Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,767
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mellie


 1. Neusrot... klinkt vies en bijzonder toepasselijk. Wist niet dat je dat als niet-tomaat ook kon krijgen. Wat kan ik er tegen doen?

  En die woelende rakkers? Woelmuizen of mollen? Of nog een andere optie waar ik niet aan denk?


 2. 2 problemen in de kas... ik heb losse planten liggen die zijn omgewoeld. Niet echt losgeknaagd, er zaten wel nog wortels aan, maar omgevallen omdat het losse aarde was. De schapenwol die er er ter uitdrijving van de woelmuizen had gepropt naast peper elefant lag netjes bovengronds...
  iemand tips?
  Probleem 2 zie laatste foto. Peper waarvan de bovenste helft wel heel vies is. Het voelt nog wel als een peper aan, alleen dan heel vies kleurtje... doorgesneden en het sap (vocht?) droop eruit.

  Zo staat het er verder bij in de kas:

  794478c9659d8a65dbd54b42db27d76d.jpg

  eb0c136c57db6fdb645d203a1b374aa0.jpg

  Dit stukje ook weer losgewoelde aarde.... planten zien er gelijk minder appetijtelijk uit

  2c2a56c2b89ac943f69e424c61e48513.jpg

  En dan deze... de laatste foto.
  Weet iemand wat dit is?

  f5d54309ddb7bacc9e9a1e9bf0f72964.jpg


 3. 77c86291a003337e81a87de77ce95206.jpg

  Recept desem brood spelt met vijgen en pecan van levine
  Mmmm ook een aanrader! Ik heb ipv vijgen gedroogde zuidvruchten gebruikt. Dan moet je oven wel iets zachter, want er zitten een paar stukken fruit in de bovenkant van het deeg. Die fruit suikers verbranden natuurlijk sneller. Volgende x 210 graden. Heel luchtig en vol van smaak. b1ffcd676790cf79759640f15e422f00.jpg


 4. Ai dat is naar... ik ben zo dól op cv. Wij komen voorlopig ook niet in grunning met Corona enzo. Anders had je wat takjes gehad in zelf te proberen te stekken. Ik heb nu zelf eindelijk 2 geslaagde pogingen na talloze mislukte. Die koester ik nog even zelf.


 5. Bezig met de eerste rijs. Zonder vingen, want in 5 winkels geweest gisteren op zoek naar dragon en toen ook steeds gekeken of ze fatsoenlijke vijgen hadden. Alleen maar vieze wit uitgeslagen vijgen. Brrrr... de enige die er goed uitzag, was bij de TR winkel maar was gelijk een kilo verpakking van €15. Was me te gortig.

  Dus nu aan het rijzen met gedroogd fruit en pecannoten. Ben benieuwd.
  Het is Een wordt vervolgdje


 6. Hier gaat het eigenlijk heel goed! Maar op de een of andere manier eindig ik steeds in de kas zonder mobiel. Maar ik ben heel erg content en zeker gezien de trage start.
  Er hangen veel pepers aan. Jeej

  De afgeknipte stekjes doen het beduidend minder, want die zijn volledig bedolven onder de andere pepers. Die maakten ineens een flinke groeispurt, maar dat had de moederplant ook. Dus ik heb er vertrouwen in dat het wel goedkomt met die kneusjes.


 7. Mijn citroenverbena is inmiddels 4 jaar bij mij en ik ben er dol op. Heus wel te verkrijgen, mar gewoon niet zo gangbaar en wat lastiger. Ik ben er dan ook best zuinig op.
  Ik ben elk jaar braaf aan het stekken, maar afgelopen 2 jaar wil het niet zo.

  In het 1e jaar sloeg elk stukje wat ik in het water stopte, aan. Ik weet nog dat Spitskool vroeg hoe ik dat deed. Nou, gewoon, in het water stoppen. Doet het altijd, net onkruid.

  Nou, dat heb ik geweten hoor. Gevalletje hoogmoedkomtvoordeval, al was het zo totaal niet bedoeld. Was gewoon makkelijk dacht ik.

  Jaar 2 nul.
  Jaar 3 nul.
  Jaar 4, 2 stuks.
  1 direct in een potje gestopt met stekpoeder en 1 zonder. 1 aangeslagen (die zonder stekpoeder uiteraard) en deze in een vaasje met water doet het ook. Maar is wel al 2 maanden oud. Heel langzaam dus... al met al vind ik het best een nuffig plantje, zoals RobO placht te zeggen

  0aebad5c57d5e082695583a1f9b4c481.jpg


 8. Normaal gesproken wel, maar daar starten we meestal in maart mee. En dit jaar begonnen we met thuisonderwijs in maart... maar echt heel leuk om te doen. Frambozen, appels. Peren, bramen, maar ook elk jaar weer groenten zoals sla, courgette, tomaten, komkommers enz. Er staan normaal heel veel in de tuin. Dit jaar alleen de vaste planten. Heel jammer dit Corona jaar

  • Like 1

 9. De 2e parmezaan van vorig jaar feb aangesneden. Smaakt heerlijk en ben er zo blij mee. Lekker genoeg ook dat ik het gisteren oa aan de Italiaanse kleuterjuf van mijn kleuter durfde te geven. Vandaag kreeg ik te horen dat ze toen ze het proefde een flashback naar vroeger had. Het smaakte precies zoals de Italiaanse kaas die ze meenemen. Ben echt zo trots!

  • Like 2

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...