Jump to content

Charly

Members
 • Content Count

  2,690
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hé Pinksterbloempje, inderdaad. Mooi stukje grond. Fijn hoor. En ja: fora / Google afstruinen naar informatie is leuk hé! Zo begin ik mijn zoektochten naar nieuwe dieren / plannen ook altijd. Nigeriaanse dwerggeiten lijken in Europa niet te vinden helaas. Klein alternatief geitje dat je ook kunt melken lijkt er niet te zijn. Als je niet maalt om melken, zijn die dwergboederij-geitjes echter prima. Verder inderdaad, wat Jorieke al aangaf, we hebben heel uitgebreid beschreven wat we tegengekomen zijn in onze zoektochten naar goede manieren van beesten houden hier op t forum. Als je nog specifieke vragen hebt over bepaalde dieren, kun je die het beste stellen in het betreffende topic over dat beessie. Veel plezier!
 2. Titel van deze foto: Waarom mijn lief voortaan zal vragen “hoeveel” als ik zeg dat ik bij Jorieke en Joep kippen ga halen. Hahahah. Hij was een tikje overdonderd gisteren. Maar ondertussen maken de 7 Grote Amrocks en de 9 veldvleeskuikens het best. Ze staan nog in de woonkamer, dat geeft wel een enorme bende hoor. En onrust, want het piept en kwettert de hele dag door. Dus ze gaan eerdaags toch maar de stal in. Nu nog niet, want ze zijn ook wel heel geestig. Je hebt geen tv meer nodig. [emoji4] Die kleine gele pluizenbolletjes weten zich trouwens verrassend goed te weren. Zijn feller dan die grote Amrock kuikens, vooral op t eten.
 3. Hahahaha. Nou en hier kan ik plakken wat Jorieke vandaag gekregen heeft: Een lege olijfoliefles met een handig tuutje (om azijn in te gaan doen en handig te kunnen schenken), heerlijke biologische sinaasappels, sinaasappel-granola, te dun gebleven sinaasappel marmelade om (o.a.) sinaasappel-granola mee te kunnen maken, en het guava-fruitleer. Ah ja. De sinaasappelmarmelade is dun, vanwege asdat ik geen geleisuiker had. Raar dat dat bij citroenen niet hoeft, en toch dik wordt, maar bij sinaasappelen wel. Enfin, smaakt best gelukkig
 4. Heel gezellig! Dennenboom-thee met eigen gemaakte chocolade. Mmmmm. En een toffe rondleiding gehad door kas en schuur en eiermachines. Ook toch tof. Ik gekregen: Piepertjes voor varkens, pitjes voor kippen, klein piepend tuig (kuikentjes) en een puntgave stenenwagen. Super fijn!
 5. Varkens gevangen. Tot drie keer toe. [emoji2962] Eerste keer omdat we de stroom per ongeluk niet op de draad hadden. (Schade: kippenren gesloopt en leghok danig toegetakeld, dames kip volledig van de leg.) Tweede keer omdat we het houten hek, waar ze normaal netjes achter blijven, niet voldoende vastgezet hadden. (Voederbietenproject vroegtijdig om zeep) Derde keer omdat ze de smaak te pakken hadden, dwars door het houten hek heen. Gelukkig zag ik het deze keer gebeuren. Dus ben er even met een flinke bamboe-stok naartoe geracet. Nu zitten ze in een ander, veiliger veldje. En hebben ze straf: geen avondeten. (Niet dat ze dat vreselijk raakt, ze liggen met uiterst volle penzen op t gras te maffen. De klojo’s) Verder ook gewoon dingen gedaan als tomaten dieven en opbinden en bonen leggen en dat soort zaken. Daar niet van. Maar continu met een argus-oog op die #@!!%-varkens vanaf nu!
 6. Hoest met je kuikentje Mellie? En met de drie import-kuikentjes? Ga je nog zelf uitbroeden ook? De meneer die voor mij kuikentjes heeft uitgebroed in zijn broedmachine, heeft ook een soort van buideltje dat hij tegen zijn buik bindt, waar hij af en toe een eitje in uitbroedt. I kid you not. Dus zo kan het ook, mensen. Foto’s van mijn zeven broed-machine kuikens: Ik houd ze nog een klein weekje binnen. Om tammer te maken. Wil geen paniekbeesten meer.
 7. Nou de dubbeldooier-meneer heeft eitjes in zijn broedmachine uitgebroed voor me. (In ruil dus voor dubbeldooiers die hij ook wilde uitbroeden) Kom ik daar, zegt ie: “kijk deze vier waren uitgekomen van jouw eieren” en wijst me naar 4 prachtige blonde kuikens. Ikke: “jaa ehh. Bjoeties hoor. Maar mijn kuikens horen donker te zijn”. Hij: “dat kan niet” ik: “jazeker heus wel. Bijna zwart met een lichte vlek op de kop” Hij:”Oh die! Johhhh. Maar dan heb ik ze door elkaar gehaald” En hij gaat ipv 4, 8 kuikens halen. Hahahahah. Hij vroeg of hij er eentje mocht houden. Die had hij al aan een van zijn dochters beloofd. Best hoor. Nu dus met 7 kuikens in huis. Komen maandag nog 9 vleeskuikens bij. En we hebben dus de 4 jonge loopeenden en onze ‘gewone’ 9 kippen + haan. Best veel. Vooral voor iemand die niet zo van gevogelte is. Hahahaha. Maar leuk wel hoor. Daar niet van!
 8. Yessss! Vanochtend kwamen ze zowaar eten als ik er op 1 meter naast zit op mijn hurken. Okay, als ik beweeg, gaan ze aan de wandel. Maar ook niet zo idioot sprinterig in paniek als eerder. Kleine succesjes (want ik beweeg dan dus mijn hand ofzo he. Het is niet dat ik op kan staan zonder ellende aan de andere kant) maar ik tel ze! Ze zoeken nog geen slakken. Maar gaan al wel ietsje verder weg van hun hokje (dan heb ik het over 1 meter ofzo) Ik zit er nu dus ook wel iedere maaltijd naast. Bi-bi roepend ook maar. Want ‘Eeeeeeeeendjes’ was te veel voor ze, en leidde steeds weer tot een halve hartverzakking bij de paniekplatvoetertjes. Hoe vaar jij, Appelvrouw?
 9. Kersen en tomaten. Mmmmmm Krijg er trek van!
 10. Nou, voor vleeskippen zijn het echt knapperds hoor. En ze groeien lekker! NB. Maandag ga ik weer een aantal kuikens terughalen bij Joriek. Als ruil voor de drie vleeskippen waar zij nu mee gefokt heeft. We rommelen en ruilen wat af zo. En da’s bijzonder leuk! Als ik het goed heb, gaan de kippen, zodra Jorieke genoeg kuikens heeft, weer door naar Nas, om haar gerampetampte kipjes te vervangen. En dan is t cirkeltje weer rond!
 11. Nou zeg, Angela! Ik ben hier dus serieus net deze week mee bezig. Met gemengde resultaten. 1 ciabatta recept moest je eeuwig omvouwen. En daar het een plakkerige kliederzooi is, was dat geen feestje. Dan kneed ik liever. Wel lekker overigens. Ander recept wilde voor geen meter rijzen. Bij het afbakken de dag erna leken het meer taaie pannenkoekjes. Dus ben blij dat jij een goed recept gevonden heb. Ga het zeker proberen! Zodra mijn bestelling bij de Zuidmolen binnen is dan. Want nu is het meel, en ook de gist trouwens, op. (Heb 25 kg volkoren en 25 kg bloem besteld. Dus kan ff vooruit straks. [emoji123])
 12. Heee. Die staat al heel lang op mijn lijstje om uit te proberen. Heb al een aantal keer een zak cashews besteld ook, maar ze gaan steeds door de granola [emoji16] Wat leuk om te lezen dat zo’n kaasje goed smaakt. Als er weer een dag slecht weer aan komt, zal ik em ook es gaan maken. Dank voor het delen!
 13. Prachtige peulen en aardbeien zie ik voorbij komen! Wauw jongens, om van te watertanden hoor Hier kom ik niet verder dan sla en rabarber vooralsnog. Al zitten de eerste bloempjes in de peulen, en komen er 11 spitskolen aan (dacht dat de zaadjes niet meer goed zouden zijn, maar kiemden vrijwel allemaal ) En ik vermoed dat met een dikke week de eerste tomaten zover zijn... Ik kijk ze rijp hoor [emoji1]
 14. Wat een fijne beschrijving. Dank!
 15. Hmmmmm. Ik weet het niet hoor. Vooralsnog hebben ze mijn hart niet gestolen. Dat idiote paniekerige gedoe de hele tijd vind ik behoorlijk irritant. Verder zitten ze dus de hele dag op hun reet. Nix foerageren. Ik voer ze nu veel minder, om wat initiatief te stimuleren. Dat heeft geleid tot het eten van het gras. Maar dan ook alleen het gras dat zich direct naast hun pluizige derrières bevindt. Als het niet hoeft, bewegen ze liever niet. Behalve wat gepoedel in het water. Ergo ze eten gras, of de slakken die ík voor ze zoek, ze doen stom, zijn lui en ze stinken trouwens ook. Ik ben vast te ongeduldig. Maar heb ze toch voorzichtig herinnerd aan het feit dat ik onlangs een doos sinaasappelen geleverd heb gekregen. En een prachtige braadslee bezit ook. [emoji48] Zodra ze me zien, trekken ze een sprintje: Waarna ze me vanachter hun hok gadeslaan. Als ik mazzel heb, want liever nog vluchten ze hun hokje in. En komen pas kijken of ik iets lekkers heb neergelegd als ik weer (ver) naar achteren gestapt ben.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...