Jump to content

Vierkantemoestuin

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oost Souburg
 • OCCUPATION
  Eigenaar van zaden webshop

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste Flup: Ik denk dat u nu 2 webshops door elkaar haalt want 123zaden verkoopt geen verrassingspakketen. Nooit gedaan!! Het zou jammer zijn als u 123zaden ongewild een slechte naam bezorgd.
 2. Dank je, ben er ook erg blij mee en de aardbeiplantjes beginnen al lekker te groeien.
 3. Vandaag mijn rek afgemaakt voor mijn Bato aardbeienbakken. Ik had al frigo aardbeien besteld dus dit jaar nog een 2e rondje aardbeien. Ik heb hiervoor het inmiddels bekende ontwerp gebruikt. Heel simpel en snel te maken. Volgend jaar wil ik er nog wat meer zetten maar ik heb nu alvast 1 stelling gezet zodat ik wat rassen kan testen. De Korona, Florence, Mara des Bois en de Frau Mieze Schindler had ik in april al besteld. Nu heb ik de volgende soorten in de Bato's gezet: Elsanta, Elianny, Lambada, Induka, Polka, Rumba, Tago, Selva, Ostara, Ananasaardbei. Ik had ook graag de Gorella geprobeerd maar die kan ik nergens vinden.
 4. Wie heeft er nog een (of meerdere) zwarte framboos plant of stek voor mij. Kan ruilen, betalen o.i.d. maakt niet uit.
 5. Zo... die zijn echt leuk, jaren lang kippen gehad en nu al jaren niet meer. We missen ze bijna dagelijks. Maar zo klein..... dat opent wel weer perspectieven eerlijk gezegd, ik wist niet dat er dit soort kleine kipjes bestonden. Wat doe je in de winter met deze dames? gaan ze naar binnen o.i.d. [edit] inmiddels heb ik alle informatie gevonden op het internet!
 6. Inmiddels heb ik bak 1 in gebruik genomen, een aantal plantjes stonden al klaar andere soorten heb ik gezaaid: Achteraan bij het klimrek staan 2 klim courgettes Long Green Trailing, links en rechts van de courgettes 2 afrikaantjes. Verder staat er Pak Choi, sla Paris Island Cos, sla Kagraner zomer, sla Black Seeded Simpson, andijvie Gele Volhart, sjalot Zebrune. Ingezaaid: radijs Cherry belle en radijs Sparkler, worteltjes Parijse Markt en bietjes Chiogia Op facebook reageerde iemand terecht dat het her en der in het land vriest en of het niet gevaarlijk is om de courgette al buiten te zetten, er zijn echter 3 redenen waarom ik het wel aandurf. 1 We wonen in Zeeland, hier heeft het niet gevroren, 2 de bak is 80 cm hoog daar is de temperatuur anders dan op grond niveau, 3 ik heb nog een stuk of 5 plantjes op reserve staan mocht het fout gaan. Zijaanzicht van de bak met een klimrek Vooraanzicht
 7. Kleine update, gisteren de bodem van 4KM 1 bekleed met een stuk anti worteldoek om het wegspoelen van grond te voorkomen. Daarna een uurtje bezig geweest met het vullen van de bak, 6 zaken potgrond, 1 zak compost en 100 liter vermiculiet. Toen ging het helaas regenen wat het einde van de werkzaamheden voor die dag inhield. Vandaag een groot deel van de dag slecht weer, af en toe regen maar aan het eind van de middag werd het weer wat mooier dus na het avond eten even snel een deur gemaakt want ik zou graag morgen beginnen met zaaien in de eerste 4KM. Thea wou volgens mij de deur zien, hier is die dan.
 8. Dank je Jane Doe. Ja in de kas kan natuurlijk ook prima, kan je weer wat meer warmte minnende planten in je bakken zetten.
 9. Ja zou kunnen, ik principe ga ik al dieper dan het eigenlijke SQFG principe, en ik zat te denken aan parijse worteltjes. Misschien maak ik wel 1 van de 4 bakken dieper, zoals je al zei "iets om over na te denken" want ik ben nu nog maar bij bak 1. Bedankt voor je tip appelsientje 60.
 10. Gisteren begonnen aan de 1e van de 4 vierkantemoestuin bakken. Het worden verhoogde bakken van 80 cm hoog, lekker makkelijk dan hoeven we niet alsmaar te bukken of op onze knieƫn te gaan zitten. De 1e laag, de boel goed waterpas gezet, de eerste laag goed zetten is belangrijk. Laag 2 Laag 3 Nadat laag 3 op zijn plek zit draagbalken erin die het gewicht van de grond gaan dragen. Nadat de draagbalken zijn vastgezet kan de 4e en laatste laag erop. Nu de laatste laag erop zit kan de bodem erin. Ik heb steeds ongeveer 5 mm ruimte gehouden tussen de planken zodat overtollig water makkelijk weg kan. De bodem is dicht, dit wordt dus de effectieve ruimte waar de grond inkomt, circa 120 x 120 x 20 cm. Nog een keertje van opzij. En toen dit klaar was en ik wou beginnen aan de bekleding van de bodem met een stuk gronddoek brak het onweer los met zware regen en hagel. Einde klusdag.
 11. De Sugar Snap kan wel zo'n 1,5 tot 2 meter hoog worden. Als je die ruimte de hoogte in niet hebt zou ik lekker veel plantjes in een bak zetten en ze toppen. Dan heb je ook een leuke opbrengst lijkt me. Stukje gaas o.i.d erachter zodat ze lekker kunnen klimmen.
 12. Klopt, dit is alleen nog maar het gebeuren erom heen. Binnen de omheining komen 4 vierkante moestuin bakken van 125 x 125 cm. Ja er komt eerdaags een blog, eerst dit weekend nog even alle tomaten en pepers in de grote tunnelkas.
 13. Ik heb de boel afgerasterd omdat onze katten vorig jaar steeds maar onze eerste poging tot een soort van vierkantemoestuin bakken gebruikte als kattenbak. Na het doen van de behoefte in de bak ook de boel proberen onder te graven en daarmee alle plantjes onbedoeld eruit graven. Dit waren makkelijk bereikbare bakken met plantjes zoals andijvie en prei. Maar geen cacaodoppen o.i.d. Het hele gebeuren is dus meer een ontmoedigingsbeleid , ik heb niet de illusie dat dit ze zal tegenhouden als ze er perse in willen komen. Ja als ze het perse willen dan kunnen ze erin, maar ik denk niet dat ze nu perse gaan klimmen om hun behoefte te gaan doen. Ik hoop dus dat het probleem hiermee is opgelost. De cacaodoppen in de aardbeien bak en kruiden border lijken trouwens ook te werken.
×
×
 • Create New...