Jump to content

Claudy

Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Claudy

 1. hallo,

   

  Ik kweek al jaren tomaten, deels in de kas en grotendeels buiten. IK plant de tomaten op dezelfde plek, omdat dit een mooi groot zonnig stuk is met beschutting van de kas ernaast. Afgelopen jaar een zeer slecht jaar gehad. Aardappelziekte o.a , maar ook vooral veel armetierige gele planten. Deze waren sterk en goed afgehard voordat ze in de grond gepland werden.

  NU kan het zijn door: 3e jaar zelfde plek , een te zure grond (te laat kalk gestrooid) of te scherpe bemesting bij het plantgat: tomatenmest + epsonzout+ compost+ lavameel.

   

  Ik geef mijn tomaten regelmatig speciale tomatenvoeding, maar doe weinig met de grond verder. Wel bloemen tussen de planten o.a. afrikaantjes en calendula

   

  Nu heb ik weer zure grond, ondanks kalk strooien. Ik heb nu de grond omgewoeld om deze meer luchtig te maken..hoorde van iemand van de Welkoop dat dicht geslagen grond meer kans geeft op mos en verzuring.

   

  IK kan nu oude paardenmest (dacht extra basisch) en oude koeienmest krijgen van circa 1 jaar oud. IK dacht goed erdoor heen werken (niet spitten) en kijken wat er gebeurd en over 2 maand de tomaten erin.

   

  Graag jullie mening

   

  Groetjes Claudia

 2. hallo,

   

  Ik wil graag paardenmest gebruiken als extra verbetering van de grond. Dit wil ik dit jaar erop gooien. Indien de mest wat verser is hoop ik, dat het verteerd is als ik in het voorjaar de tuin gebruik voor zaaien en beplanten.

  Ik had afgelopen jaar een zure grond, extra kalk gestrooid.

  Mijn vraag is nu: hoeveel tijd moet er tussen het aanbrengen van de mest en het kalk strooien liggen? Ik kan nu wel kalk strooien, maar als het niet genoeg regent..kan ik denk ik de komende weken niet bemesten.

   

  Graag jullie reacties, alvast bedankt!

 3. hallo,

   

  Graag jullie tips.

  Ik kweek al een aantal jaar tomaten..wou vandaag de planten in de volle grond zetten.maar de komende 2 dagen is het erg warm, max 27 graden. IK heb ze nu sinds zaterdag buiten staan (veelal bewolkt weer) en de sávonds weer binnen. Sommige planten hebben iets zonschade.

  Planten lijkt me nu een risico..toch in volle grond?  Of afdakje maken met plantenfleece/ vitrage voor de felle zon. Voor de tomaten in de kas wacht ik tot volgende week.

   

  Andere vraag: wat doen jullie in het plantgat? IK doe normaal potgrond en lavameel erin samen met tomatenmest en heb ook wel eens deels met cocopeat gewerkt.

  Ik heb nu genoeg eigen gemaakte compost en via moestuinweetjes heb ik bitterzout besteld..dus combi van compost, bitterzout, misschien een klein beetje cocopeat en tomatenvoeding..

   

  graag jullie mening.

   

  groetjes Claudia

 4. hai,

   

  Kun je in Frankrijk aan de sokslaboon Melissa komen, schijnt erg lekker te zijn. Een lange paars boon. IK heb nog wel wat tomatenplantjes voor je . Moet ik komkommer voor je zaaien? Heb kleine snack ook grotere (volgens mij Chinese slang). Als ik ze dit weekend zaai..zijn ze denk ik al aardig groot.

   

  Hoor het wel,

   

  groetjes Claudia

 5. hai Vincent,

   

  Resi gold en chadwicks cherry en de linosa lijken me leuke om uit te proberen, hoef niet veel zaden (4 per soort) ..mocht je nog wat hebben.

   

  IK heb een aantal super lekkere soorten: pokusa, miel de Mexique en ruthje. Rijkdragend en een hele lekkere smaak. Voor meer soorten zie mijn lijst.

   

  He ook nog heel wat nieuwe zaden besteld, maar nog niet geprobeerd..,mocht je een specifieke soort/kleur willen hebben.

   

  Hoor wel wat je wilt.

×
×
 • Create New...