de bulk. Dus maar opnieuw besteld. Mijn doel is komend jaar een reuze okifsntenknoflook te telen. Ik had dit jaar wel mijn grootste, maar bleef toch erg bescheiden als ik de joekels van anderen zie.

  Iemand ooit nog wat gehoord van@Roeier, onze knoflookkenner?

 4. Ik heb de patio en buitenkeuken schoongespoten. Alle bladeren opgeveegd en vogelpoep. De druiven zijn zó populair dat er overal blauwe flatsen liggen.

  Ook de kas water gegeven. Verhip, had de yacon ook best een slok kunnen geven. Helaas. Bedenk ik nu. de tuinslang ook nog een dik kwartier laten lopen in een muizenhol. Deed me goed vlak daarna een paar kraaloogjes voorbij te zien schieten. Ik gun ze allemaal een verdrinkingsdood…

  Aardbeien zaten vol met pissebedden vieze beesten. Heb de helft gegooid bij de kippen. Andere helft afgestaan aan de kinderen.
  Pepers en paprika’s geplukt. Weer slakken gevonden. Ze blijven maar in de kas komen. Had van de week nog slakkenkorrels gestrooid, maar ze blijven komen.

  Gênant slakkenverhaal: de gevonden slakken knikker ik altijd in de sloot en elke x denk ik, straks raak je nog iemand. (Een populaire vaarroute)Maar ik heb nog nooit iemand geraakt.

  Ik gooi wederom een slak in het water en in plaats van plons hoor ik schluupppp. Dat was een flasch, vol in het gezicht van een man die voorbij voer. Een dikke vette slijmerige naaktslak was het, zon vieze bruine. Echt zoooo verschrikkelijk smerig. Ik heb wel een miljoen x sorry gezegd…. Echt heel naar. Hij vond het gelukkig minder erg dan ik.

  Iewwww. Vol in je gezicht een slak

 5. @liekie ik zaai paksoi eens in de zo veel tijd in de zon. Schiet vrijwel direct door zoals je zegt. Ik laat dat lekker zijn gang gaan en vervolgens kan ik jaren lang de opgekomen plantjes herplanten in de schaduw. Ik heb dit jaar zo al mijn paksoi gezaaid. Gewoon de opgekomen plantjes weer uit de zon halen.

   

  Bladgroente schiet altijd belachelijk snel door… maar zaaien in de schaduw zelf vind ik ook niet handig. Dan duurt weer een eeuwigheid voordat het opkomt. Op deze manier vind ik het wel werkzaam. Alhoewel… de slakken zijn er wel als de kippen bij, maar dat is een ander gevecht.

  • Like 1
  • Thanks 1
 6. Het valt mij op dat mijn gele tomaten veel resistenter waren tegen pytho dan de anderen. Ik heb nog 1 goldene königing staan buiten notabene en 1 tomaat die een dief was van een tomaat. Geen idee welke. Is ook nog steeds niets rijp overigens, dus moet wel opschieten. Staat iets te veel in de schaduw. Maar die zijn niet ziek. Toch raar als alle andere tomaten buiten allemaal al zijn geruimd.

  In de kas heb ik nog een stuk of 5 tomaten die amper tomaten hebben, maar niet ziek zijn. Dus laat ik ze maar staan tot ik wat meer tijd heb. Misschien zondag. Anders nog en dikke week wachten voor de grote verwijdering.

  Toch jammer dat ik in de kas zo slecht tomaten kan kweken. Heb me suf getikt, zonder noemenswaardige bevruchting.
  Volgend jaar toch weer proberen. Ik had bedacht om vierkante potten die ik heb, de bodem uit te halen en dat in de grond te zetten tzt. En de tomaten daarin. Net zo veel als dat ik potten kwijt kan in 1 strook. Dan heeft elke tomaat wel meer grond tot zijn beschikking. Dan prop ik er ook vast minder tomaten in. Zal vast ook uitmaken.

  Een yay of nay? Suggesties van de tomatenkenners?

 7. Ziet er prachtig uit! Die kleine dahlia vooraan op de foto vind ik echt een schatje. Die pompons vind ik erg leuk.

  Bij mij helaas maar 1 soort opgekomen. Rest overgeleverd aan de slakken helaas.

  Ah, kijk eens aan! Wilde een foto maken van mijn oogst en de slakken presenteren zichzelf…!

  8bc9eb62156e769a9a0a66c5de885c0a.jpg


  Die grote gele paprika is van @Prettiggestoord. De eerste die ik zelf opeet ipv de beesten. De planten hangen nog helemaal vol. Willen niet rijpen… de oranje numex suave orange peper (rechts voor) is zo een lekkere. Oorspronkelijk ooit van@charly gehad. Blijf ik zaaien, zo lekker!

  Ow en ik had 4 eieren in totaal, maar die andere 2 had ik vanochtend al naar binnen gebracht.
  f0adbf958f94a47cf6eebbf9ffab6fc6.jpg


  7f51f521410a2eb13c809e137bc77389.jpg

  En een bosje gezelligheid voor binnen. De lathyrus blijft maar gaan. Rest is allang vergaan, maar deze is nog druk met bloeien.

  • Like 2
 8. Wat veroorzaakt die gaatjes in mijn paprika’s?! AAAAHHH!!!
  En toen… zag ik deze gluiperd.

  f953504c5385be64c2837e4248f2cde7.jpg
  Deze paprika is hoewel onrijp, nog bruikbaar, de slak is inmiddels naar de eeuwige grasvelden.

  100b7e288f527e64d05841828116fffc.jpg


  Ik wilde een mooie paprika plukken. Valt hij zo van haar graatje. Helemaal rot. De potten incl steel bleven hangen. Lag ook weer een rotte paprika op de grond met gaatjes. Pffff.

  6cdc492cd462e754074be83251f709c9.jpg


  Wel een mooie oogst. Heb meer geplukt dan ik zelf nodig heb. Vanmiddag en morgen wat weggeven aan een vriend en mijn tante.

  d6b9700b10ac873a17a816a9b4ba7ffe.jpg

  Van de shishito pepers ga ik rode chilivlokken van maken. Vind dat het lekkerst, erg geurig zijn ze.

 9. Ik edit mijn post. Ik had een heel andere peper in mijn hoofd!

   

   

  De Buena mulatta is nu die oranje gekleurd is, van binnen paars. Echt superleuk zo! Alleen daarom zou je eigenlijk moeten wachten tot hij verkleurd. Is alleen wel erg lang… heb 2 maanden geleden al pepers ervan gegeten. Om nou zo lang voor de kleur te wachten is ook zo wat. Is wel een blijvertje. Vind het een leuke peper. Hoop alleen dat die van volgend jaar niet zo heet zijn. Ga het uiteraard wel weer opnieuw proberen met nieuw zaad.

 10. Ik heb platifor2 en melred. Eerste wel erg gevoel voor bladkrulziekte. Geven alletwee lekkere vruchten. Platifor2 zelfs belachelijk lekkere. Is een platte wilde perzik soort. Melred rond en rood vruchtvlees.

×
×
 • Create New...